Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη τη Στερεά για το Ράλλυ Ακρόπολις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 στις περιοχές τεσσάρων Νομών της Στερεάς Ελλάδας, μέχρι και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Νομός Φθιώτιδας

Πέμπτη 08/09/2022

 • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:00 έως 13:30.
 • Στην διαδρομή SHAKEDOWN, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Λυγαριάς, μήκους 3,620 χλμ., κατά τις ώρες 06:00 έως 12:00.

Παρασκευή 09/09/2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 19:00 έως 01:00.

Σάββατο 10/09/2022

 • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 07:00 έως 20:30.
 • Στην χωμάτινη οδό Πύργου Υπάτης – Μαρμάρων Σπερχειάδας, μήκους 33,200 χλμ (Ειδική Διαδρομή 8 και 11 «ΠΥΡΓΟΣ»), κατά τις ώρες 05:30 έως 17:30.
 • Στην χωμάτινη οδό έξωθεν της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Σπερχειάδας έως Χανιά της Τοπικής Κοινότητας Καμπιών, μήκους 17,42 χλμ (Ειδική Διαδρομή 9 και 12 «ΠΕΡΙΒΟΛΙ»), κατά τις ώρες 06:35 έως 18:35.
 • Στην χωμάτινη οδό από Χάνι Ζαχαράκη έως Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς, μήκους 23,370 χλμ (Ειδική Διαδρομή 10 και 13 «ΤΑΡΖΑΝ»), κατά τις ώρες 08:10 έως 20:10.
 • Από Πύργο μέχρι αφετηρία Ειδικής Διαδρομής (μήκους 1,5 χλμ).
 • Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΠΥΡΓΟΥ έως Μάρμαρα (μήκους 2 χλμ).
 • Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΤΑΡΖΑΝ έως γήπεδο Παλιάς Γιαννιτσούς (μήκους 500 μ).
 • Στο Τμήμα οδού διαφυγής Ροβολιαρίου, από διασταύρωση με Ειδική Διαδρομή ΤΑΡΖΑΝ, έως χώρο πάρκινγκ (μήκους 300 μ).

Κυριακή 11/09/2022

 • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Γεννηματά, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:30 έως 17:00.
 • Στην χωμάτινη οδό Ελευθεροχωρίου – Μενδενίτσας, μήκους 16,900 χλμ (Ειδική Διαδρομή 14 και 16 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ»), κατά τις ώρες 06:00 έως 16:30.
 • Στην χωμάτινη οδό Ελάτειας – Ρεγκινίου, μήκους 11,260 χλμ (Ειδική Διαδρομή 15 «ΕΛΑΤΕΙΑ – ΡΕΓΓΙΝΙ»), κατά τις ώρες 07:10 έως 13:10.
 • Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, έως Νεκροταφείο Μενδενίτσας.
 • Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας προς επαρχιακή οδό Ανάβρας – Μενδενίτσας, μέσω της κάθετης οδού που αποτελεί απλή διέλευση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Νομός Βοιωτίας

Παρασκευή 09/09/2022

Ειδική Διαδρομή 5 «Δάφνη», κατά τις ώρες 10:00 έως 16:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

 • Από έξοδο χωριού Δάφνης, διασταύρωση χωμάτινης οδού με Επαρχιακό δρόμο Δάφνης – Πύλης, δεξιά προς χωματόδρομο και ακολούθως προς το αιολικό πάρκο της περιοχής έως το οροπέδιο και στη συνέχεια δεξιά από τη Μονή Προφήτη Ηλία, όπου και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.
 • Επίσης σε απλή διαδρομή για 4 χλμ. έως την έξοδο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, όπου απαγορεύεται η αντίθετη κίνηση παντός οχήματος προς την πορεία τους.

Ειδική Διαδρομή 6 «Λιβαδειά», κατά τις ώρες 12:00 έως 18:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

 • Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας και Κεντρικές Οδούς Ευαγγελίστριας, προς ”Μούσες” – χωμάτινη οδό – εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής.
 • Ειδική Διαδρομή: χωμάτινη οδός για 6 χλμ και στη συνέχεια αριστερά παλιά νταμάρια Αγίας Τριάδας. Επιπλέον για άλλα 6 χλμ. έως τον ασφάλτινο δρόμο της Επαρχιακής Οδού Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης και είσοδος αριστερά σε χωματόδρομο για άλλα 10 χλμ.
 • Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Κορώνειας (χωμάτινο υπαίθριο parking), Κεντρική Οδός Κορώνειας προς Ειδική Διαδρομή (Ριγανιά) (έξοδος ασθενοφόρων).
 • Επαρχιακή Οδός Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης, λόγω διασταύρωσης της Επαρχιακής Οδού με Ειδική Διαδρομή (έξοδος ασθενοφόρων).
 • Από κατασκηνώσεις ”Παλιομηλιά” έως χωριό Ελικώνας (έξοδος ασθενοφόρων).
 • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: προ τον κατασκηνώσεων ”Παλιομηλιά” του χωριού Ελικώνας.

Νομός Φωκίδας

Παρασκευή 09/09/2022

Εκκίνηση Μαρίνα Ιτέας Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Μεταμορφώσεως, από παραλιακή οδό μέχρι έξοδο πόλεως Ιτέας (διασταύρωση με Νέα Εθνική Οδό Ιτέας – Αντιρρίου).

Ειδική Διαδρομή 7 «Βωξίτες», κατά τις ώρες 14:47 έως 20:47.

Από Γεφυροπλάστιγγα είσοδος Βωξίτες προς διασταύρωση οδού Αργομοίρας – Καρουτών – τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου – χωματόδρομο περιοχή «Αργομοίρας» προς δασικό Χωριό – διασταύρωση Καρουτών – Προσήλιο, έως τον ασφάλτινο δρόμο Άμφισσας – Προσήλιου, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.

Μετά το τέλος της Ειδικής Διαδρομής τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά και μέσω Προσηλίου – Βίνιανης, κατευθύνονται προς 51η χ/θ Θερμοπυλών – Αντιρρίου και στρίβουν αριστερά προς Λαμία, περνώντας περιφερειακά την Γραβιά.

Εναλλακτικά δρομολόγια κίνησης οχημάτων αναφορικά με την διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου και Λιδορικίου – Άμφισσας:

 • Η κίνηση των οχημάτων από Άμφισσα προς Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Μαλανδρίνο – Λιδορίκι, θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Άμφισσας – Αντιρρίου – Ιτέα – διασταύρωση Τριταίας – δεξιά προς Τριταία – Αγία Ευθυμία.
 • Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο – Βουνιχώρα – Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιείται μέσω Τριταίας – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.
 • Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο, ως δεύτερο εναλλακτικό δρομολόγιο, θα πραγματοποιείται από διασταύρωση Πεντεορίων προς Γαλαξίδι – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Νομός Ευρυτανίας

Σάββατο 10/09/2022

Προσωρινή Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00, ως ακολούθως:

 • κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 37η χ/θ (διασταύρωση Φουρνάς) έως την 46η χ/θ.
 • Συνεχώς  καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα από την  47η χ/θ  έως και την 48η χ/θ της ανωτέρω Επαρχιακής Οδού (θέση «Ζαχαράκι» εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής).

Κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον Νομό Καρδίτσας, θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτηρίων οδών:

 • Καρπενησίου – Φουρνάς – Κλειστού – Νεράιδας και
 • Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και Επαρχιακής Οδού  Μακρακώμης – Ξυνιάδας Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και γενικότερα των Αστυνομικών.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Μητσοτάκης: Οι πρώτες 100 μέρες μου φάνηκαν σαν 1.000

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη αυτή τη στιγμή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ. Αναφερόμενος στους...

Dentist Pass: Μέχρι 22 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2023, ισχύει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Dentist Pass. Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν...

Από τις σκηνές στα κοντέινερ: Οι πρώτοι κλιματικοί πρόσφυγες

Στη χωματερή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, φορτηγά –το ένα πίσω από το άλλο– ξεφορτώνουν τόνους από έπιπλα, συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Οι περιουσίες τόσων οικογενειών έχουν...

Βασίλης Σπανούλης: Προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr