Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: «Τρέμω στην ιδέα να είναι ξανά Περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός»

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου 2022 ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, στο Ξενοδοχείο Σαμαράς της πλατείας Διάκου, στη Λαμία.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τον πρόσφατο απεγκλωβισμό του από την Δικαστική υπόθεση του Ψευτογιατρού, ο κος Μαρκόπουλος μάς ανέπτυξε τους λόγους που τον “κατεβάζουν” απαριθμώντας μας την τραγική μείωση του πληθυσμού στη Στερεά, την κακή, σύμφωνα με τον ίδιο, οικονομική κινητικότητα και την κακή τουριστική επίδοση της Στερεάς.

Απολογούμενος ότι και αυτός είναι ένας από αυτούς που στήριξε τον Φάνη Σπανό για την εκλογή του στην Περιφέρεια, αλλά πια μετανιωμένος, μίλησε για ημιτελή έργα, τέθηκε κατά του Μπένου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι χάθηκε το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, για ανύπαρκτες μελέτες στο δρόμο από Λαμία για Καρπενήσι και πολλά άλλα!  Η Περιφέρεια είναι έρμαιο του Φάνη Σπανού και των συνεργατών του….”Καμία Περιφέρεια δεν είναι τσιφλίκι κανενός Περιφερειάρχη…” 

STEREAPROJECT 5Χ2+ 2

Απεξάρτηση από κάθε κομματική εξάρτηση, Συναίνεση, συνέργεια και ένωση δυνάμεων! Με το μότο ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, “για να στερεωθεί η Περιφέρεια με τη δική της διεκδικητική δύναμη και στρατηγική! Είναι ένας τίτλος Όραμα, αυτό που ζητά η κοινωνία, είπε μεταξύ άλλων!

Προτάσσουμε τις Συμμαχίες είπε μεταξύ άλλων, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικές πηγές, εκτός των ΕΣΠΑ, πηγές από ΟΗΕ, UNESCO και άλλες.

Ο κορμός του προγράμματός μας σε έργα είναι το STEREAPROJECT5x2+2. Δηλαδή δύο (2) μεγάλα έργα ανά νομό της Στερεάς και δύο (2) οριζόντιοι σχεδιασμοί- στόχοι.

Περιγραφικά είναι τα εξής:

Εύβοια: οδικοί άξονες και 2 φράγματα υδάτων (Μεσσάπια, Μανίκια).

Φθιώτιδα: Σπερχειός ποταμός και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ)

Βοιωτία: Ασωπός ποταμός και Κωπαϊδικό τοπίο

Φωκίδα: Ελαιώνας και διαγώνιος Δωρικός άξονας

Ευρυτανία: Οδικός άξονας Λαμία- Καρπενήσι και Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων

Οι δύο οριζόντιοι σχεδιασμοί που αφορούν και τους 5 νομούς είναι οι εξής:

  1. Αναπτυξιακό πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, ιαματικός, συνεδριακός, ορειβατικός, χιονοδρομικός κλπ)
  2. Περιφέρεια Πρότυπη για Άτομα με ειδικές Ανάγκες με την ίδρυση δύο (2) Μεικτών Κέντρων Διημέρευσης ατόμων με ειδικές Ανάγκες σε Εύβοια και Βοιωτία και συνεργασία/ υιοθέτηση του υπάρχοντος στη Λαμία και παράλληλη ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών σε Ευρυτανία και Φωκίδα. Ίδρυση και θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής προσβασιμότητας σε διασύνδεση με την Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 (σ/ν Γεραπετρίτη).

Παρουσίαση-Στερεά-Ελλάδα-Περιφέρεια-Κ-Μαρκόπουλος

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...

Μ. Βλασταράκης: τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό

Τις πρωτοβουλίες της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ανέπτυξε, επιγραμματικά, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετέχοντας σε...

Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ αποχαιρετά τον Θύμιο Τσούκαλο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην απεργία 17/4 συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: “Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο συνεχίζουμε. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε στη συνεδρίασή του...