Mytilineos: Εξαγοράζει εταιρεία και μπαίνει σε νέα αγορά

Στην εξαγορά μιας νέας εταιρείας προχωρά η Mytilineos. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος αποκτά τη Unison μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που ειδικεύεται στον τομέα του facility managment.

Η Unison (πρώην ISS Hellas) ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα το 1977 ως μία θυγατρική εταιρία του πολυεθνικού ομίλου παροχής υπηρεσιών ISS, ενώ σήμερα αποτελεί σημαντική δύναμη στον κλάδο του Facility Management, έχοντας λάβει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες πρακτικές από τη μητρική εταιρία, η οποία και δραστηριοποιείται ανελλιπώς στον χώρο, παγκοσμίως από το 1901.

Η Unison από τον Ιανουάριο του 2018 ανήκει πλέον σε Έλληνες μετόχους, ενώ στο πελατολόγιο της περιλαμβάνει ονόματα όπως ο ΟΤΕ, η Fraport που διαχειρίζεται τα ελληνικά αεροδρόμια, η Παπαστράτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Είναι η πρώτη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα που έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση, επίπεδο Εxcellent, COVID Shield από την TUV Austria Hellas, απασχολεί πάνω από 2.600 εργαζόμενους ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2022 ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος του Facility Management δηλαδή της διαχείρισης ακινήτων, εκτιμάται ότι έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς σήμερα το εγχώριο μερίδιο της αγοράς βρίσκεται στο 0,8% του Α.Ε.Π, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες φτάνει και το 2% ενώ στην παγκόσμια αγορά εκτιμάται στα 1,5 τρισ. δολάρια.

Αυτό για την Ελλάδα μεταφράζεται από 1,3 δισ. έως 1,5 δισ. ευρώ, το 70% των οποίων είναι outsourced ενώ η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου υπολογίζεται στο 6% τουλάχιστον μέχρι το 2024, κάτι το οποίο στηρίζεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι οποίες με τη σειρά τους ελαχιστοποιούν τα κόστη και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία στο κλάδο.

Ο τομέας είναι αρκετά ώριμος για τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς βρίσκεται αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά την ένταξη συστημάτων ψηφιακού ελέγχου και διαχείρισης. Στις ώριμες αγορές (κυρίως Ευρώπη και Β. Αμερική), η ανάπτυξη προέρχεται από τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας – μέσα από νέες υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις σε ενέργεια και βιωσιμότητα (ESG).

Στην Ελλάδα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υπάρχει σοβαρό περιθώριο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια κυρίως αν ληφθούν υπόψιν τα κεφάλαια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι επενδύσεις ξένων κεφαλαίων σε ακίνητα αλλά και μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το Ελληνικό, το αεροδρόμιο στο Καστέλι κ.α.

Από την άλλη πλευρά η Mytilineos, η οποία πρόσφατα δημιούργησε μία νέα πλατφόρμα για “έξυπνες” πόλεις, την πλατφόρμα “Smart Cities”, με καινοτόμες υπηρεσίες, εφαρμογές, πρωτοποριακά εργαλεία και προϊόντα που απευθύνονται σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς,  που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, “έξυπνες” κοινωνίες, καθίσταται leader στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Πηγή: capital

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ξεκίνησε η λειτουργία μηχανισμού καταγγελιών από μετανάστες

Ξεκίνησε η λειτουργία του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του υπεύθυνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων,...

Τραγωδία στην Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό

Τραγωδία σημειώθηκε στην Άρτα, όταν μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών...

13 πανέμορφα χωριά στον κόσμο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει

Η επίσκεψη σε ένα μικρό όμορφο χωριό είναι σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Αλλά είναι δύσκολο να αισθανθείς ότι μεταφέρεσαι κάπου...

Ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνοί-Συναγερμός σε Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αχαΐα

Διαδοχικά μηνύματα του 112 εστάλησαν χθες και σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και καλώντας...

Πήρε έγκριση το υδατοδρόμιο Βόλου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr