Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία με περισσότερα μέτρα

Με το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να στηρίξει με μέτρα την κοινωνία χάρη στην ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έκλεισε τις ομιλίες του στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια.

Δείτε την δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να πει στους λογογράφους του «ότι το αξίζουμε καλύτερα ήταν το βασικό σύνθημα της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Εσείς που μιλούσατε για φαντασία στην εξουσία θα έπρεπε να είστε πιο ευρηματικός».

«Μου έκανε εντύπωση κ. Τσίπρα πως είναι δυνατόν ταυτόχρονα να είμαστε νεοφιλελεύθεροι και παράλληλα να κάνουμε έφοδο στο κράτος με διορισμούς κολλητών και φίλων» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στο θέμά της ΔΕΗ λέγοντας ότι «παραλάβαμε την ΔΕΗ η οποία ήταν στα όρια της χρεοκοπίας με τον ορκωτό λογιστή να αρνείται να υπογράψει τα στοιχεία. Αυτή ήταν η κατάσταση της εταιρείας όταν παραλάβαμε. Κάνατε και μια αναφορά στην τιμή της μετοχής η οποία είναι σημαντική γιατί η αξιοπιστία μιας επιχείρησης κρίνεται πρωτίστως από τους επενδυτές. Μεσοσταθμικά κάτω από 2 ευρώ επι δικών σας ημερών και η αξία σήμερα είναι 4 φορές από την αξία που μας παραδώσατε»

«Μιλήσατε για βίαιη απολιγνιτοποίηση. Ρωτήστε τους συμβούλους σας πόση ενέργεια παράγαμε το 2015 από λιγνίτη; 20 τεραβατώρες και το 2019 10 τεραβατώρες. Ή απόφαση γρήγορης απολιγνιτοποίησης ήταν περιβαλλοντικά και οικονομικά ορθή σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε το 2019 και 2020 Κανείς τότε δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει σήμερα» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κενό στις ΑΠΕ την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εκτίμησε, επίσης, ότι «η κατάσταση με τις υπερβολικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου δεν θα κρατήσει 5 – 10 χρόνια» ερωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα «τι ακριβώς κανατε εσείς για τις ΑΠΕ; Το μεγάλο κενό στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έγινε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε αυτό το κενό σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή φθηνότερης ενέργειας. Αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη της δήθεν φιλοπεριβαλλοντικής αριστεράς».

«Μιλήσατε για την αδιαφορία κυβέρνησης να φορολογήσει υπερκέρδη εταιρειών. Ο μηχανισμός που επιβάλλαμε και λειτουργεί είναι μηχανισμός που δεν επιτρέπει κάν την παραγωγή υπερκερδών γιατί έρχεται και τα παίρνει αμέσως προς το ταμείο μετάβασης. Αυτός ο μηχανισμός υιοθετήθηκε από την ΕΕ. Η Ελλάδα υπήρξε και σε αυτόν τον τομέα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Είμαι ικανοποίημένος από το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σε θέση να παράγει ευρωπαίκές πολιτικές».

Επιτυχία ότι συντάσσονται μαζί μας χώρες της ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Κάνοντας αναφορά στην ανάγκη πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρμαχοι επιβολής κάποιπου είδους πλαφόν σε ευρωπαίκό επίπεδο και όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια ήταν λίγοι αυτοί που το πίστευαν. Σήμερα το στηρίζουν περισσότεροι και μπορούμε να εξασφαλίζουμε την στήριξη ευρωπαϊκής επιτροπής για να υιοθετηθεί. Αυτό είναι μια επιτυχία».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για τις παρεμβάσεις αλλά δυσαρεστημένοι γιατί σήμερα – δεν υπάρχει ομιλία μου που να μην αναφέρω ότι η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα και οι χαμηλοί μισθοί και πρέπει να κάνουμε άλμα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αλλά εδώ μιλάμε για πολιτικές και πως μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το στόχο».

Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να στηρίζουμε με μέτρα την κοινωνία

«Δημιουργούμε ανάπτυξη και μπορούμε να στηρίξουμε με περισσότερα μέτρα την κοινωνία. Η Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου είναι επιτυχία συνολικά για την χώρα και για τα επόμενα χρόνια. Μιλήσατε απαξιωτικά για τις επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα. Οι επενδυτές προσβλέπουν σε υπεραξία. Οι επενδύσεις τις θέλουμε γιατί δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας ότι «πλέον είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και, όπως είπε, «θα έρθει και άλλη αύξηση του κατώτατου μισθού που είναι απαραίτητη«.

«Σήμερα υπάρχει οικονομία που δουλεύει παράγει επενδύσεις γίνονται και επιχειρήσεις ανοίγουν. Ζήτησα στοιχεία από το ΓΕΜΗ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρώτο εξάμηνο 2022 συστάσεις επιχειρήσεων πάνω από 34.000, διαγραφές 9.000. Κάτι κινείται σήμερα στην ελληνική οικονομία προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί ξέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Δεν αρνούμαστε όμως ότι οι παρεμβάσεις που κάνουμε είναι σημαντικές και κινούνται στα πλαίσια δημοσιονομικής πειθαρχίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ρώσικη σαλάτα, η αυθεντική (ή σαλάτα Olivier)

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Χίος: Επέκταση και αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Σε δημοπράτηση του έργου της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου, προχωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Η επέκταση του κτηρίου, εμβαδού 2.000 τ.μ.,...

Ψαλίδι στα μετρητά και ηλεκτρονικό τσεκ σε έσοδα – έξοδα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Άλμα 4 θέσεων για την Εθνική στην κατάταξη της FIFA

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr