
Ακόμη μία μεγάλη νίκη στο Λονδίνο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νίκησε την Άρσεναλ στην έδρα της. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το χρέος της, αποκλείστηκε μεν από την διοργάνωση, αλλά με πιο γλυκό τρόπο, παίρνοντας αυτή την τεράστια νίκη στο Emirates με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί.
Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του πρώτου αγώνα. Έχοντας δεχθεί 3 γκολ στην έδρα σου, γνωρίζεις πως η ανατροπή είναι σχεδόν απίθανη, τουλάχιστον όταν έχεις έναν αντίπαλο του επιπέδου της Άρσεναλ.
Όλα τα μέλη της ομάδας, πήγαν στην Αγγλία με τις πιθανότητες μηδαμινές. Και η αλήθεια είναι, ότι έστω και για λίγο έδωσαν σπίθες ελπίδας. Όχι φλόγες, σπίθες, αλλά και αυτό κάτι ήταν. Σε ένα ματς που ήδη ξέρετε πολύ καλά τι συνέβη.
Με τέτοια νοοτροπία και εμφανίσεις, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως δεν θα αργήσει να έρθει κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια, ο πρωταθλητής Ελλάδας, ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, συνεχίζοντας την φοβερή δουλειά του προπονητή του. Ο Ολυμπιακός έχει γίνει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό του 90′-2000, όντας αυτός που τα τελευταία δέκα χρόνια κρατάει την χώρα μας ανταγωνιστική.
Πλέον, το brand name του Ολυμπιακού έχει μεγαλώσει τόσο, που μέχρι και ομάδες της πολυδιαφημισμένης Premier League, δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν. Έχει δείξει πως δεν φοβάται να αντιμετωπίσει κανέναν, κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια και έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται μέχρι και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, «Μπράβο στον Ολυμπιακό μας! Πάντα με το κεφάλι ψηλά και 3η συνεχόμενη νίκη στο Emirates Stadium! Η ομάδα μας άξιζε να συνεχίσει, όμως συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, συνεχίζουμε δυνατά»
Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού είναι ένα, ο σεβασμός της Άρσεναλ και του πάγκου της, που ακούμπησαν τα όρια του φόβου γιατί πίστεψαν ότι το ματς μπορεί να στραβώσει! Αν φαντάζει υπερβολική μια τέτοια διαπίστωση, δεν θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός το είχε ξανακάνει, και σίγουρα για τους Άγγλους η ανάμνηση ήταν “νωπή”.
Πηγή: stereanews.gr