“Μαζί για το Παιδί” Βραβεία & Τιμητικές Διακρίσεις

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε για το έργο τους, τον Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο και τον Δημήτρη Κοντοπίδη και τίμησε όσους υποστηρίζουν τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί»
Τα βραβεία απένειμε o Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε την 8η τελετή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022 και Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE». Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» απένειμε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.
Η κυρία Μαρία Κινικλή παρέλαβε το βραβείο για τον εκλιπόντα σύζυγο της, Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του και ο κύριος Δημήτρης Κοντοπίδης συγκίνησε το κοινό με την προσωπική του ιστορία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές, εταιρείες και ιδιώτες που ο καθένας έχει αγκαλιάσει το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα τρία τελευταία χρόνια.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, κατά τον χαιρετισμό της: «Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον τομέα της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά. Είμαστε σήμερα εδώ για να ξεφύγουμε από το γκρίζο σύννεφο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας και να προβάλουμε την όμορφη πλευρά της πατρίδας μας, αυτής που είναι γεμάτη αλληλεγγύη, πρόοδο, διαφάνεια, καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Απόψε αναδεικνύουμε το έργο δύο ανθρώπων που με το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις δράσεις και τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε.»
Το έργο των βραβευμένων
Με το βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022. Άφησε στους συνεργάτες και συνεχιστές του έργου του «κληροδότημα» να συνεχίσουν να φροντίζουν παιδιά και νέους που έχουν υποστεί κακοποίηση, να προασπίζουν τα δικαιώματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επουλωθούν οι πληγές των τραυμάτων τους προσφέροντας την ευκαιρία να ονειρευτούν και να χτίσουν το μέλλον τους.
Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE» Αντιπρόεδρος «Ένωσης Ασθενών Ελλάδος» και πρόεδρος του «European Lung Foundation». Ως πάσχων από κυστική ίνωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή του χάρτη της συγκεκριμένης πάθησης στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει ενεργή συμμετοχή στην χάραξη πολιτικής Υγείας, ως εκπρόσωπος των ασθενών συμμετέχοντας σε διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις που αφορούν την κυστική ίνωση, αναπνευστικά νοσήματα και σπάνιες παθήσεις.
Χορηγοί, εθελοντές, πρεσβευτές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»
Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, ιδιώτες, εθελοντές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Την τελετή των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων παρουσίασε η πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού.

Ευχαριστούμε πολύ τους:
Protasis, Χορηγό της Εκδήλωσης
PwC Ελλάδας Υποστηρικτής της Εκδήλωσης
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Υποστηρικτής της Εκδήλωσης
Pro Events, για την οπτικο-ακουστική υποστήριξη της Εκδήλωσης

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.
Το «Μαζί για το παιδί» πραγματοποιεί προγράμματα που ενισχύουν την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την σίτιση ευάλωτων παιδιών και οικογενειών.
Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο Bravo Sustainability Award, το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».
Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στον θεσμό  Hellenic Responsible Business για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Υγιεινό ζεστό κακάο με κουρκουμά

Ένα μικρό twist και το κακάο μετατρέπεται σε ένα σούπερ δυναμωτικό ρόφημα Με λίγο ζεστό κακάο με κουρκουμά, κανέλα και βανίλια και σίγουρα οι χειμωνιάτικες μέρες...

Η Noval Property συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έπεσαν τμήματα μπαλκονιών σε δρόμο στην Πάτρα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα

Με το… όπλο παρά πόδα για να αυξήσουν τις τιμές βρίσκονται οι αρτοποιοί. Με το λειτουργικό κόστος να αυξάνεται και την αβεβαιότητα για την πορεία...

Market Pass: Ποιοι μπορεί να μην δουν χρήματα την Παρασκευή

Τα προαναφερόμενα ποσά εάν επιλεγεί η καταβολή του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό μειώνονται κατά 20%. Το δεύτερο «κύμα» πληρωμών Θα ακολουθήσει και ένα «δεύτερο» κύμα πληρωμών για...