Όμιλος SABO: Από το Βασιλικό Χαλκίδας δραστηριοποιείται σε 56 χώρες

Διευρύνει τα μερίδια του ο όμιλος SABO δραστηριοποιούμενος πλέον σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί 400 εργαζομένους και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 25.000 τμ στα Βασιλικά Ευβοίας έχοντας σταθεί δυναμικά απέναντι στην τεχνογνωσία των Γερμανών δημιουργώντας αξία για το “Made in Greece” και τοποθετώντας το επάξια δίπλα στο “Made in Germany”.

Όπως επισημαίνει ο ιδρυτής και Πρόεδρος της SABO Group κ. Δημήτρης Κοίλιαρης: «Οι ανταγωνιστές μας, μας φοβούνται, ενώ οι πελάτες μας μας σέβονται και μας αγαπούν. Είναι προτέρημα ότι είμαστε Έλληνες και θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας», συμπληρώνοντας ότι: «Η ποιότητα, η τεχνολογική υποστήριξη, το after sales service με τιμιότητα, θάρρος, θράσος, επιμονή και υπομονή ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να σταθούμε στην αγορά». Παράλληλα, σημειώνει : «Σήμερα, οι ελληνικές εταιρείες επιλέγονται σε πολύ εξειδικευμένα έργα υψηλών τεχνολογικών και μηχανολογικών απαιτήσεων σε προηγμένες χώρες όπως η Γερμανία, κάτι που επιβεβαιώνει τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί».

Θετικό το 2022

Το 2022 ήταν μια θετική χρονιά για τη SABO. Αφενός γιατί εισήλθε σε πολύ δυνατές τεχνολογικά αγορές όπως η Γερμανία αλλά και η Αμερική, προσβλέποντας το επόμενο διάστημα σε είσοδο στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και αφετέρου στην οικονομική της επίδοση. Η διευθύνουσα Σύμβουλος της Ομίλου SABO, κα Ματίνα Κοίλιαρη ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών όλου του Group το 2022 έκλεισε στα 72 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι το 2023 θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Ενώ σχολίασε επίσης ότι το 60-70% του τζίρου προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες και το υπόλοιπο από την Ελλάδα.

Η επιτυχής δραστηριοποίηση της SABO, που εξάγει το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, εντοπίζεται και σε δύσκολες και μακρινές αγορές με την υλοποίηση βιομηχανικών έργων, ρομποτικών εγκαταστάσεων ή έργων διαχείρισης απορριμμάτων. To Περού, η Υεμένη, το Ουζμπεκιστάν είναι μεταξύ των αγορών που συνθέτουν το δίκτυο διεθνούς παρουσίας της SABO.

Ειδικότερα η SABO αποτελεί μια από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με ειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κεραμοποιία. Ξεχωρίζει επίσης και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, παρέχοντας συστήματα αυτοματοποίησης και ρομποτικές εφαρμογές για τη διακίνηση και τη συσκευασία προϊόντων, ολοκληρωμένες ηλεκτρολογικές λύσεις και βιομηχανικούς αυτοματισμούς, εξοπλισμό και υπηρεσίες για μονάδες βαριάς βιομηχανίας, καθώς και εξατομικευμένες λύσεις σε εξοπλισμό και ολοκληρωμένες γραμμές για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Μέλος του Ομίλου SABO αποτελεί και η SICAP, o κατασκευαστικός βραχίονάς του που έχει αναλάβει πολλά και σημαντικά λιμενικά έργα στο Μαντούδι και στην Αγία Άννα, ενώ στον τομέα των ενεργειακών έργων υποδομής διατηρεί εδώ και χρόνια μόνιμη συνεργασία με τον όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, υλοποιώντας όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού αναφορικά με τις αιολικές εγκαταστάσεις Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Η εξειδίκευση 40 χρόνων

Ακολούθως η κα Ευγενία Κοίλιαρη, C.E.O. της SABO SA, αναφέρει πως ο όμιλος έχει πλήρως καθετοποιημένη δομή, όπου στις εγκαταστάσεις στο Βασιλικό Χαλκίδας «γίνονται όλα», πλην της μοναδικής δραστηριότητας που είναι εκτός, η οποία αποτελεί το καινούριο business unit και είναι το άνοιγμα στη ναυτιλία. Παράλληλα, τόνισε πως η εμπειρία και εξειδίκευση 4 δεκαετιών έχει «τοποθετήσει» τον όμιλο μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκοσμίως στο κλάδο της κεραμοποιίας. Επίσης τόνισε πως στην κεραμοποιία ο όμιλος είναι μέσα στους τρεις κορυφαίους στον κόσμο, έχοντας εξειδίκευση σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας, αναφερόμενος στον όμιλο SABO σχολίασε ότι: «Η SABO αποτελεί λαμπρό παράδειγμα καθώς, ως ανταγωνιστικός παραγωγός βιομηχανικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών μπορεί να αποτελέσει επιλογή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που παράγουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία της χώρας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θέατρο...

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του...

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το αδιαχώρητο στην Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...