Μετρό Γραμμή 4: Έφερε τον πρώτο μετροπόντικα η ΑΒΑΞ – Ποια η διαδρομή του

Στην υπογραφή της σύμβασης για την Παραγωγή και Μεταφορά  των Προκατασκευασμένων Στοιχείων Επένδυσης της Σήραγγας ΤΒΜ στα πλαίσια του έργου “ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου-Γουδή”, προχώρησε η ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. με την Κοινοπραξία  ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA.

Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 30 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει την παραγωγή και μεταφορά στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ των προκατασκευασμένων στοιχείων (concrete segments) για ~8.000 δακτυλίους που θα διαμορφώσουν την τελική σήραγγα ~12 χλμ της νέας γραμμής ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα ΜΕΤΡΟ στην Ελλάδα που δημοπρατείται σε μία εργολαβία καθώς και το πρώτο έργο που θα απαιτήσει την παράλληλη λειτουργία 2 μηχανημάτων διάνοιξης σήραγγας. Γενικός εργολάβος των εργασιών για το Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου-Γουδή (μήκους 12,8 χλμ και 15 σταθμούς) είναι η κοινοπραξίας ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom.

Η ΑΡΜΟΣ διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στα έργα σηράγγων ΜΕΤΡΟ, σκοπεύει στον διπλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας της μονάδας προκειμένου να τροφοδοτεί παράλληλα τους 2 μετροπόντικες. Για τις ανάγκες του έργου, η εταιρεία ήδη επενδύει σε σημαντικές αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, έκτασης 60 στρεμμάτων, όπου προβλέπεται να απασχοληθούν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε μόνιμη βάση αποκλειστικά για το εν λόγω έργο.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η προμήθεια των στοιχείων επένδυσης του συνόλου της σήραγγας θα ολοκληρωθεί εντός 33 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΡΜΟΣ έχει κατασκευάσει τα στοιχεία επένδυσης σήραγγας και τους στρωτήρες για όλες τις προηγούμενες επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα και τις γραμμές στην Θεσσαλονίκη.

Η  νέα γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, προϋπολογισμού 1,8 δισ. Ευρώ, είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόκειται να επανασχεδιάσει ριζικά το χάρτη των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο ΑΡΜΟΣ:

Η ΑΡΜΟΣ Προκατασκευές Α.Ε. ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εγκατάσταση προκατασκευασμένων στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος σε έργα Υποδομής, Κτιριακές εγκαταστάσεις και Αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Η ΑΡΜΟΣ αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της βαριάς προκατασκευής στην Ελλάδα, με συμμετοχή στα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας, όπως είναι τα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το νέο Μουσείο Ακρόπολης, οι νέοι Αυτοκινητόδρομοι, τα Ολυμπιακά έργα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πολλά άλλα δημόσια έργα και ιδιωτικές επενδύσεις.

Ακολουθώντας τα τελευταία 35 χρόνια μία έντονα αναπτυξιακή πορεία, η ΑΡΜΟΣ σήμερα διαθέτει 4 ισχυρές παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία, με συνολική έκταση πλέον των 300 στρεμμάτων και απασχολεί πλέον των 200 ανθρώπων.

Στο δίκτυο των εταιρειών της ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. ανήκουν επιπλέον η ΩΜΕΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, η ARMOS BALKAN DOO και η ARMOS CYPRUS LTD.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ο Αλεξάντερ Πέιν στην έναρξη του 2ου Evia Film Project

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, θα βρεθεί στο 2o Evia Film Project (20-24 Ιουνίου 2023), την πράσινη δράση που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,...

Ανοίγει ξανά την Πέμπτη η Διώρυγα της Κορίνθου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Μανώλης Γλέζος: 82 χρόνια πριν κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη

Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση...

Κάτω από τον υπέροχο ήλιο της Σίφνου

Όταν θα πάρεις την απόφαση να επισκεφτείς τη Σίφνο, πρέπει πρώτα να καταλάβεις ότι δεν είναι ένα ακόμη νησί διακοπών. Είναι μια εμπειρία που...

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Νέες διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr