Mitsis Hotels: Τα νέα projects και οι επενδύσεις των 250 εκατ. για ξενοδοχεία του oμίλου

Νέα projects εντός κι εκτός Αττικής και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων μονάδων, οι οποίες στην πλήρη ανάπτυξή τους θα φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα των Mitsis Hotels.

Ειδικότερα, την περίοδο 2017-2021, ο όμιλος Μήτση, με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας-Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο και Καμένα Βούρλα– υλοποίησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαινίσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο οποίο ακολουθεί ένα επιπλέον επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση των ξενοδοχείων και resorts του oμίλου στις πέντε γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ανά την Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι από το περασμένο καλοκαίρι στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου προστέθηκαν δύο ακόμη μονάδες, σε συνέχεια της συμφωνίας με την οικογένεια Αγγελόπουλου στην Κρήτη, τα Aldemar Cretan Village Beach Hotel και the Aldemar Royal Mare Thalasso Resort διπλασιάζοντας την παρουσία του ομίλου στο νησί.

Το χρονοδιάγραμμα

Το πλήρες πλάνο θα αναπτυχθεί έως το 2026, με τις ανακαινίσεις να αφορούν κοινόχρηστους και μη χώρους των μονάδων, προσθέτοντας νέους τύπους δωματίων, εγκαταστάσεις, καταστήματα εστίασης κ.τ.λ. με στόχο «την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ομίλου, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση με έμφαση τους τομείς της βιωσιμότητας και της βιοποικιλότητας στους προορισμούς, τη διατήρηση των τοπικών περιβαλλοντικών συνθηκών με την προσθήκη ανθεκτικής στη θερμότητα πανίδας και χλωρίδας κ.α.», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον ετήσιο κοινωνικό απολογισμό του ομίλου.

Επιπλέον κεφάλαια θα απορροφήσουν τα νέα projects που αφορούν νέα επενδυτικά βήματα εντός και εκτός Αττικής: Πολύ πρόσφατα ο όμιλος Μήτση, ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Ιαματική Πηγή Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων- εκεί όπου ήδη δραστηριοποιείται με το ξενοδοχείο Γαλήνη-, ενώ επίσης πολύ πρόσφατη είναι η επέκταση στη Χαλκιδική με τη νέα συμφωνία 20ετούς διαχείρισης νέου πολυτελούς 5* θερέτρου με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε., με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025.

Σε κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς, πέραν της προωθούμενης στρατηγικής επένδυσης στη Μύκονο, το πλέον εμβληματικό και σύνθετο project που θα «τρέξει» ο όμιλος είναι αυτό για τη Bόρεια Αφάντου στη Ρόδο με τρία ξενοδοχεία ανώτερων κατηγοριών, γήπεδο γκόλφ, πλήθος υποστηριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνα, βίλες με πλήρη εξυπηρέτηση ως μέρος του ξενοδοχείου, λέσχη γκολφ, πολυτελείς κατοικίες προς πώληση με τη δυνατότητα προγράμματος ενοικίασης κ.ο.κ..

Μία ακόμη πτυχή του επενδυτικού πλάνου του ομίλου έχει να κάνει με τις μονάδες στις μεγάλες πύλες εισόδου της χώρας: Πέραν του 5αστερου ξενοδοχείου “Sofitel” του αεροδρομίου όπου ο όμιλος έχει πολυετή παρουσία, το επόμενο  project για τον όμιλο θα είναι στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί, ήδη η Mitsis Hotels προχωρά με τις αδειοδοτήσεις για το νέο ξενοδοχείο των 150 κλινών, αυτή τη φορά 4 αστέρων στις παλιές αποθήκες του Μεταξά, διευρύνοντας έτσι το πεδίο δραστηριοτήτων για τον όμιλο κι εξυπηρετώντας τους ταξιδιώτες που θα έρχονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο, παρεμπιπτόντως συγκεντρώνει ουκ ολίγες επενδύσεις στο κομμάτι του real estate, είτε πρόκειται για επαγγελματικά ακίνητα είτε ακόμη και για κατοικία.

Σημειωτέον ότι όπως αναφέρεται στον απολογισμό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο όμιλος, με κοντά 4.500 εργαζομένους, φιλοξενεί σε ετήσια βάση 350.000 επισκέπτες στις μονάδες του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Όπως επισημαίνεται, για τη συνεχή προσπάθεια και προσφορά του, ο όμιλος Mitsis Hotels αναγνωρίζεται με πλήθος διακρίσεων για το σύνολο των 19 ξενοδοχείων του, μεταξύ των οποίων οι πιστοποιήσεις Bike Friendly, Blue Flag, Green Key, ISO 14001, ISO 22000 και Travelife Gold Certification, καθώς και τη βράβευσή του στις «Πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα» για το 2022.

Ο απολογισμός παρουσιάζει το νέο ολιστικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου με τίτλο «Μία ιστορία αλλαγής» (A story of change).

Μέσω των 5 πυλώνων του προγράμματος, ανάπτυξη δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, ενίσχυση της διαφορετικότητας, αξιοποίηση νέων ευκαιριών και καινοτομιών, προστασία περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας των 5 προορισμών, ο όμιλος θέτει στο επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και εντάσσει πληθώρα δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Αναγνωρίζουμε ότι η πρόοδός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνουμε συνεχώς τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις και επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη φροντίδα των εργαζομένων μας.

Σε μια χρονική περίοδο όπου η στροφή του τουρισμού από την ποσότητα στην ποιότητα και η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αναδεικνύονται πιο επίκαιρες από ποτέ, η βιωσιμότητα είναι μοχλός ανάπτυξης και βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας», δηλώνει ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θέατρο...

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του...

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το αδιαχώρητο στην Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...