Με επιτυχία η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΒΘΣΕ -Παρών και ο Κώστας Σκρέκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με επίσημο ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων αίθουσα εκδηλώσεων ERGON SHOWGROUND EVENT HALL, του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Ευριπίδης Δοντάς, εκπρόσωπος της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΊΑ ΑΕΒΕ, ενώ χρέη Γραμματέα της Συνέλευσης, εκτέλεσε ο κ. Αντώνης Αρναουτέλης εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ ΑΕΒΕ.

Το Πρόγραμμα της Κλειστής Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις του Απολογισμού Έργου του Συνδέσμου για την τριετία 2019-2021 από το Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, κ. Αρ. Εφραιμίδη της εταιρείας SIELMAN AE, του Οικονομικού Απολογισμού 2021 και του Προϋπολογισμού 2022 από τον Ταμία Δ.Σ. κ. Κ. Κουρκούμπα της εταιρείας ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναγνώστηκε από τον Γραμματέα της Συνέλευσης κ. Α. Αρναουτέλη.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την Ανακήρυξη Επίτιμων Μελών του Συνδέσμου και το πρώτο μέρος της συνεδρίασης έκλεισε με την Ομιλία της Απερχόμενης Προέδρου κ. Ελένης Κολιοπούλου, η οποία παρουσίασε στα μέλη τον Απολογισμό Δράσεων 6ετίας της Απερχόμενης Διοίκησης, η οποία, όπως είπε, υπηρέτησε και στήριξε για δύο συνεχόμενες τριετίες τον Σύνδεσμο, έχοντας αναλάβει την αποστολή της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Όπως ανέφερε, ο Σύνδεσμος στάθηκε αρωγός στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που έδωσαν οι επιχειρήσεις – μέλη του και η Διοίκηση επικουρούμενη από το Στελεχιακό Δυναμικό, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Αφενός

  • Για την αρμόζουσα εκπροσώπηση της οργανωμένης επιχειρηματικότητας

Και αφετέρου

  • Για την παροχή υπηρεσιών, συμβουλευτικής, υποστήριξης, καθοδήγησης, συμπαράστασης, προς τις επιχειρήσεις- μέλη του,

ενώ μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προώθησε και εγκρίθηκαν κατά την Γενική Συνέλευση το 2019, ήταν βασικές τροποποιήσεις στο Καταστατικό του Συνδέσμου, που αφορούσαν μεταξύ άλλων την τροποποίηση της επωνυμίας του Συνδέσμου σε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, ώστε να προσδιορίζονται ευκρινώς οι δύο περιφέρειες στις οποίες βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις-μέλη του, καθώς και τη διεύρυνση της περιοχής εμβέλειας του Συνδέσμου, ώστε επιχειρήσεις από όλη την επικράτεια, να έχουν την δυνατότητα εγγραφής στο Σύνδεσμο.

ΑΝΟΙΚΤΗ Γ.Σ. ΣΒΘΣΕ

– ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΔΟΝΤΑ

Η Ανοικτή Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ. Ευριπίδη Δοντά, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για την αποδοχή της πρόσκλησης του Συνδέσμου να συμμετέχει στην κορυφαία ετήσια εκδήλωσή του, ως κεντρικός επίσημος ομιλητής.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες της απολογιστικής Συνέλευσης που προηγήθηκε τόνισε ότι η φετινή Γενική Συνέλευση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφενός γιατί αποτελεί την πρώτη, μετά από τρία χρόνια, δια ζώσης συνεδρίαση, και αφετέρου επειδή από τις διαδικασίες της προέκυψε η νέα Διοίκηση, η οποία θα είναι επικεφαλής του Συνδέσμου για την επόμενη τριετία.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη την πρώην Πρόεδρο κα Κολιοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι η απερχόμενη Διοίκηση, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και τη μεταποίηση, κλήθηκε να κρατήσει το τιμόνι του μεγαλύτερου Περιφερειακού Συνδέσμου της χώρας και να διασφαλίσει την ανάπτυξη και την ισχυροποίησή του, ώστε να συνεχίσει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην υποστήριξη των συλλογικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των επιχειρήσεων μελών του και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία των Περιφερειών ευθύνης του. Τέλος ευχαρίστησε την κα Κολιοπούλου που θα συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της και στη νέα Διοίκηση, από τη θέση της Αντιπροέδρου.

Καλωσορίζοντας τον νέο Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αθανάσιο Συριανό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – ΕΖΑ, ανέφερε ότι:

«Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, αρχίζει σε μια εποχή κρίσιμη και απαιτητική.

Μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας που συνοψίζονται σε τρία (3) Μνημόνια, μια Παγκόσμια Πανδημία και τελευταία τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο που προκαλεί γεωπολιτική αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα, το δυστοπικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αδιαμφισβήτητα, έχει οξυνθεί.

Η εκρηκτική αύξηση του ενεργειακού κόστους, καθώς επίσης και μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως είναι

– η αύξηση στο κόστος των διεθνών τιμών πρώτων υλών,

– η αύξηση των μεταφορικών και των ναύλων και

– η δυσλειτουργία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας,

επιφέρουν μια σημαντική επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων και απειλούν τη βιωσιμότητα παραγωγικών κλάδων και επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης η ελληνική βιομηχανία και η μεταποίηση, αποτέλεσε πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας και συγκράτησε ως ένα βαθμό τις επιπτώσεις από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην οικονομική δραστηριότητα.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις όμως, οι αυξήσεις στην ενέργεια τείνουν να γίνουν μη διαχειρίσιμες και τα περιθώρια απορρόφησης όλων αυτών των επιβαρύνσεων έχουν εξαντληθεί.

Είναι λοιπόν αναπόφευκτο ένα μέρος του κόστους, να μετακυλίεται στις τιμές όλων των τελικών και ενδιάμεσων αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικό να αναληφθούν, από πλευράς πολιτείας, εγκαίρως οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και ορθή στόχευση να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να μην αποτελέσει το ενεργειακό τη νέα τροχοπέδη της βιομηχανίας και της μεταποίησης.

Οι παραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, όπως είπε, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς το πολυδιάστατο αυτό ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση, στη συνέχεια, του Υπουργού κου Κώστα Σκρέκα, για τις Παρεμβάσεις Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Κρίσης και τους Στρατηγικούς Στόχους του Υπουργείου έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επιχειρηματική κοινότητα»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δοντάς επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος, όπως πολύ γνωρίζουν, όσοι διαχρονικά παρακολουθούν το έργο του, βρίσκεται αρωγός στις εξελίξεις της επιχειρηματικής κοινότητας, επιδιώκοντας πάντοτε την υποστήριξη και την ανάπτυξή της, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μια Ελλάδα παραγωγική, ανταγωνιστική, καινοτόμα και εξωστρεφή.

– ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΕΒ κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΙΔΑΛΗ

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ κ. Ευθύμιο Βιδάλη, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Βιδάλης συνεχάρη τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου, και απευθυνόμενος στο νέο Πρόεδρο, τον κύριο Θανάση Συριανό, ως έναν επιτυχημένο και παραδειγματικό επιχειρηματία, με όραμα και πάθος για ανάπτυξη τόσο της επιχείρησης όσο και του ανθρώπινου δυναμικού, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Όπως είπε:

«Κύριε Συριανέ, η πρωτοβουλία σας για την εκπαίδευση και πιστοποίηση στην τέχνη της ζυθοποιίας είναι παράδειγμα για το πώς να διασφαλίσουμε υψηλά πρότυπα παραγωγής στη βιομηχανία και μεταποίηση, ειδικά στους εξωστρεφείς κλάδους. Είναι επίσης πρότυπο το πώς να βοηθάμε τους εργαζομένους να αποκτούν ολοκληρωμένες επαγγελματικές δεξιότητες, που

βελτιώνουν την επιχείρηση και αντιστοιχούν σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, όπως άλλωστε αναφέρατε και στη Γενική μας Συνέλευση.

Στον ΣΕΒ, όπως γνωρίζετε, εργαζόμαστε συστηματικά για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις, μέσα από δράσεις που ενισχύουν το θεσμό της πρακτικής εκπαίδευσης και επιδιώκουν την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο κύριος Αθανάσιος Συριανός είναι επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του ΣΕΒ για την Εκπαίδευση, τις Δεξιότητες και την Επαγγελματική Κατάρτιση. Η Ομάδα Εργασίας επεξεργάζεται και προωθεί προτάσεις πολιτικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας με σκοπό την αποτελεσματική μείωση του υπάρχοντος ελλείμματος τεχνικών δεξιοτήτων. Στην Ομάδα αυτή η συμβολή του κύριου Συριανού είναι αποφασιστικής σημασίας για τα θέματα που αφορούν στη μάθηση με βάση την εργασία και στην ενίσχυση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης»

Αναφορικά με τις σχέσεις, τις κοινές δράσεις και τη συνεργασία των δύο Συνδέσμων, ο κ. Βιδάλης υπογράμμισε ότι:

Με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμαστε ήδη για το στοίχημα της ανάπτυξης. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας, και για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπουν τα εργαλεία δημόσιας χρηματοδότησης – το ΕΣΠΑ 2020-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, και ο Αναπτυξιακός Νόμος.

Δουλεύουμε μαζί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στην πράσινη και ψηφιακή εποχή. Σε αυτό περιλαμβάνονται επιπλέον βελτιώσεις στις συνδέσεις των ΒΙΠΕ με τα κεντρικά δίκτυα, και επενδύσεις στις συνδυασμένες μεταφορές, ειδικά σε κόμβους όπως το λιμάνι του Βόλου. Καταθέτουμε υπομνήματα στην Κεντρική Κυβέρνηση για θέματα ειδικότερου επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως το net metering στη βιομηχανία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Επιπλέον, η συνεργασία μας περιλαμβάνει γενικότερα θέματα χωροταξίας και αδειοδοτήσεων, αλλά και ειδικότερα ζητήματα εξυγίανσης και ανάπτυξης οργανωμένων υποδοχέων και άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Με το Σύνδεσμό σας συνεργαζόμαστε επίσης για τη σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της παραγωγής, και πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο και από κοινού τα μνημόνια συνεργασίας από τους δύο Συνδέσμους με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως ήδη ανέφερα, καλούμαστε να δουλέψουμε ακόμα πιο συστηματικά για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, όπως με την πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs.

Τέλος, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή μας στον κοινωνικό διάλογο, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και των άλλων περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις και στην οργάνωση της εργασίας.

Ο κ. Βιδάλης έκλεισε την ομιλία του με μία μια ιδιαίτερη αναφορά στην απερχόμενη Πρόεδρο, κα Λένα Κολιοπούλου, την οποία ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε : «Κύρια Κολιοπούλου, αγαπητή μου Λένα. Ήσασταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στη σύμπραξη του ΣΕΒ με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εκ μέρους όλων μας στο ΣΕΒ, σε ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωσή σου στις ανάγκες της βιομηχανίας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η συμμετοχή σου στο ΔΣ του ΣΕΒ παραμένει πολύτιμη, όπως και στην Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ για τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Η προσέγγισή σου σε όλα τα ζητήματα ήταν πάντα δυναμική, πάντα με ρεαλισμό και πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της βιομηχανίας. Βοήθησες να αναδείξουμε τα ειδικά προβλήματα των επιχειρήσεων στην περιφέρεια, και κυρίως να βρούμε λύσεις για βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη.»

– ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ανακήρυξη Επίτιμων Μελών του Συνδέσμου κατά την οποία η απελθούσα Πρόεδρος κα Ελ. Κολιοπούλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Νικόλαο Παπαδιόχο, της εταιρείας ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ και στον κ. Κυριάκο Χατζόπουλο, της εταιρείας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Οι δύο βραβευθέντες αποτέλεσαν μακρόχρονα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου, ο μεν κ. Παπαδιόχος από το 2010 μέχρι σήμερα στη θέση του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και ο κ. Χατζόπουλος από το 2010 ως Έφορος, στη συνέχεια από το 2013 έως και το 2016 ως Αντιπρόεδρος και μέχρι σήμερα και πάλι από τη θέση του Εφόρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κολιοπούλου:

«Τόσο ο κ. Νίκος Παπαδιόχος όσο και ο κ. Κυριάκος Χατζόπουλος, με την δραστηριότητα τους, είχαν καθοριστική συμβολή στη διεύρυνση και στην ενδυνάμωση της βάσης του Συνδέσμου στη Στερεά Ελλάδα και στήριξαν το έργο του Συνδέσμου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σήμερα ο Σύνδεσμος τιμά την προσφορά τους, αναγνωρίζει το έργο τους, τους ευχαριστεί για τη δράση τους και τους ανακηρύσσει ως επίτιμα μέλη του»

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Γ. Φλωρίδης για τα Τέμπη: “Ο φάκελος της ανάκρισης θα έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα

“Αποκάλυψα τα ψέματα όσων από τους πολιτικούς προσπάθησαν όλη αυτήν την περίοδο να εκμεταλλευτούν μια ανθρώπινη τραγωδία, για κομματικό όφελος” απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης,...

Δωρεάν e-book με τεχνικές για να φάει το παιδί σου!

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Η Noval Property για τον μετασχηματισμό των πόλεων στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Η Noval Property, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό παρών στο Delphi Economic Forum IX με κεντρικό θεματικό άξονα “Η Μεγάλη Μετάβαση” το οποίο...

Οι 4 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας που δεν γνωρίζατε [βίντεο]

Το καλοκαίρι φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια ηλιόλουστη ευκαιρία για εξόρμηση στις αγαπημένες μας, κοντινές παραλίες,...

Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στον cineplex Φίλιππος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr