Με επιτυχία η εκδήλωση του ΟΠΣΕ στη Θήβα με ρεμπέτικο πρόγραμμα

Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) στο κέντρο Τζάκι στην Θήβα.

Η συνάντηση των συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας και της Νοτίου Ελλάδος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η Θήβα η πόλη του Κάδμου, του Ηρακλή, του Πίνδαρου, του Διονύσου και της Αντιγόνης, των μύθων των ηρώων και του Θηβαϊκού Κύκλου, φιλοξένησε μέσω της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας συλλόγους της ΟΠΣΕ σε ένα ζεστό αντάμωμα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ρεμπέτικο: Ρίζες, Τόποι, Όργανα, μία συνεργασία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας με την συμμετοχή 11 εξαιρετικών μουσικών, την Ελένη Λαζάρου, την Βιβή Βουτσελά, τον Δημήτρη Μαραγκό, τον Κώστα Μουστάκα και την επιστημονική υποστήριξη του εθνομουσικολόγου Χάρρη Σαρρή.

Από την ΟΠΣΕ τιμήθηκε ο μικρασιατικής καταγωγής περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την συμβολή του στις επετειακές εκδηλώσεις που έγιναν στην περιφέρεια του για την εκατονταετηρίδα Εθνικής Μνήμης από το 1922. Αναμνηστικό του σήματος της ΟΠΣΕ δόθηκε στον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου.

Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που ευχαριστήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου Ειρήνη Χαρδαλή ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε τη σημασία των συνεργασιών των Μικρασιατικών Σωματείων της ΟΠΣΕ, όπως αυτή των τριών συλλόγων που παρουσίασαν τη δράση από το μικρασιάτικο στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Βουνάτσο που εντυπωσίασε τόσο στα ρεμπέτικα όσο και στα υπόλοιπα τραγούδια που χόρεψαν παρασύροντας όλους τους παρευρισκόμενους να γίνουν μία μεγάλη παρέα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, ο πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ Σταμάτης Χαλβατζής, η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και της Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Κυριάκος Χήνας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Εν Ωδαίς Γιώργος Ντόβολος, ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, ο συνεργάτης του περιφερειάρχη Λάμπρος Ρόδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποδέχθηκε την πρόταση της ΟΠΣΕ για τη φιλοξενία του ετήσιου πανελλήνιου ανταμώματος των Μικρασιατικών Συλλόγων στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας και ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την παρέμβαση στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...

Μ. Βλασταράκης: τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό

Τις πρωτοβουλίες της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ανέπτυξε, επιγραμματικά, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετέχοντας σε...

Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ αποχαιρετά τον Θύμιο Τσούκαλο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην απεργία 17/4 συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: “Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο συνεχίζουμε. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε στη συνεδρίασή του...