Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΒΕΑ και ΑΠΕ – ΜΠΕ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Το Μνημόνιο υπέγραψαν χθες το απόγευμα στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος», η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα αναλάβει ρόλο «συνεργάτη επικοινωνίας» (Media Partner) του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας και οι δύο φορείς, μεταξύ άλλων, θα συνεργαστούν:

– για την προβολή στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ των δράσεων του ΕΒΕΑ και των επιχειρήσεων-μελών του,

– για την ενημέρωση και την επιμόρφωση των μελών του ΕΒΕΑ για θέματα Επικοινωνίας και Προβολής,

– για την κατάρτιση και υλοποίηση συνεργασιών με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ακαδημαϊκά, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα και φορείς δημοσίου, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας κοινής υποβολής προτάσεων σε ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους.

Ακόμη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει έκπτωση στις Υπηρεσίες  Προβολής, Επικοινωνίας και Δημοσιότητας στα μέλη του ΕΒΕΑ.

«Η σύμπραξή μας με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φιλοδοξεί να προσδώσει μεγαλύτερη ορατότητα και δυναμική στις ελληνικές επιχειρήσεις. Να μεταφέρει τον παλμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα ευρύτερο εγχώριο και διεθνές κοινό» είπε στην ομιλία της η κυρία Εφραίμογλου.

Η πρόεδρος σημείωσε, ακόμη ότι αυτή η σύμπραξη «δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη του ΕΒΕΑ – και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από καθοδήγηση και υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, όλες οι επιχειρήσεις μέλη του επιμελητηρίου, αποκτούν οικονομικότερη πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες προβολής, επικοινωνίας και δημοσιότητας»

«Παράλληλα, συνέχισε η ίδια, θα αναζητήσουμε από κοινού περαιτέρω δυνατότητες για ευρύτερες συνέργειες με σκοπό την καλύτερη προώθηση των στόχων τόσο του ΕΒΕΑ όσο και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου.

Είμαι αισιόδοξη ότι η σύμπραξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα δημιουργική και γόνιμη. Με χειροπιαστά οφέλη για τις επιχειρήσεις, για την οικονομία και για την ανάπτυξη της χώρας».

Η πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλίας της υπογραμμίζοντας ότι «ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, δημιουργούμε, αφενός, έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας, που συνδέει το ΕΒΕΑ και τις επιχειρήσεις – μέλη του με σημαντικές ομάδες κοινού στην Ελλάδα και στον κόσμο. Διευκολύνουμε, αφετέρου, την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε υπηρεσίες με κρίσιμο ρόλο για την εξωστρέφειά τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το ΕΒΕΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς επισφραγίζει την εξωστρεφή διάθεση του πρακτορείου και τη στρατηγική επιλογή να συνεργαστεί με αντίστοιχα εξωστρεφείς και δυναμικούς οργανισμούς. Πολύ περισσότερο, όταν με τη σειρά του το ΕΒΕΑ εκπροσωπεί τις πιο καινοτόμες και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η σχέση ανάμεσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΕΒΕΑ, όπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας, είναι αμφίδρομη και όχι ετεροβαρής. Ειδικότερα δε, σε ό,τι μας αφορά ως ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΕΒΕΑ θ’ αποτελέσει πλέον πολύτιμο σύμβουλο και σύμμαχό μας στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού μας και την εξοικείωσή του με την αγορά και τη σύγχρονη οικονομία, αλλά και για την ενδεχόμενη διεκδίκηση κονδυλίων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέλος, ο ρόλος που επιφυλάσσει το μνημόνιο συνεργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως Media Partner του ΕΒΕΑ δεν μεταφράζεται μόνο στις υπηρεσίες δημοσιότητας που θα παρέχει στα μέλη του επιμελητηρίου ή τη δημοσιογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων του. Στόχος είναι η διεξαγωγή κοινών δράσεων ενημέρωσης και εκδηλώσεων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...