Ο Σείριος στην Αθηνών-Λαμίας άλλαξε! Δείτε τη μεταμόρφωση (βίντεο)

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για τον ΣΕΑ Σείριος στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, ο οποίος επί χρόνια παρήκμαζε έχοντας χάσει την παλιά του λάμψη.

Εδώ και λίγο καιρό το «αστέρι» του Σείριου λάμπει ξανά, με τον προαύλιο χώρο του να μετατρέπεται στον μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Στο πάρκινγκ του Σείριου έχουν τοποθετηθεί συνολικά 4 ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος, δηλαδή δύο σε κάθε ρεύμα κυκλογορίας με δυνατότητα φόρτισης 2 αυτοκινήτων ο καθένας (σ.σ. άρα συνολικά 8 οχήματα).

Η ισχύς της κάθε μονάδας φτάνει τα 100 kW, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να ανεφοδιάσουν τα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητά τους σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

Οι φορτιστές εδράζονται σε φωτοβολταϊκό στέγαστρο συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp, με υβριδικούς μετατροπείς (inverters) που θα επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Νέα Οδός, η οποία έχει χρηματοδοτήσει εξ’ ολοκλήρου του έργου, έχει ανακοινώσει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ενεργειακές ανάγκες του έργου, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα καλύπτονται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ μελλοντικά θα εξεταστεί η δυνατότητα να υποστηριχθεί και η αποθήκευση ενέργειας.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή στεγάστρων για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων
  • Τοποθέτηση σε αυτά φωτοβολταϊκών, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp
  • 2 φορτιστές DC υψηλής ισχύος σε κάθε κλάδο. Δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος 100kW έκαστος
  • Υβριδικούς Ιnverter. Το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά θα πηγαίνει στο φορτιστή όταν θα υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα θα είναι συνδεδεμένο ως NET METERING για εξοικονόμηση (όταν δε φορτίζει).

Με τη δημιουργία του μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού στο σημείο, ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) «Σείριος» ανακτά μέρος της χαμένης του αίγλης.

Ο προαύλιος χώρος του Σείριου έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως, όπως μπορείτε να δείτε και από τα εντυπωσιακά πλάνα της n.p. production στο Youtube.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Αττική: Ξεκίνησαν διαδικασίες για τις πρότυπες λαϊκές αγορές

Στην λαϊκή αγορά του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εσωτερικής...

NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς κατηγόρησε ως «πληρωμένους» τους διαιτητές

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Αλθέα: Μια παραλία όνειρο με κρυστάλλινα νερά

Πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, βότσαλο, μαγευτική θέα και ηρεμία…. Που βρίσκονται όλα αυτά; Στην Αττική, περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Αν...

Ηλιούπολη: Το δωματιάκι «κολαστήριο» και τα «πιτζάμα-πάρτι»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε τουλάχιστον πέντε μαθήτριές του, όταν εκείνες ήταν ανήλικες. Ο προπονητής Τάε...

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σπάει το φράγμα των 5 δισεκατομμυρίων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr