Λ. Αυγενάκης: «Αναπτύσσουμε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, που με τόση επιτυχία αναβιώσαμε πέρυσι»

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας για το 2023 προετοιμάζεται, πάντοτε αναβαθμισμένος ως Αγώνας Κατηγορίας 2,1 στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και μεθαύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου, θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειές του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece.

Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στον διεθνή ποδηλατικό χάρτη αποσπώντας, στην αναβίωση του Γύρου πέρυσι έπειτα από 10 χρόνια, διθυραμβικά σχόλια από όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στην χώρα μας.

Συνέπεια της επιτυχίας του 2022 ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον από πάρα πολλές ομάδες του εξωτερικού για να συμμετάσχουν και στον φετινό αγώνα, με την Οργανωτική Επιτροπή να έχει το δύσκολο έργο της επιλογής των 20 ομάδων που θα ποδηλατίσουν στις νέες διαδρομές τον προσεχή Μάιο.

Εξαιρετικά ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή και η ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και φυσικά ο φετινός ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα ακολουθήσει την ίδια αποδοτική λογική των συνεργιών με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει σχετικά:

«Πέρυσι το πιστέψαμε, εργαστήκαμε σκληρά και αναβιώσαμε με επιτυχία, έπειτα από 10 χρόνια, τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, αναβαθμισμένο ως διοργάνωση 2,1 στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Φέτος, πατάμε στα γερά θεμέλια που δημιουργήσαμε και τον αναπτύσσουμε περαιτέρω. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας στη διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, τα οποία -πέρα από το διεθνές αθλητικό αποτύπωμα- ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Σχεδιάστηκαν οι νέες διαδρομές του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, οριστικοποιήθηκαν οι σπουδαίες συμμετέχουσες ομάδες και πλέον είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Κερδίσαμε ένα ακόμα στοίχημα σε αυτή την τετραετία! Αναλάβαμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, όπως και άλλες αντίστοιχης εμβέλειας διοργανώσεις, συμβάλλει στην ώθηση που χρειάζεται η χώρα ώστε να πρωταγωνιστεί στο διεθνές περιβάλλον, το οποίο γεννά ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει και συνεχίζει δυναμικά».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Με συμμετοχή 900 εταιρικών εθελοντών πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, 21 εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με περισσότερους από 900 εταιρικούς εθελοντές, τις οικογένειες και τους φίλους τους έδρασαν ταυτόχρονα σε...

Πρόσκληση στην προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες της Αθήνας

Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας! Γιατί όπου κι αν ζει κανείς, οι ρίζες και η γενέτειρά...

Η Ζωοδόχος Πηγή: το ιστορικό οινομαγειρείο των Καμινίων είναι κάθε μέρα γεμάτο

Τα Καμίνια στα χρόνια της Κατοχής ήταν μια λαϊκή φτωχογειτονιά όπου το ΕΑΜ είχε δύναμη και κρατούσε ψηλά το φρόνημα. Οι κάτοικοι ήταν κατά...

Το «καυτό» πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση τη φετινή σεζόν, σκόραρε ξανά 4 τέρματα και επικράτησε με 4-1 του Άρη στο Καραϊσκάκη και παρέμεινε στην κορυφή της...

Αυτές οι 10 τροφές ενισχύουν τον μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα μας μετατρέπει τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν...