Ορεινός Αγώνας Λέβαδος 2023-Δηλώσεις συμμετοχής

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, με συν διοργανωτές τον Δήμο Λεβαδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας) την στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν, Στερεάς & Εύβοιας , τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς και του Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς , προκηρύσσει: τον 7ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου, ¨Λ ΕΒΑΔΟΣ mo u n t a i n tr a i l ¨ 2023
(Διαδρομή μήκους 23,7 χλμ. 1ος αγώνας)
(Διαδρομή μήκους 10,8 χλμ. 2ος αγώνας)
Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
Τόπος διεξαγωγής : Λιβαδειά Βοιωτίας
Ώρα διεξαγωγής :
• 1ος αγώνας 23,7 χλμ. 10.00
• 2ος αγώνας 10,8 χλμ. 10:45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι δύο αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ). Οι διαδρομές και των δύο αγώνων ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων και φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τα 905 μ. ο πρώτος και τα 580 μ. ο δεύτερος.

Στον πρώτο αγώνα των 23,7χλμ.,τα 17 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 5,2 χλμ. δασικοί δρόμοι και το 1.5 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.550 μ.
Στον δεύτερο αγώνα των 10,8χλμ., τα 7.500 μ. είναι μονοπάτια,τα 1.800 μ. δασικός δρόμος, καιτα 1.500 μ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 650 μ.

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με :
• Μεταλλικές πινακίδες με το γράμμα Λ και βελάκι κατεύθυνσης
• Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία με το γράμμα Λ και κόκκινο χρώμα
• Ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

Μετά τον τελευταίο δρομέα και στους δύο αγώνες θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Ο αγώνας με δεδομένο ότι έχει θετική υψομετρική διαφορά μεγαλύτερη των 1.250 μ., αποτελεί για τους ενδιαφερόμενους κριτήριο για τη συμμετοχή τους στον Olympus Marathon το 2024.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο(18) έτος της ηλικίας τους. Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην δηλώσουν συμμετοχή, με δεδομένο ότι ορισμένα σημεία της μεγάλης διαδρομής έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος συμμετοχής:
• Για τον αγώνα της μεγάλης διαδρομής στα 23,7 χλμ., είναι 20.00€, και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, ένα εντυπωσιακό αντιανεμικό το πιο χρήσιμο αξεσουάρ για τις προπονήσεις μέσα και έξω από τα στάδια. Τροφοδοσία σε έξι (6) σταθμούς , ασφαλιστική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του αγώνα και
βαρύτιμο μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο.
• Για τον αγώνα της μικρής διαδρομής στα 10,8 χλμ., είναι 15.00 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, ένα εντυπωσιακό αντιανεμικό το πιο χρήσιμο αξεσουάρ για τις προπονήσεις μέσα και έξω από τα στάδια. Τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς, ασφαλιστική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του αγώνα και βαρύτιμο μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.

Σημειώσεις:
• Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη) Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε (5) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό mail.
• Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν (12 Ιανουαρίου 2023) με επιβάρυνση 2,00 ευρώ.
• Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.
• Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ,στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
https://bit.ly/levados2023 με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 05/12/2022 και λήξης την Κυριακή 15/01/2023 ώρα 22:00. Η διαδικασία των πληρωμών θα συνεχίσει έως τις 17/01/2023 ώρα 22:00
• Μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας και ώρας, δεν θα γίνονται εγγραφές.

Σε περίπτωση που υπάρξουν έσοδα, μέρος αυτών θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό σε ίδρυμα της πόλης μας.
ΔΙ Α Δ Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Α
Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα καθώς επίσης και η φύλαξη των
ρούχων θα γίνουν στην αίθουσα ¨Θολωτό¨τουΔήμου Λεβαδέων που βρίσκεται στην περιοχή των πηγών
της Έρκυνας (ΚΡΥΑ).
α. Το Σάββατο 21/01/2023 από τις 15:00 μέχρι 21:00
β. Την Κυριακή 22/01/2023, από τις 07:00 π.μ. μέχρι 09:00 π.μ.
Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για τον αγώνα των 23,7 χλμ., είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις 3 ώρες στο 13 χλμ., στη θέση ¨ΑΥΧΕΝΑΣ¨. Όσοι αθλούμενοι φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.
Στον αγώνα των 10,8 χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση.
Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
1ος αγώνας 23,7 χλμ., θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας :
1. 4,8 χλμ. πλήρης,
2. 6 χλμ. μόνο νερό
3. 10,5 χλμ. πλήρης
4. 14,5 χλμ. πλήρης
5. 17,8 χλμ. πλήρης
6. 21,6 χλμ. πλήρης
2ος αγώνας 10,8 χλμ., θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας :
1. 4,8 χλμ. πλήρης
2. 6 χλμ. μόνο νερό
3. 8 χλμ. πλήρη

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η οργανωτική επιτροπή ,αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid 19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.
Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι αποδεχθούν τους όρους της διοργάνωσης που θα προβλέπονται από τα ισχύοντα πρωτόκολλα την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλούμενους, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης και υδροδοχείο. Επίσης αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφο, για όσους και όσες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά ,κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης.
Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής, γι’ αυτό το λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.
Χρήση baton θα επιτρέπεται μετά το 3ο χιλιόμετρο.

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά – έπαθλα:
α. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες καιτων δύο (2) διαδρομών:
Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών.
β. Για όσους τερματίσουν στη 2η διαδρομή των 10,8 χλμ., καθώς και όσοι τερματίσουν εμπρόθεσμα στη διαδρομή των 23,7 χλμ. βαρύτιμο μετάλλιο.
δ. Κατηγορίες

Μόνο για την 1η διαδρομή των 23,7 χλμ. ανδρών.
Ηλικιακές κατηγορίες
δ.1. 18 έως 29 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.2. 30 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.3. 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.4. 50 έως 59 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.5. 60 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
ε. Μόνο για την 1η διαδρομή των 23,7 χλμ. γυναικών.
ε.1 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες
ε.2 40 έως 55 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες
ε.3 56+ ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αθλούμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα
υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου . H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού , όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση και για τον καλύτερο έλεγχο καιτην παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα μέλη εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Λιβαδειάς. Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλούμενων, θα εγγυάται η παρουσία της ομάδας
Ελληνικής Έρευνας &Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των πιο δύσκολων σημείων της διαδρομής, θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσία ασθενοφόρου σε προσιτό σημείο και στον χώρο του τερματισμούθα υπάρχει γιατρός με μέλη από τον Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για άμεση αποκατάσταση όπου χρειαστεί.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του στους πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού , θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Π ΟΙ ΝΕ Σ
Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο των κριτών, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Βαρβαγιάννη...

Η πόλη της Στερεάς με το… άρμα στην είσοδό της

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σε αδιέξοδο όσοι θέλουν να αποκτήσουν δική τους στέγη

Οι τιμές των ακινήτων επέστρεψαν στα προ μνημονίων επίπεδα. Ομως, τίποτα –εκτός από τις τιμές– δεν θυμίζει σήμερα τη χρυσή εποχή της κτηματαγοράς. Τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα,...

Επτά ανατροπές σε συντάξεις και εφάπαξ με το μίνι ασφαλιστικό

Ευεργετικές διατάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους που εργάζονται, ή έχουν χρέη και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, αλλά και άτομα με αναπηρίες που...

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Ποιες είναι από την 1η Οκτωβρίου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr