Μ. Στασινόπουλος (Viohalco): Επενδύσαμε μέσα στην κρίση 1,5 δισ. ευρώ

Η Elval και η Halcor είναι εταιρείες που έχουν μεγαλώσει οργανικά και σταδιακά, έχουν βασιστεί στη συνέχεια στη συσσώρευση εμπειρίας στην εξωστρέφεια, στη μεγάλη προσήλωση στην ποιότητα και στο προϊόν και αυτή η εξωστρέφεια είναι που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν, τόνισε ο Μιχάλης Στασινόπουλος

Eπενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει μέσα στα χρόνια της κρίσης η Viohalco τόνισε χθες το μέλος του ΔΣ της εταιρείας κ. Μιχάλης Στασινόπουλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Όπως είπε με κεντρικό άξονα τα εξειδικευμένα προϊόντα, και την υψηλή ποιότητα οι βιομηχανίες του ομίλου κέρδισαν μερίδια σε διεθνείς αγορές πάρα πολύ δύσκολες.

Στρατηγική του ομίλου ήταν, και είναι και σήμερα, οι συνεχείς επενδύσεις στην αύξηση της δυναμικότητας και σε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες της ζήτησης.

Όπως εξήγησε, η Elval και η Halcor είναι εταιρείες που έχουν μεγαλώσει οργανικά και σταδιακά, έχουν βασιστεί στη συνέχεια στη συσσώρευση εμπειρίας στην εξωστρέφεια, στη μεγάλη προσήλωση στην ποιότητα και στο προϊόν και αυτή η εξωστρέφεια είναι που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν.

Για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά η Elval Halcor συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις δίνοντας έμφαση στο μοντέλο κυκλικής οικονομίας δημιουργώντας το δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Elval πέτυχε τριπλάσια παραγωγικότητα με τη χρήση του 4πλου έλαστρου Τandem μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει ολοκληρώσει επενδύσεις στη θερμική έλαση και η δυναμικότητά της μπορεί να φτάσει στις 800.000 τόνους. Σημειώνεται ότι σήμερα η παραγωγική δυναμικότητα της Elval είναι 360.000 τόνους με στόχο να φτάσει τους 520.000 τόνους το 2023.

Σημαντικά διεθνή Macro Trends πηγάζουν από τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία

Η ElvalHalcor με τις στρατηγικές της επενδύσεις και τις συνέργειες που επιτυγχάνουν οι δύο τομείς και οι θυγατρικές της, έχει τοποθετηθεί έγκαιρα για να καλύψει τη δυναμικά αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και λύσεις αλουμινίου και χαλκού.

Η ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας ενισχύεται από σημαντικά διεθνή Macro Trends που πηγάζουν από τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και την κλιματική ουδετερότητα σε κλάδους όπως οι μεταφορές, η συσκευασία και τα κτίρια.

Το αλουμίνιο και ο χαλκός αποτελούν μέταλλα στα οποία θα στηριχθεί η μετάβαση, καθώς έχουν εφαρμογή σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της βιομηχανικής παραγωγής και μπορούν να ανακυκλώνονται επ’ άπειρον χωρίς να χάνουν τις ιδιότητές τους.

Οικονομικά αποτελέσματα Η1 2021

Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσίασε δυναμική άνοδο του όγκου πωλήσεων κατά 16,5% και του κύκλου εργασιών κατά 34,6%

Η οργανική κερδοφορία (a-EBITDA) διαμορφώθηκε στα 85,2 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 25,5% έναντι του H1’20

Οι προοπτικές των προϊόντων έλασης αλουμινίου:

Το αλουμίνιο αναδεικνύεται σε μέταλλο του μέλλοντος καθώς σημειώνεται παγκόσμια στροφή των κατασκευαστών στη χρήση αλουμινίου έναντι άλλων υλικών.

Η ανάγκη για μείωση του βάρους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, κάνει το αλουμίνιο το οποίο είναι το μέταλλο με τη μεγαλύτερη επάρκεια στη γη και διακρίνεται για την αέναη ανακυκλωσιμότητά του, την κατάλληλη επιλογή για την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η παγκόσμια κατανάλωση σε προϊόντα έλασης αλουμινίου αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,1% μέχρι το 2025 *.

Η Elval έχει ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC&R). Επικεντρώνεται στρατηγικά στους κλάδους συσκευασίας και μεταφορών που αποτελούν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

  • Συσκευασία:
  • Η αύξηση ζήτησης για κουτιά αλουμινίου προβλέπεται ότι θα αυξάνεται με ρυθμό 4,3%/έτος μέχρι το 2030*.
  • Μόνο στη Ευρώπη η επιπλέον ζήτηση για κουτιά αλουμινίου προβλέπεται να αγγίξει τους 400.000 τόνους.**
  • Αυτοκινητοβιομηχανία:
  • Η ζήτηση αλουμινίου από την αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να σημειώσει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 13,1% για το διάστημα 2019-2023*.

Ο Τομέας Έλασης Αλουμινίου (Elval):

Η Elval είναι ο μοναδικός παραγωγός επίπεδων προϊόντων αλουμινίου στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του τομέα αλουμινίου έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαθέτει και λειτουργεί το πιο προηγμένο τετραπλό θερμό έλαστρο στον κόσμο και αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγική δυναμικότητα θερμής έλασης.

Το 86% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από πωλήσεις εκτός Ελλάδας σε περίπου 100 χώρες

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πρόεδρος της ΕΣΕΕ: Θετική η παράταση του πλαφόν έως 3% στα μισθώματα το 2023

“Θετική και ελπιδοφόρα η εξαγγελία του πρωθυπουργού για παράταση του πλαφόν έως 3% στα μισθώματα το 2023”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γ. Καρανίκας.  Όπως...

Χρ. Σταϊκούρας: Η αύξηση του ΑΕΠ επιβεβαιώνει πρόοδο, ανθεκτικότητα και δυναμική της ελλ. οικονομίας

Η αύξηση του ΑΕΠ επιβεβαιώνει την πρόοδο, την ανθεκτικότητα και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα...

Mε επιτυχία η ημερίδα «Η Παιδεία Στα Μέσα» (βίντεο)

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της ημερίδας με θέμα «Παιδεία Στα Μέσα», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τη Δευτέρα 5...

Xωριά στην Στερεά για χαλαρά Χριστούγεννα-Πέτρα, χιόνι, τζάκι και καλό φαγητό

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η πιο υπέροχη στιγμή του χρόνου, όπως λένε και τα τραγούδια, όμως δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τα...

Το χριστουγεννιάτικο δώρο της Mytilineos

Στις 14 Δεκεμβρίου, όταν οι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι διοργανώνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι, ο Όμιλος Mytilineos ανακοινώνει τη δική του μεταμόρφωση, το συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού του. Προφανής στόχος η δημιουργία αξίας για τους μετόχους. Προφανής μέθοδος (πληροφορίες...