Το νέο τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας που κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, εστιάζει στα πιο αγαπημένα πιάτα: μακαρονάδες και ζυμαρικά σύμφωνα με την ελληνική παράδοση. Πενήντα επιλεγμένες συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας αποθεώνουν τα ζυμαρικά στην μοναδική τους εκδοχή. Χυλοπίτες, φλωμάρια, ματσάτα, πέτουρα και γκόγκες είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα ανακαλύψουν οι αναγνώστες.

Η πλούσια γεύση των παραδοσιακών αυτών φαγητών εγείρει μνήμες και δημιουργεί νοσταλγική διάθεση, ενώ οι σύγχρονες συνταγές ενσωματώνουν τα ελληνικά ζυμαρικά και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα. Σε αυτό το τεύχος, οι αναγνώστες θα μάθουν πώς να φτιάχνουν φρέσκα ζυμαρικά μόνοι τους, καθώς και πώς να συνδυάζουν νόστιμες σάλτσες που εντυπωσιάζουν.

Επιπλέον, οι συνταγές δεν περιορίζονται μόνο στα ζυμαρικά, αλλά περιλαμβάνουν και πιάτα όπως κόκορας με φλωμάρι, γιουβέτσι μοσχάρι οσομπούκο και σμυρναίικα σκορδομακάρονα. Το τεύχος συμπληρώνεται με χρήσιμα tips και αναλυτικές περιγραφές των προτεινόμενων συνταγών από κορυφαίους σεφ όπως οι Δημήτρης Σκαρμούτσος, Τίμος Ζαχαράτος, Νίκος Καραθάνος και Τζιοβάνι Σκαράτζι.

Επιπρόσθετα, παρέχονται προτάσεις για τις καλύτερες ταβέρνες όπου μπορούμε να γευτούμε πληθωρικά πιάτα όπως παστίτσιο και γιουβέτσι, ενώ ενημερωνόμαστε για τα πιο ξεχωριστά παντοπωλεία που προσφέρουν ιδιαίτερα ζυμαρικά, συνοδευτικά και εκλεκτά κρασιά και μπίρες.

Πηγή: tovima.gr