Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς την Αττική

Η έξοδος των εκδρομέων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα δύο 24ωρα, όταν και θα αναχωρήσουν και οι τελευταίοι κάτοικοι της πρωτεύουσας για τα χωριά τους ή τους προορισμούς που έχουν επιλέξει να περάσουν αυτές τις γιορτινές ημέρες.

«Δραπέτευσαν» 100.000 οχήματα – «Έμφραγμα» στον Κηφισό λόγω τροχαίου

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική προς την περιφέρεια, έχει ξεκινήσει σταδιακά από την Μεγάλη Δευτέρα και είναι αυξημένη, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημέρες, πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στις 6 έχουν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Συγκεκριμένα, την Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 29.110. Σημειώνεται ότι τις ίδιες μέρες, πέρυσι, είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα, από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Παρόμοια είναι η εικόνα και για την έξοδο από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Την Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960, όταν τις αντίστοιχες ημέρες, πέρυσι, είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο μεταξύ, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην άνοδο της Λ. Κηφισού, καθώς η κίνηση διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 11, συνέβη τροχαίο ατύχημα στο ύψος της οδού Δυρραχίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα και να σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων. Πλέον, είναι ανοιχτές όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή με συνέπεια τον τραυματισμό του οδηγού της μηχανής.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Πολλοί είναι εκείνοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που επέλεξαν κάποιον νησιωτικό προορισμό για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 25% έως 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα, πέρυσι.

Όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, σε σχέση με το 2019 η κίνηση αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 5%, ενώ οι προορισμοί που παρουσιάζουν και εφέτος μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι χωρίς, περιοριστικά μέτρα μετά την πανδημία, περισσότεροι από 210.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής για τις γιορτές του Πάσχα (από 15/4 έως 25/4). Επίσης, κατά την έξοδο του Πάσχα το 2019 (από 19/4 έως 29/4) είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 146.555 επιβάτες, 51.982 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 43.786 από το λιμάνι της Ραφήνας και 11.850 επιβάτες από το λιμάνι το Λαυρίου.

Για το 2023, από την Κυριακή των Βαϊών (9/4) έως χθες, Μ.Τρίτη (11/4), από το λιμάνι του Πειραιά είχαν αναχωρήσει συνολικά 31.166 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.098 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας, το ίδια διάστημα, αναχώρησαν 7.492 επιβάτες και 1.905 επιβάτες από το Λαύριο.

Σημειώνεται ότι για σήμερα, Μ.Τετάρτη (12/4) από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια και 29 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, από το λιμάνι της Ραφήνας 11 και από το Λαύριο 8 δρομολόγια.

Στο λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα στην πύλη Ε-7, θα βρεθεί αύριο το πρωί, Μ. Πέμπτη (13/4), ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...