Λευτέρης Αυγενάκης: «Να διοργανώσουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών»

Την πρόοδο των εργασιών στο χώρο που θα αποτελέσει το Service Park του Ράλλυ Ακρόπολις, στην χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επιθεώρησε την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τον κ. Αυγενάκη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για την άρτια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει μετά από χρόνια στη χώρα μας και στη φυσική του έδρα, τη Στερεά Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές, Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να επιβλέψει τις εργασίες για τη διαμόρφωση του Service Park στον χώρο της ΠΕΛ. Δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών και όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών. Ακολούθησε σύσκεψη για την ενημέρωση και το συντονισμό των υπηρεσιών και των φορέων, που εμπλέκονται στη διοργάνωση του ιστορικού αγώνα.

Δηλώσεις

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η Ελλάδα μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια έχει στη διάθεσή της μια μεγάλη, διεθνή διοργάνωση, το Ράλλυ Ακρόπολις. Μια διοργάνωση την οποία με πολύ νοσταλγία την περίμεναν φίλοι, οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βέβαια, αυτή την ικανοποίηση δεν την είδα να ζωγραφίζεται μονάχα στα πρόσωπα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και σε κορυφαία στελέχη τόσο της FIA, όσο και του WRV Promoter αλλά και των εκπροσώπων των μεγάλων ομάδων – εταιρειών. Κι αυτό γιατί πρόσφατα είχαμε ταξιδέψει κλιμάκιο και με στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κροατία, όπου διαπίστωσαν κι εκείνοι από κοντά ότι η Ελλάδα αυτό που λέει το εννοεί, και με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής δουλεύουμε πυρετωδώς για να διοργανώσουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών. Βέβαια για να πούμε κι ότι θα παραμείνει το Ράλλυ Ακρόπολις, αυτή η μεγάλη διοργάνωση, στην Ελλάδα σε πολλά σημεία, ώστε να προβάλλει αυτή τη μοναδική εικόνα που έχει και να ενισχύσει φυσικά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τη δυναμική του στην ελληνική κοινωνία.

Βρίσκομαι λοιπόν εδώ, παρέα με τους καλούς συναδέλφους βουλευτές, υπουργούς, τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη. Διαπιστώνουμε ότι η συνέπεια που δείχνει κεντρικά η κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού είναι ακριβώς η ίδια και καλύτερη θα έλεγα. Οι χρόνοι που ακολουθήθηκαν όσον αφορά τις βελτιώσεις, τις εργασίες συντήρησης, τις τεχνικές παρεμβάσεις σε κάποια σημεία στον χώρο που θα λειτουργήσει η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις, το λεγόμενο Service Park, εξελίσσονται με ραγδαίο ρυθμό. Οι εκτιμήσεις λένε, με μεγάλη ικανοποίηση, ότι σε 20-25 μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα, πολύ νωρίτερα απ’ τον χρόνο που είχαμε προβλέψει. Οι εγκαταστάσεις γίνονται με τις κατευθύνσεις των στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής και της WRC, έτσι ώστε να μην έχουμε ζητήματα και προβλήματα, που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Θέλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τουριστικούς επιχειρηματίες, στους ξενοδόχους τόσο του νομού, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας, διότι κι εκείνοι κατάλαβαν ότι με τη συμβολή της περιφέρειας και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, η υπόθεση αυτή έχει και μια τουριστική διάσταση, γι’ αυτό και όλοι συνέβαλαν και τους ευχαριστούμε, ώστε να έχουμε την πλήρη διάθεση των κρεβατιών, για να καλύψουμε τις προβλεπόμενες -από τον WRV Promoter– ανάγκες.

Θα έχουμε πολλή μεγάλη συμμετοχή. Όλοι το περίμεναν με πολλή μεγάλη ανυπομονησία και χαμόγελο. Πέρα από την τεχνική, θέλουν να έρθουν εδώ να δοκιμάσουν και τις αντοχές τους τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στους οδηγούς. Οι διαδρομές είναι εξαιρετικά σκληρές και ενδιαφέρουσες και οι εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο από την Αθήνα, το Λουτράκι, την Κορινθία, την ευρύτερη Περιφέρεια, τη Λαμία, την Ευρυτανία και τη Βοιωτία είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσουν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα θελήσουν μετά να επισκεφθούν τον τόπο μας, να δουν κι από κοντά όλα αυτά. Θα τους μείνει ένα αποτύπωμα που είναι βέβαιο ότι αυτό τουριστικά θα ενισχύσει και τη χώρα μας.

Μιας και μιλάμε και για νούμερα, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σταϊκούρας ως βουλευτής του νομού και ως υπουργός Οικονομικών δεν θα μας χαλάσει χατήρι, αν απαιτηθεί με κάθε τρόπο η ενίσχυση, ώστε να καλύψουμε γρηγορότερα τις ανάγκες, αν και όπως όλα δείχνουν ο ιδιωτικός τομέας και η αυτοδιοίκηση σε μέγιστο βαθμό έχουν καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Είναι βέβαιο ότι ο καθένας συνδράμει με τον δικό του τρόπο σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Η Ελλάδα βγαίνει ανοιχτά μπροστά, ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει τη μάχη σ’ όλα τα επίπεδα για να δώσει ένα μήνυμα αξιοπιστίας και φυσικά κι εμείς απ το δικό μας μετερίζι, μέσα από μια διεθνή διοργάνωση θέλουμε να στείλουμε το ίδιο μήνυμα. Η Ελλάδα κερδίζει, η Ελλάδα αναδεικνύεται, μάχεται και κυρίως αλλάζει πρόσωπο».

Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία κερδίζει. Η κυβέρνηση έθεσε υψηλούς στόχους και τους πέτυχε. Υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και τον συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, το Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται στην Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα, είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό. Ορθή επιλογή της κυβέρνησης είναι το βασικό κομμάτι αυτού του αγώνα να διεξαχθεί στη Στερεά Ελλάδα με έδρα τη Λαμία. Αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες όλων μας είναι αυξημένες, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κυβέρνησης, της κοινωνίας και της χώρας, για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό έχω καταθέσει κι εγώ από την πρώτη στιγμή τις δικές μου δυνάμεις, έτσι ώστε να συμβάλλω στο μέτρο του δυνατού να γίνουν υποδειγματικοί αγώνες, αγώνες που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια και θα μας βοηθήσουν να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος αγώνας για πολλά χρόνια στην περιοχή μας».

Φάνης Σπανός: «Αφήσαμε πίσω την χαρά και την επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης και δουλεύουμε στο φουλ τις μηχανές, για τη χαρά και την επιτυχία της άρτιας διεξαγωγής. Στο «ράλι» της προετοιμασίας η καρό σημαία θα μας βρει έτοιμους και οργανωμένους για μια ανεπανάληπτη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις!»

Θύμιος Καραΐσκος: «Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα και του κέντρου αγώνα στη Λαμία, ανασκουμπωθήκαμε και ριχτήκαμε στη δουλειά. Είχε προηγηθεί βέβαια, ένας πλήρης και εξαντλητικός σχεδιασμός όλων των δράσεων και παρεμβάσεων που θα έπρεπε να γίνουν στο κέντρο αγώνα, ώστε να ξαναμπεί η Λαμία στο χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, διεθνούς εμβέλειας.

Σήμερα (σ.σ. 9/5), είχαμε τη χαρά να δείξουμε στον αρμόδιο υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη την πρόοδο των εργασιών στο χώρο που θα αποτελέσει το service park και που θα είναι εναρμονισμένο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας που τέτοιες διοργανώσεις απαιτούν.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό για την επίσκεψη και τη συνεργασία μας. Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με όλους τους αρμοδίους, ούτως ώστε, όλοι μαζί, να καταφέρουμε η φετινή χρονιά να είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία αυτής της διοργάνωσης. Για να τιμήσουμε το θεσμό και να κάνουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν περήφανους.

Πιστεύουμε στις ικανότητές μας και είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας όλων. Μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και παράλληλα να έχουμε μια μοναδική ευκαιρία για να προβάλουμε τον τόπο μας. Από φέτος το Ράλλυ Ακρόπολις ανασαίνει ξανά στη Λαμία!»

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του υφυπουργού:

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Αυγενάκης: Προτεραιότητα η κλιματική κρίση – Να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την πρόληψη καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Φωτοβολταϊκά: Στην αναμονή το net metering για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Καθυστερήσεις γράφει ακόμη η ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος για την αυτοκατανάλωση «πράσινης» ενέργειας σε επιχειρήσεις, αλλά και πολυκατοικίες. Κι αυτό διότι για να εφαρμοστούν...

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Το συγκρότημα Καρελά μίσθωσε η Mytilineos

Την εξολοκλήρου μίσθωση του Karela Business Park από την Mytilineos, ανακοίνωσε η Prodea. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακίνητο – συγκρότημα γραφείων του χαρτοφυλακίου της Prodea,...