Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: «Τρέμω στην ιδέα να είναι ξανά Περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός»

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου 2022 ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, στο Ξενοδοχείο Σαμαράς της πλατείας Διάκου, στη Λαμία.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τον πρόσφατο απεγκλωβισμό του από την Δικαστική υπόθεση του Ψευτογιατρού, ο κος Μαρκόπουλος μάς ανέπτυξε τους λόγους που τον “κατεβάζουν” απαριθμώντας μας την τραγική μείωση του πληθυσμού στη Στερεά, την κακή, σύμφωνα με τον ίδιο, οικονομική κινητικότητα και την κακή τουριστική επίδοση της Στερεάς.

Απολογούμενος ότι και αυτός είναι ένας από αυτούς που στήριξε τον Φάνη Σπανό για την εκλογή του στην Περιφέρεια, αλλά πια μετανιωμένος, μίλησε για ημιτελή έργα, τέθηκε κατά του Μπένου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι χάθηκε το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, για ανύπαρκτες μελέτες στο δρόμο από Λαμία για Καρπενήσι και πολλά άλλα!  Η Περιφέρεια είναι έρμαιο του Φάνη Σπανού και των συνεργατών του….”Καμία Περιφέρεια δεν είναι τσιφλίκι κανενός Περιφερειάρχη…” 

STEREAPROJECT 5Χ2+ 2

Απεξάρτηση από κάθε κομματική εξάρτηση, Συναίνεση, συνέργεια και ένωση δυνάμεων! Με το μότο ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, “για να στερεωθεί η Περιφέρεια με τη δική της διεκδικητική δύναμη και στρατηγική! Είναι ένας τίτλος Όραμα, αυτό που ζητά η κοινωνία, είπε μεταξύ άλλων!

Προτάσσουμε τις Συμμαχίες είπε μεταξύ άλλων, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικές πηγές, εκτός των ΕΣΠΑ, πηγές από ΟΗΕ, UNESCO και άλλες.

Ο κορμός του προγράμματός μας σε έργα είναι το STEREAPROJECT5x2+2. Δηλαδή δύο (2) μεγάλα έργα ανά νομό της Στερεάς και δύο (2) οριζόντιοι σχεδιασμοί- στόχοι.

Περιγραφικά είναι τα εξής:

Εύβοια: οδικοί άξονες και 2 φράγματα υδάτων (Μεσσάπια, Μανίκια).

Φθιώτιδα: Σπερχειός ποταμός και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ)

Βοιωτία: Ασωπός ποταμός και Κωπαϊδικό τοπίο

Φωκίδα: Ελαιώνας και διαγώνιος Δωρικός άξονας

Ευρυτανία: Οδικός άξονας Λαμία- Καρπενήσι και Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων

Οι δύο οριζόντιοι σχεδιασμοί που αφορούν και τους 5 νομούς είναι οι εξής:

  1. Αναπτυξιακό πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, ιαματικός, συνεδριακός, ορειβατικός, χιονοδρομικός κλπ)
  2. Περιφέρεια Πρότυπη για Άτομα με ειδικές Ανάγκες με την ίδρυση δύο (2) Μεικτών Κέντρων Διημέρευσης ατόμων με ειδικές Ανάγκες σε Εύβοια και Βοιωτία και συνεργασία/ υιοθέτηση του υπάρχοντος στη Λαμία και παράλληλη ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών σε Ευρυτανία και Φωκίδα. Ίδρυση και θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής προσβασιμότητας σε διασύνδεση με την Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 (σ/ν Γεραπετρίτη).

Παρουσίαση-Στερεά-Ελλάδα-Περιφέρεια-Κ-Μαρκόπουλος

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Τέμπη: Εξιτήριο για τον 21χρονο που βρισκόταν στο κυλικείο του τρένου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Και μπακλαβάς και cheesecake σε ένα θεσπέσιο γλύκισμα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, με μία ενότητα αφιερωμένη στις οικονομικές, γεωπολιτικές και ενεργειακές προοπτικές των χωρών των Βαλκανίων. Η...

Χατζηδάκης: Να «τρέξουν» άμεσα οι αιτήσεις για παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών πέραν10ετίας

Εντολή να «τρέξει» άμεσα η εξέταση των αιτήσεων πολιτών για την παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών πέραν της δεκαετίας, εφόσον εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του ν. 4997/2022, έδωσε ο...

Ξεκινάει ο θεσμός της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Σε μια κατάμεστη από νέους, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές αίθουσα, εορτάστηκε χθες παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ολοκλήρωση...