Νοσοκομείο «Αττικόν»: Αντιδράσεις για τον επί 3 ημέρες νεκρό στις τουαλέτες

«Θύελλα» αντιδράσεων ξεσηκώνει το τραγικό περιστατικό με τον 47χρονο που εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες του νοσοκομείου «Αττικόν» έπειτα από τρεις ημέρες. Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το πώς δεν πήρε είδηση κανείς το ότι υπήρχε ένας νεκρός στις τουαλέτες για το κοινό που βρίσκονται έξω από τις δύο παθολογικές κλινικές και οι οποίες θα πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «απαράδεκτο γεγονός που εκθέτει το νοσοκομείο», καθώς όπως λέει, οι τουαλέτες δεν δικαιολογείται να μην καθαρίζονται συνεχώς και να μην έγινε αντιληπτός ο ασθενής που ήταν νεκρός για ημέρες.

Μάλιστα αναρωτιέται, «ποιος ξέρει σίγουρα ότι ήταν τρεις ημέρες νεκρός; Από πού βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Ο νεκρός ασθενής είχε έντονη δυσοσμία. Μπορεί να ήταν περισσότερες, μπορεί και λιγότερες ημέρες. Εξ άλλου από το νοσοκομείο είχε πάρει εξιτήριο 5 Ιουνίου».

Ο κ. Γιαννάκος προσθέτει ότι «ασφαλώς και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά πού; Στην πύλη του νοσοκομείου είναι οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και εύκολα μπορεί να περάσει την πύλη ένας χρήστης για να πάρει τη θεραπεία του».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει και το θέμα των εργολάβων στην καθαριότητα για το οποίο φωνάζουν εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να φύγουν από τα νοσοκομεία.

Όπως υποστηρίζει, «το νοσοκομείο έχει εκχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβο. Εργολάβοι που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις με τα νοσοκομεία ως προς τον αριθμό των απασχολούμενων καθαριστριών – απασχολούν λιγότερες, συνεχώς αλλάζουν τις καθαρίστριες,  τρέχουν και δεν φθάνουν  οι λιγοστές που υπάρχουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Πού θα επιρρίψει ευθύνες ο Διοικητής μέσω της ΕΔΕ; Στον εργολάβο; Γι’ αυτόν εργάζονται οι καθαρίστριες και δεν είναι υπάλληλοι του νοσοκομείου. Γι αυτό φωνάζουμε να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Στοιχίζουν πολύ περισσότερο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Και όμως σταδιακά απολύουν 6.000 συμβασιούχους καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, φύλακες και επιστρέφουν οι εργολάβοι και οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Με κόστος πολλαπλάσιο».

Πώς εντοπίστηκε ο 47χρονος στις τουαλέτες του «Αττικόν»

Το περιστατικό με τον νεκρό άνδρα επιβεβαίωσε την Πέμπτη o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τόνισε ότι υπάλληλος του νοσοκομείου άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς κι έπειτα ειδοποίησε τις αρχές.

«Ο 47χρονος ήταν τοξικομανής και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των γιατρών. Επιχείρησε μάλιστα πολλές φορές να φύγει από το νοσοκομείο με τους γιατρούς να του βγάζουν πειθαρχικό εξιτήριο», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, βρισκόταν νεκρός τουλάχιστον για τρεις ημέρες στις κοινόχρηστες τουαλέτες που βρίσκονταν στον διάδρομο μεταξύ δύο κλινικών και εντοπίστηκε από εργαζόμενο του νοσοκομείου εξαιτίας της έντονης οσμής», ανέφερε ο ίδιος κι έπειτα πρόσθεσε ότι «στο πάτωμα της τουαλέτας όπου εντοπίστηκε νεκρός βρέθηκε μία σύριγγα».

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...