Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τη συνεργασία του υπ. Εθνικής Άμυνας με το υπ. Εργασίας επ’ ωφελεία ΕΑΒ και ΕΑΣ

Τα σημαντικά οφέλη για ΕΑΒ και ΕΑΣ από τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Εργασίας επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Συνεργασία υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επ’ ωφελεία ΕΑΒ και ΕΑΣ».

«Στις εγκαταστάσεις του εργοστασιακού συγκροτήματος των ΕΑΣ στον Υμηττό λειτουργεί ΕΠΑΣ Μαθητείας ειδικότητας τεχνιτών εργαλειομηχανών, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον ιδιοκτήτη της ΠΥΡΚΑΛ Πρόδρομο Μποδοσάκη», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το 2017 η τότε διοίκηση του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) ανέστειλε τη λειτουργία της σχολής».

«Μετά από πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης», είπε, «την 4η Μαΐου 2020 δημοσιεύτηκε η επίσημη ανάκληση αναστολής λειτουργίας της ΕΠΑΣ Μαθητείας Υμηττού (Β’ 1695/2020)».

«Η φοίτηση των μαθητών στη σχολή και η πρακτική άσκηση διαρκούν 4 εξάμηνα. Η ΕΑΣ ΑΒΕΕ έχει υποβάλλει τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2023 – 2026 (ν. 4590/2019), καθώς και τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2023, μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και έχει λάβει τη σχετική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο», σημείωσε.

Για τις προσλήψεις του πάσης φύσεως προσωπικού ΕΑΣ εξήγησε ότι «υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της ΠΥΣ 33/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

Αναφορικά με την ΕΑΒ ΑΕ, «δυνάμει του από 16-12-2019 Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒ και της ΔΥΠΑ, από το σχολικό έτος 2020 – 2021 στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Χαλκίδας λειτουργεί ειδικότητα Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών, με τα εργαστηριακά μαθήματα να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Οι πρώτοι απόφοιτοι της ως άνω ειδικότητας», συνέχισε, «συμμετείχαν επιτυχώς στην πρόσφατα ολοκληρωθείσα διαδικασία προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ, μέσω της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2022 προκήρυξης, αποδεικνύοντας υψηλή προστιθέμενη αξία της ως άνω πρωτοβουλίας και θέτοντας τις βάσεις για την επέκταση αυτής και σε άλλες τεχνικές ειδικότητες, συναφείς με το αεροπορικό αντικείμενο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την έναρξη λειτουργίας ειδικότητας Μηχανικού Δομής», ενώ συμπλήρωσε πως «η απαίτηση για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ επιτάσσει τη λειτουργία της ειδικότητας στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της ΕΑΒ, με προκριτέα την ΕΠΑΣ Μαθητείας Χαλκίδας, λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ο καιρός σήμερα: Υποχωρεί η σκόνη – Έρχεται ο αεροχείμαρρος

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές...

«Απογείωση» του τουρισμού για το 2024 – Τι αγοράζουν οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα

Tα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 είναι ιδιαίτερα θετικά. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι προμηνύεται ένα πολύ «θερμό» καλοκαίρι, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για να...

Εφορία: Πώς μπορούν οι επαγγελματίες να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, (Α.1055/2024). Η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:  την προθεσμία...

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση...

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών ανά Ταμείο

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2024 έχει γνωστοποιήσει ο e-ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι θα πάνε νωρίτερα στο ταμείο, λόγω της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον...