Λάμψη πρωταθλητών είχε το 1ο Ολυμπιακό Health Run

Ένας νέος αγώνας, το Ολυμπιακό Health Run με σύνθημα «Ζήσε καλύτερα τρέχοντας ενάντια στον καρκίνο», εισήλθε στο καλεντάρι της δρομικής κοινότητας και φιλοδοξεί να στεριώσει, να αποκτήσει δημοφιλία, κοκ. Κατέδειξε ότι διαθέτει όλες τις προδιαγραφές με πρώτη ότι φιλοξενείται στην κορυφαία εγκατάσταση εντός Αττικής, δηλαδή το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ με τον περιβάλλοντα χώρο…

Ο Ευάγγελος Δημακάκος, γιατρός και πρόεδρος πλέον της International Society of Lemphology (ISL), εμπνεύστηκε το γεγονός. Αυτή η έμπνευση ήλθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των ενεργειών του περί της οργάνωσης του 28ου Παγκόσμιου συνεδρίου Λεμφολογίας (20 έως 24 Σεπτ). Ο ίδιος τόνισε: «Σκέφτηκα απλά: ας συνδέσουμε τα μηνύματα του συνεδρίου περί υγείας και πρόληψης με την πιο υγιεινή δραστηριότητα, ένα λαϊκό αγώνα δρόμου εδώ στο Ολυμπιακό στάδιο, το θέατρο των ΟΑ του 2004».

Ελαβε την στήριξη της Περιφέρειας και του ΔΣ του ΟΑΚΑ… Ανέθεσε την τεχνική επιμέλεια στον Γιάννη Αρτοποιό. Αυτός με τη σειρά του χάραξε δύο διαδρομές των 7&2χλμ με εκκίνηση/τερματισμό εντός σταδίου και την κυρίως εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο. Βέβαια φρόντισε και όλα τα άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περί συμμετοχής δεκάδες δρομείς σε τριψήφιο αριθμό, άκρως ικανοποιητικό για την εποχή πανδημίας και τους δισταγμούς που αυτή επιβάλλει… Έλαμψαν με την παρουσία τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές! Συγκίνησε η συμμετοχή αθλητών του συλλόγου αποκατάστασης ΑμεΑ «Ιωνάς» και της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας», ενός άλλου συλλόγου που υποστηρίζει τη συμμετοχή ΑμεΑ σε δρομικά γεγονότα.

Ο 22χρονος Δημήτρης Τσάκαλος του ΓΣ Αμαρουσίου αναδείχθηκε νικητής γενικής στον αγώνα των 7χλμ. Επίδοση: 22:28. Είχε ένα χαλαρό ανταγωνισμό με τον 20χρονο Σέργιο Διακοστεφανή, συναθλητή και φίλο του. Αυτός τερμάτισε 2ος με διαφορά μόλις 00:04! Ο Δημήτρης, θυμίζω, αναδείχθηκε 2ος πανελληνιονίκης στα 10000μ για το 2021. Τρίτος κατέφθασε εντός σταδίου ο 55χρονος Αλέξης Κονταράτος, επίσης του ΓΣΑ, σε 23:22. Ο Αλέξης επιδεικνύει κορυφαίες επιδόσεις διαχρονικών όπου αγωνίζεται…  Η κυριαρχία δρομέων του ΓΣΑ συντηρήθηκε και στις γυναίκες! Η 27χρονη Ιουλία Παναγιωτοπούλου πρώτευσε με 27:23. Ακολούθησε 2η η πολυαθλήτρια Κατερίνα Σάπαρη του ΓΑΣ «Ιλισός» με 28:40. Συμπλήρωσε το βάθρο η 27χρονη Ναταλία Λακάκη με 28:54. Τερμάτισαν συνολικά 215 δρομείς, 163 άνδρες+52 γυναίκες. Νίκησαν στον «μικρό» αγώνα των 2χλμ ο Σπύρος Παύλος Προδρομίδης με 7:13 και η Εμέλεια Βασιλογιαννακοπούλου με 8:31. Ανήκουν και οι δύο στον ΓΣ Αμαρουσίου.

Αγωνίστηκε η Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια κόσμου στο τριπλούν. Όλα τα αποτελέσματα εδώ:

Μήνυμα στήριξης του δρομικού γεγονότος έστειλε ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, Ολυμπιονίκης στους ΟΑ «Τόκυο 2020». Εγραψε: «Με αφορμή το συνεχή αγώνα περί κινητοποίησης κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων εκφράζω τη συμπαράστασή μου. Τονίζω πως είναι χρέος όλων μας να αγωνιζόμαστε με ψυχραιμία και αλληλεγγύη για την καταπολέμησή του. Μπορεί αυτές οι καταστάσεις να παίρνουν χρόνο, να απαιτούν δύναμη και αντοχή αλλά έτσι μπορεί ο καθένας να εκτιμήσει στο μέγιστο την ανθρώπινη ζωή. Εύχομαι να νικήσετε όλες τις δυσκολίες με χαμόγελο και αγάπη».

Μεστό ουσίας ήταν το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη, του περιφερειάρχη Αττικής. Μίλησε βέβαια ως γιατρός για ένα οικείο αντικείμενο που υπηρετεί… Είπε: «Στη χώρα μας και την Αττική μας αυτές τις ημέρες διεξάγεται το 28ο Παγκόσμιο συνέδριο Λεμφολογίας.

Το συνέδριο αυτό μεταφέρει επιστημονική γνώση από παγκοσμίου κύρους γιατρούς. Συμβάλλει κυρίως στην πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων των λεμφαδένων, πχ φλεγμονές, διογκώσεις, καρκίνος, κ.α. Εντός του πλαισίου του με την ολόθερμη στήριξη της Περιφέρειας στους χώρους του ΟΑΚΑ οργανώνεται το 1ο Ολυμπιακό Health Run.

Συμβολικά μετέχουν οι σύλλογοι Ιωνάς και Δρομείς Ελπίδας. Αυτοί οι σύλλογοι αλλά και όλοι οι μετέχοντες ανοίγουν την αυλαία της  Ευρωπαικής εβδομάδας αθλητισμού. Αυτή συμβάλλει στην ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας με σεβασμό στη διαφορετικότητα και με ενθάρρυνση της συμμετοχής. Πλαισιώνουν τις σημερινές δρομικές δραστηριότητες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και γενικά δρομείς υψηλών επιδόσεων. Αναδεικνύουν έτσι το 1ο Ολυμπιακό Health Run σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Ως Περιφέρειά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως η σημερινή εντείνοντας την προσπάθειά ώστε η Αττική μας να αναδειχθεί σε διεθνές πρότυπο υγείας και ανάπτυξης του αθλητισμού».  Πρίν από τις εκκινήσεις χαιρέτησαν το γεγονός ο Πολωνός Andrzej Szuba, ο απερχόμενος πρόεδρος της ISL και ο Ευάγγελος Δημακάκος ως  πρόεδρος του συνεδρίου.

Διαβάστηκε χαιρετισμός του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Παραβρέθηκαν η Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αθηνών ως εκπρόσωπος του κου Πατούλη, ο Ιωάννης Κεχρής αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο Κώστας Χαλιορής δ/ντής ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Μουλιάτος πρόεδρος λαικών αγορών Αττικής, ο Αντώνης Αυγερινός πρόεδρος ΕΕΣ, ο Τίμος Χαλαμάλιας πρόεδρος συλλόγου «Γιατροί χωρίς σύνορα», κ.α. Το 28th ISL congress φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Αρχαίου Ελαιώνα, δηλαδή του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής στη συμβολή των λεωφόρων Θηβών και Πέτρου Ράλλη. Εκεί παραδίδεται ότι λειτουργούσε η περίφημη “Περιπατητική Σχολή” του μεγάλου φιλόσοφου Πλάτωνα. Οργανωτικός υπεύθυνος και πρόεδρος ανέλαβε ο Ευάγγελος Δημακάκος, παθολόγος – αγγειολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ « Η Σωτηρία». Μετείχαν οι φιλοξενούμενοι Andrzej Szuba, Marlys Witte, Fransesco Boccardo, Campisi Corrado κ.α. όλοι εξέχοντες γιατροί λεμφολόγοι.

Εισηγήσεις – ανακοινώσεις ανέλαβαν βέβαια και Ελληνες γιατροί. Παράλληλα υψηλό ήταν το ενδιαφέρον από όλους τους συναδέλφους τους… Παρακολούθησαν συνεδρίες, παραβρέθηκαν ή χαιρέτησαν ο σεβ. Χρυσόστομος μητροπολίτης Γυθείου, Οιτύλου και πάσης Μάνης ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, η Μίνα Γκάγκα υφυπουργός Υγείας, ο Παναγιώτης Καλδής πρύτανης πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, ο Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος πρύτανης ΕΚΠΑ, ο Νίκος Αρκαδόπουλος αντιπρόεδρος Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, η Κάθυ Αποστολίδη πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας καρκίνου, ο Αλέξανδρος Πίσσας ταμίας της ISL, κ.α.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Δωρεάν e-book με τεχνικές για να φάει το παιδί σου!

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Η Noval Property για τον μετασχηματισμό των πόλεων στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Η Noval Property, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό παρών στο Delphi Economic Forum IX με κεντρικό θεματικό άξονα “Η Μεγάλη Μετάβαση” το οποίο...

Οι 4 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας που δεν γνωρίζατε [βίντεο]

Το καλοκαίρι φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια ηλιόλουστη ευκαιρία για εξόρμηση στις αγαπημένες μας, κοντινές παραλίες,...

Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στον cineplex Φίλιππος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ράλλυ Στερεάς: Νικητές οι Σωκράτης Τσολακίδης και Γιώργος Πολυζώης

Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής”...