Κυριακάτικο τραπέζι: Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας και πατάτες τσιπς

Στρώνουμε το κυριακάτικο τραπέζι αυτής εβδομάδας και μαγειρεύουμε για κυρίως πιάτο, χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας και πατάτες τσιπς.

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας και πατάτες τσιπς 

Υλικά

750 γρ. χοιρινό από λαιμό χωρίς κόκκαλο

πατάτες

για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ποτήρια λευκό κρασί

 1 κ.σ. μουστάρδα με σινάπι

2-3 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ηλιέλαιο

κορν φλάουερ ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο ηλιέλαιο και το σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.

Προσθέτουμε και τις δύο μουστάρδες και ξαναβράζουμε για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα, ενώ αν είναι αραιή τη «δένουμε» με λίγο κορν φλάουρ, αραιωμένο σε νερό.

για τα μπριζολάκια

Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό λαιμό σε αρκετά λεπτές φέτες (μπριζολάκια) ή αν μπορούμε, το κάνουμε μόνοι μας.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάμε τα μπριζολάκια γυρνώντας τα 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε τα μπριζολάκια μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.

για τις πατάτες τσιπς

Σε ένα κόφτη λαχανικών (μαντολίνο) ή με ένα μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορούμε.

στο φούρνο

Σκουπίζουμε τις πατάτες πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε μια-μια πάνω σε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν. Αν κάποια τσιπς ροδίσουν πιο γρήγορα από τα άλλα τα βγάζουμε.

στο τηγάνι

Ρίχνουμε στα τσίπς μπολικο νερό για να φύγει το άμυλο και αφού τα στραγγίξουμε καλά για να μην έχουν καθόλου νερό, τα τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 180 °C ρίχνοντας τα όμως ένα-ένα και γρήγορα.

Tip

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με χοιρινό ψαρονέφρι, κόβοντάς το όμως σε πιο χοντρά κομμάτια για να μην στεγνώσει στο ψήσιμο.

Το πόσο έντονη θα είναι η γεύση της μουστάρδας το καθορίζουμε εμείς μειώνοντας ή αυξάνοντας την ποσότητα της.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Από τις σκηνές στα κοντέινερ: Οι πρώτοι κλιματικοί πρόσφυγες

Στη χωματερή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, φορτηγά –το ένα πίσω από το άλλο– ξεφορτώνουν τόνους από έπιπλα, συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Οι περιουσίες τόσων οικογενειών έχουν...

Βασίλης Σπανούλης: Προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σούπερ μάρκετ: Μικραίνουν τις συσκευασίες προϊόντων

«Αγάπη μου συρρίκνωσαν τα… προϊόντα»! Όλα και μικρότερα γίνονται τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλην όμως, οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές παραμένουν...

Εφορία: Μπαράζ «φορο-κλήσεων» σε φορολογούμενους

Το γκάζι των ελέγχων έχει πατήσει ο φορολογικός μηχανισμός για να προλάβει την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών...