«Open day» από το ανοιχτό σε όλους Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Στο OPEN DAY (Ανοιχτή Ημέρα Μουσικής) του Ωδείου παρουσιάστηκαν οι καρποί του ακαδημαϊκού  έτους 2021-2022 με τη μορφή μιας ολοήμερης ανοιχτής μαθητικής συναυλίας, η οποία έδωσε την δυνατότητα σε όσους προσήλθαν στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις, τα τμήματα και τους καθηγητές όλων των Σχολών του Ωδείου. 

Η απόδοση των μαθητών ήταν εξαιρετική και συνάμα πολύ ελπιδοφόρα. Όλα τα παιδιά απέσπασαν θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα, το οποίο επιβράβευσε την προσπάθειά τους. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» καλωσόρισε τους γονείς και τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες του Open day, τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ προέτρεψε και παρακίνησε τους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν καλύτερα το Ωδείο, μαθαίνοντας και συμμετέχοντας σε κάποιο από τα τόσα τμήματα του. Επίσης, συνεχάρη τον Διευθυντή του Ωδείου, Δρ κ. Ανδρέα Ιωακείμ, τους καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου καθώς και τα στελέχη που με αυταπάρνηση και εθελοντισμό το υπηρετούν.

Ο κ. Συμεών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα εδώ στο Αμφιθέατρο είναι μία εικόνα της καθημερινότητας του Ωδείου, γιατί η κάθε μέρα είναι για εμάς μία open day, μια ανοιχτή μέρα. Το Ωδείο δημιουργήθηκε για να διακονεί το άνοιγμα, το άνοιγμα της Εκκλησίας, το άνοιγμα της κοινωνίας, το άνοιγμα της καρδιάς κάθε ανθρώπου και η μουσική είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να ανοίγουν οι καρδιές, οι ορίζοντες και οι σκέψεις και μεταξύ των άλλων για να δημιουργείται χώρος για να εκτονώνονται εντάσεις, θλίψεις, στεναχώριες και προβλήματα.

Τα παιδιά μας έχουν απίστευτα χαρίσματα. Το βλέπουμε συνέχεια και το βλέπετε και εσείς καθημερινά ως γονείς μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά μας έχουν ένα απίστευτο πλούτο και μία τεράστια εκφραστικότητα συναισθημάτων. Θερμά συγχαρητήρια για τα παιδιά μας!».

Μέρος της εκδήλωσης παρακολούθησαν και επισκέπτες από τον Άγιο Φανούριο Ιλίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία επί πολλά έτη διακόνησε ως Προϊστάμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Μητρόπολη Φθιώτιδος και επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως, προκειμένου να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου.

Τους προσκυνητές από το Ίλιον συνόδευε ο  Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π.  Νικόλαος Βλαβιανός, καθώς και ο Πρωτοψάλτης του Ναού και ιατρός κ. Κωνσταντίνος Σπερδούλης. 

Η δεύτερη εκδήλωση του OPEN DAY θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις 19.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο, όπου οι πολυάριθμοι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής θα παρουσιάσουν αυτήν την φορά βυζαντινούς ύμνους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Βαρβαγιάννη...

Η πόλη της Στερεάς με το… άρμα στην είσοδό της

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σε αδιέξοδο όσοι θέλουν να αποκτήσουν δική τους στέγη

Οι τιμές των ακινήτων επέστρεψαν στα προ μνημονίων επίπεδα. Ομως, τίποτα –εκτός από τις τιμές– δεν θυμίζει σήμερα τη χρυσή εποχή της κτηματαγοράς. Τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα,...

Επτά ανατροπές σε συντάξεις και εφάπαξ με το μίνι ασφαλιστικό

Ευεργετικές διατάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους που εργάζονται, ή έχουν χρέη και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, αλλά και άτομα με αναπηρίες που...

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Ποιες είναι από την 1η Οκτωβρίου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr