Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού.

Σύμφωνα με τους εμπόρους αυξημένη είναι η εμπορική κίνηση, περισσότερο στις τοπικές αγορές καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών έχει μετακινηθεί ήδη από τις μεγάλες πόλεις στην επαρχία χωρίς, όμως, να «αδειάζουν» και τα μεγάλα αστικά κέντρα με τον τουρισμό να δείχνει ήδη την δυναμική του για το εφετινό καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι 13:00 – 21:00 και για το Μεγάλο Σαββάτο είναι 09:00 – 20:00 ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο και οι λαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά στην ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, οι έλεγχοι από τα μεικτά κλιμάκια των αρμόδιων διευθύνσεων είναι εντατικοί και καθημερινοί σε όλο το εύρος της αγοράς.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, οι έμποροι περιμένουν η εορταστική αγορά να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα, υπολογίζοντας να ξεπεράσει τον περυσινό πασχαλινό τζίρο των 1,5 δισ. ευρώ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές έχουν σαφώς αλλάξει συνήθειες, όπως αποτυπώνουν οι μελέτες, και αγοράζουν λιγότερα προϊόντα, ενώ ωθούνται στην επιλογή φθηνότερων λύσεων. Στρέφονται στο «καταφύγιο» των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, το μερίδιο των οποίων σημείωσε νέο ρεκόρ στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, με 17,7%, όσο ήταν δηλαδή και στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης το 2012. Όμως, η προσθήκη των καλαθιών του «νονού» και το «πασχαλινό» έρχονται, σε συνδυασμό με την καταβολή έκτακτων ενισχύσεων στους συνταξιούχους και την αύξηση του κατώτατου μισθού, να συμβάλουν στη βελτίωση της αγοραστικής ικανότητας των νοικοκυριών, αλλά και της ψυχολογίας τους, που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.

Από την πλευρά της και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις καθημερινές επισκέψεις της στην αγορά, τις τελευταίες μέρες, έχει υπογραμμίσει πως με εργαλεία που φτιάχτηκαν και αναπτύχθηκαν από το υπουργείο, όπως τα καλάθια του νοικοκυριού και των νονών και η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr  ενισχύεται η λειτουργία του ανταγωνισμού με όφελος για τους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος για το πασχαλινό τραπέζι, 24η εβδομάδα του «Καλαθιού» εμφανίζονται νέες μειώσεις τιμών -1% μεσοσταθμικά ενώ καλή ανταπόκριση φαίνεται ότι είχε στον κόσμο και το καλάθι των νονών, «με μειώσεις τιμών και καμία απολύτως αύξηση από εβδομάδα σε εβδομάδα», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή για το αρνί και το κατσίκι, η τιμή συγκρατήθηκε στα περσινά επίπεδα αν και υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών για τις τιμές των αμνοεριφίων.

Παραγωγοί και κρεοπώλες κατέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλλοντας μεθόδους χειραγώγησης της αγοράς, ενώ το υπουργείο διαπιστώνει πως, με την επιλογή του να εντάξει στο καλάθι του Πάσχα, τα αμνοερίφια, τελικά, συγκρατήθηκαν οι τιμές στα περσινά επίπεδα.

Επισυνάπτονται πίνακες τιμών

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...