Οι κορυφαίες στιγμές της τρίτης ημέρας του 2ου Evia Film Project

To 2ο Evia Film Project συνεχίστηκε με ένα συναρπαστικό FAM Trip για location managers και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προβολές ταινιών, ενδιαφέροντα masterclasses, καθώς και ένα πράσινο παιδικό εργαστήρι. Στο πλαίσιο των πράσινων δράσεων του Evia Film Project, γίνεται σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ διαχείριση απορριμμάτων.

Fam Trip στη Βόρεια Εύβοια

Στο πλαίσιο του Fam Trip (familiarization trip) το Evia Film Project έδωσε τη δυνατότητα σε location managers και παραγωγούς να ανακαλύψουν σημεία της βόρειας Εύβοιας που θα μπορούσαν να «πρωταγωνιστήσουν» σε μελλοντικές ταινίες.

Μεταξύ άλλων, οι location managers και οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δουν τις πανέμορφες λίμνες των ανενεργών πλέον ορυχείων-λατομείων λευκόλιθου στη Βόρεια Εύβοια, το κτήμα Κανδύλι, την παραλία Πήλι, το Κυμάσι Μαντουδίου, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο και την παραλία στην Κρύα Βρύση Κηρίνθου Ευβοίας. Στη συνέχεια, δοκίμασαν την τοπική κουζίνα και περιηγήθηκαν στα σοκάκια της γραφικής Λίμνης. Το FAM Trip συνεχίστηκε την Παρασκευή σε άλλες τοποθεσίες της Βόρειας Εύβοιας.

Παιδικό εργαστήρι «Ένα πάντα στην Αιδηψό»

Το απόγευμα της Πέμπτης, παιδιά 5-12 ετών είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ένα πάντα, να περπατήσουν στην Αιδηψό, να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν το κρυφό νήμα που συνδέει ζώα, δάσος, νερό και κλίμα και να σκηνοθετήσουν τη δική τους φωτο-ιστορία! Τη δράση που ξεκίνησε από την Παιδική Νεανική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας Αιδηψού διοργάνωσε και επιμελήθηκε η Ελένη Σβορώνου (WWF Ελλάς).

Διαχείριση απορριμμάτων

Σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, αλλά και με εταιρείες κυκλικής οικονομίας και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής δράσης όπως την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, το πρόγραμμα Fabric Republic και την εταιρεία Siakandaris Group (Zero Waste Management), το Evia Film Project κάνει καθημερινή συλλογή, διαλογή και κυκλική διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται από όλα τα σημεία εκδηλώσεων στην Αιδηψό, την Αγία Άννα και τη Λίμνη.

Πιο συγκεκριμένα, στους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, γυαλιού, αποτσίγαρων, καθώς και κουτί συλλογής πλεονάζοντος ρουχισμού.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν, θα μεταφέρονται σε ειδικούς αποθηκευτικούς κάδους, όπου θα ζυγίζονται και θα καταγράφονται. Τα συλλεγόμενα υλικά θα μεταφερθούν στις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων για τη σωστή διαχείρισή τους προκειμένου να αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή ή να ανακυκλωθούν υπεύθυνα. Έτσι, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί και το γυαλί θα προωθηθούν για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση, τα φίλτρα από τα αποτσίγαρα θα μετατραπούν σε ανακυκλωμένα νέα υλικά και προϊόντα, ενώ τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα για χρήση στην ανθοκομία.

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema. Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας ΑΕ. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Δεσμεύσεις χρημάτων από ακατάσχετους λογαριασμούς

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα παραδείγματα είναι πολλά: Υπάλληλος σε supermarket με αμοιβή 450 ευρώ το μήνα και οφειλή 4.000 ευρώ στη ΔΟΥ,  βλέπει...

Γιος του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο 52χρονος που απανθρακώθηκε σε τροχαίο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σκρέκας: Θα δούμε μειώσεις σε προϊόντα έως και 15%

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. 380: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Θεοδόσιος, με διάταγμά του αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία. 1700: Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας...

Γιώργος Κελαϊδίτης: «Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Εύβοιας & της Σκύρου»

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr