Μερομήνια: Ο συμβολισμός

Η δεύτερη σημαντικότερη αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα, μετά το ΟΑΚΑ, είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι αγώνες επιτρέπονται χωρίς την παρουσία θεατών για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή της κι ενώ είχε ανακοινωθεί αρκετές εβδομάδες πριν η επετειακή συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Θεσσαλονίκη άλλαξε ξαφνικά χώρο διεξαγωγής και πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλαμαριάς και όχι στο Καυτανζόγλειο. Τότε, η διοργανώτρια εταιρία ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «έπειτα από ρητή εντολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού άρθηκε αιφνιδιαστικά από την διεύθυνση του Καυτανζόγλειου Σταδίου η άδεια παραχώρησης του για λόγους ανάγκης συμμόρφωσης του σε νέα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των θεατών».

Το Μάρτιο του 2023, -όπως φαίνεται σε βίντεο- ο ένας από τους δύο φωτεινούς πίνακες του μεγαλύτερου σταδίου της Θεσσαλονίκης άρχισε να γυρίζει ανεξέλεγκτος λόγω ισχυρών ανέμων. Έξι μήνες μετά, καταγράφεται η ίδια εικόνα. Ο φωτεινός πίνακας συνεχίζει να γυρίζει ακόμα και με λίγο αέρα. Καθημερινά εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αθλούνται στο σημείο και περνούν από κάτω, όπου έχουν τοποθετηθεί κάδοι και κορδέλες.

Το «Καυτατζόγλειο» αναβαθμίστηκε το 2004 και ήταν ολυμπιακό έργο. Ωστόσο οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Έγινε μόνο διοικητική παραλαβή και από τότε οδηγήθηκε σε έναν φαύλο κύκλο με αποτέλεσμα να μην συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις και να φτάσει στο οριακό σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα ανανέωσαν την άδεια για το παλιό στάδιο χωρίς θεατές. Δεν είναι όμως κάτι που δεν έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυσή του. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης  και χρόνου» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του «Καυτανζογλείου», Γιάννης Σωσσίδης.

Το κεντρικό στάδιο του «Καυτανζογλείου» διαθέτει άδεια λειτουργίας αλλά χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς δεν είναι πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική. Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά, αλλά αν και διαθέτουν άδεια, έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Το στάδιο χρειάζεται επειγόντως επισκευές και ανακαινίσεις.

Προβλήματα στο «Καυτανζόγλειο» υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στους τάπητες του στίβου και στους κλειστούς χώρους προπόνησης που γεμίζουν με νερό και υγρασία στους τοίχους.

«Το στάδιο για να λειτουργήσει σωστά, εκσυγχρονισμένο, συντηρημένο και σωστά αδειοδοτημένο χρειάζεται κατά την εκτίμησή μας ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Σωσσίδης.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς φίλους στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 11 Δεκεμβρίου 2023...

Ασφαλής η κατανάλωση ψαριών του Παγασητικού μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

Ασφαλής είναι η ημερήσια κατανάλωση βενθοπελαγικών ψαριών (σαφρίδια, γόπες, φρίσσες) από την παράκτια ζώνη του Παγασητικού Κόλπου και των ακτών της Θεσσαλίας, μετά από...

Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για τις αιτήσεις

Λήγει σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass. Η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ αφορά σε περίπου 200.000 νέους,...

Παρέμβαση Χρ. Σταϊκούρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ε.E

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr