O Χρ. Σταϊκούρας για τη συμβολή των επιστημονικών φορέων στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενόψει της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η γραμματεία επιστημονικών φορέων σε συνεργασία με τη γραμματεία ειδικών κομματικών οργανώσεων, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή των επιστημονικών φορέων στο μεταρρυθμιστικό έργο και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών». Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η εκδήλωση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε εμάς, στα μέλη της κυβέρνησης να ακούσουμε σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμούς από τους επιστημονικούς φορείς αλλά και να ξεδιπλώσουμε και το σημαντικό κυβερνητικό έργο που έχει γίνει την τελευταία τριετία, παρά τις πολλές διαδοχικές κρίσεις που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα. Όλες εξωγενείς κρίσεις. Αποδεικνύεται ότι σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, η ελληνική οικονομία άντεξε, προσαρμόστηκε, ανασυγκροτήθηκε, αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε. Ενώ συνεχίζει να μεταμορφώνεται σε μια πιο ισχυρή, εξωστρεφή, πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, με την ίδια επιτυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την πολύτιμη αρωγή των επιστημονικών φορέων της χώρας, που διαχρονικά, αλλά κυρίως στις έκτακτες συνθήκες της περιόδου, αποτέλεσαν και αποτελούν κόμβο διάχυσης των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία.

Ως κυβέρνηση, αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων της νέας εποχής, γι’ αυτό και διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, προσβλέποντας σε γόνιμο διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που επέφεραν οι πολλαπλές κρίσεις, για το καλό του τόπου».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, δήλωσε: «Με τα στελέχη της γραμματείας επιστημονικών φορέων και της γραμματείας ειδικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ διατηρούμε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας για τη χάραξη και την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Τα στελέχη της παράταξης ήταν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του τόπου. Καταθέτουν προτάσεις, υποδεικνύουν βελτιώσεις για την υλοποίηση των πολιτικών μας και δίνουν πολιτικές μάχες στους επιστημονικούς χώρους για να υπερασπιστούν και να επικοινωνήσουν το μεγάλο έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Νίτσας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο γραμματέας ειδικών κομματικών οργανώσεων κ. Νίκος Παγώνης και ο γραμματέας επιστημονικών φορέων του κόμματος Σίμος Ψωμιάδης. Από την πλευρά του ο κ. Παγώνης δήλωσε: «Οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, αποτελούν μέρος της κοινωνίας, την αφουγκράζονται και μεταφέρουν τα μηνύματά της. Στο πλαίσιο αυτό η εκδήλωση αποδείχτηκε εξίσου εποικοδομητική, εφόσον αναδείχθηκε η υψηλού επιπέδου συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους Επιστημονικούς Φορείς για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που λύνουν χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, διατυπώθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και βελτιωτικές προτάσεις και επιπλέον αναδείχθηκε το πλούσιο κυβερνητικό έργο στους καθοριστικούς τομείς της οικονομίας και της δικαιοσύνης».

Ο γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ, κ. Σίμος Ψωμιάδης δήλωσε: «Η σημασία των επιστημονικών φορέων στη διαμόρφωση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί δρουν ως ηθμός ανάμεσα στις επιθυμίες των επαγγελματιών και στις ανάγκες του γενικότερου κοινωνικού συνόλου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων να κρατούν μία υπεύθυνη στάση σε αντιδιαστολή με συμπεριφορές λαϊκισμού που επικρατούν στις μέρες μας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και ο πρόεδρος της διοικούσας Θεσσαλονίκης της ΝΔ Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες με ηγέτη Καρλίτος η Λαμία!

Η Λαμία προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Καρλίτος, ο Παναιτωλικός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι Φθιωτοί να επιστρέψουν στις...

Χρ. Σταικούρας: Οι τρεις εβδομάδες άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική μας στόχευση

“Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς...

Αυγενάκης: Προτεραιότητα η κλιματική κρίση – Να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την πρόληψη καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Φωτοβολταϊκά: Στην αναμονή το net metering για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Καθυστερήσεις γράφει ακόμη η ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος για την αυτοκατανάλωση «πράσινης» ενέργειας σε επιχειρήσεις, αλλά και πολυκατοικίες. Κι αυτό διότι για να εφαρμοστούν...

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr