Κρήτη: Σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν κατασχέσεις ακινήτων

Κατασχετήρια για σπίτια σεισμοπλήκτων στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν καταχωριστεί στο Υποθηκοφυλακείο, όπως καταγγέλλει ο  Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες για δέσμευση του ποσού της κρατικής αρωγής σεισμοπαθών από τραπεζικούς λογαριασμούς, παρότι είναι ακατάσχετο.

To enikos.gr  επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Γκαντάτσιο και όπως ανέφερε «όταν  σεισμόπληκτοι της περιοχής προσπάθησαν να «σηκώσουν» χρήματα από το ποσό της κρατικής αρωγής για να φτιάξουν το σπίτι τους, διαπίστωσαν ότι το εν λόγω ποσό ήταν δεσμευμένο από συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

«Οι ακατάσχετοι λογαριασμοί είναι πολύ περισσότεροι αλλά δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί», επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Ελπίδα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο enikos.gr ο κ. Γκαντάτσιο περίπου 1.200 σεισμόπληκτοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για επισκευή και ανακατασκευή των σπιτιών τους, αλλά λιγότερες από 10 έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους.

«Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν τουλάχιστον 40 χρόνια προκειμένου να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα», είπε χαρακητριστικά.

Σχολιάζοντας την εντολή κατάσχεσης για ένα από τα ακίνητα από ιρλανδικό fund , ο κ. Γκαντάτσιος  δήλωσε ότι η εντολή δόθηκε πριν από μία εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι δεν το όνομα του fund παραμένει άγνωστο.

Κάτοικοι του χωριού αναμένεται να προβούν σε κινητοποιήσεις μετά και τα ειδοποιητήρια που τους έχουν σταλεί για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Γκαντάτσιο να τονίζει ότι «η συμμετοχή θα είναι μαζική», ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι θα σταλθεί κείμενο δέκα σημείων από τους σεισμόπληκτους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης και την επιτάχυνση της διαδικασίας των ελέγχων στους φακέλους που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Δε θα κάνουμε φιέστα αλλά θα επιζητήσουμε ουσιαστικές λύσεις», είπε καταληκτικά ο κ. Γκαντάτσιος.

Η λίστα με τις κατασχέσεις ανά περιοχή

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου διαπίστωσε ότι έχουν καταχωρηθεί 12 κατασχέσεις ακινήτων σε κτηματικές περιφέρειες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από 24-03-2022 έως 28-02-2023.

1)Στις 24-3-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) οριζόντια ιδιοκτησία-αποθήκη εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
2)Στις 29-4-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) διώροφη κατοικία εντός του οικισμού Αστριτσίου.
3)Στις 4-5-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) ισόγεια κατοικία εντός του οικισμού Σκινιά.
4)Στις 27-6-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) ισόγεια κατοικία εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
5)Στις 30-6-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά έξι (6) ακίνητα ιδιοκτησίας Ομόρρυθμης Εταιρεία, που βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια Αρκαλοχωρίου.
6)Στις 1-7-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) οριζόντια ιδιοκτησία-κατοικία εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
7)Στις 4-10-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες: α)κατοικία ισογείου ορόφου, β)κατοικία πρώτου (Α) πάνω από το ισόγειο ορόφου και γ)το δικαίωμα υψούν πάνω από την πλάκα του πρώτου (Α) ορόφου, που βρίσκονται εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
8)Στις 20-10-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) ακίνητο εντός του οικισμού Γασίου Αρκαλοχωρίου.
9)Στις 1-11-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) ισόγειο κατάστημα εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
10)Στις 8-11-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) οικόπεδο εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.
11)Στις 7-2-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα οικόπεδο με μία (1) οικοδομή μέσα σε αυτό, εντός του οικισμού Δεματίου και
12)Στις 28-2-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά τέσσερα (4) αγροτικά ακίνητα που βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια Σκινιά.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Βόλος: Μουσείο για την ιστορία του Τύπου

Την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο Τύπος της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας γενικότερα, από τα χρόνια της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό μέχρι...

«Διάκεια» 2023 – Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας οι διήμεροι αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών

Μια μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας με την επωνυμία «Διάκεια» 2023, συγκεντρώνοντας 200 και πλέον συμμετοχές...

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: 6 στη σκηνή

Ο Ηλίας Φουντούλης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Χαριζάνης,ο Θάνος Αυγερινός, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, -ζηλεύοντας όλους αυτούς τους έντεχνους μουσικούς που περιοδεύουν στην Ελλάδα, μεθάνε, φλερτάρουν και ζουν...

Παναγιά της Φοινικιάς: Το μαγευτικό τοπίο που αγάπησε ο Λόρδος Βύρωνας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Α. Τσίπρας από Χαλκίδα: Δεν το βάζουμε κάτω

Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης...