«π5ντε», το νέο, περιορισμένης παραγωγής, παλαιωμένο απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου

Το εκλεπτυσμένο αυτό τσίπουρο προέρχεται από ειδικά επιλεγμένα αποστάγματα που, όπως δηλώνει και το όνομα του, ωριμάζουν αργά για τουλάχιστον «π5ντε» χρόνια σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, χαρίζοντας του ισχυρή προσωπικότητα. To απόσταγμα αυτό εκφράζει στο ακέραιο την φιλοσοφία της οικογένειας Σπυρόπουλου: την υπομονή, την αυθεντικότητα και την προσήλωση στην τελειότητα.

Η πρώτη φορά που πήρε μπρος το «καζάνι» στο αποστακτήριο Σπυρόπουλου ήταν στις 24 Δεκεμβρίου του 2013. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  744 αποστάξεις, σε συνολικά 287 ημέρες και 4.464 ώρες, χρησιμοποιώντας 802 τόνους στεμφύλων! Μέσα από αυτή την, γεμάτη αναζητήσεις και πειραματισμούς πορεία, δημιουργήθηκε το «π5ντε», το signature απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου.

Τα χαρακτηριστικά του π5ντε

Το χρώμα του είναι κεχριμπαρένιο. Τα ζαχαρωμένα πυρηνόκαρπα φρούτα, η πορτοκαλόφλουδα, το σύκο, η πικρή  σοκολάτα, η βανίλια και το φουντούκι δημιουργούν ένα πολύπλοκο αρωματικό σύνολο. Η γεύση του είναι πλούσια και κομψή με επίμονη μεταξένια υφή.

Σερβίρεται ιδανικά σε ποτήρι τουλίπα κατάλληλο για αποστάγματα, δίπλα σε πικρή σοκολάτα, τρούφες σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, πικάντικα και καπνιστά τυριά ή φουά γκρα. Κάθε συνδυασμός με το παλαιωμένο τσίπουρο «π5ντε» δημιουργεί μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Το «π5ντε» έχει εμφιαλωθεί σε μια εντυπωσιακή και προσεκτικά επιλεγμένη καράφα μέσα σε πολυτελή συσκευασία και διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες.

Spyropoulos Family: Προφίλ

Η αγάπη του Σταύρου Σπυρόπουλου για το τσίπουρο, ήταν η αφορμή για την δημιουργία των αποσταγμάτων Σπυρόπουλου.  Από το 1998 απόσταζε τσίπουρο για οικιακή κατανάλωση, μέχρι που θέλησε να μοιραστεί αυτό το μοναδικό Ελληνικό προϊόν, όχι μόνο με φίλους αλλά με όλο τον κόσμο. Επέλεξε τον πιο σωστό τρόπο, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αποστακτήριο. Ο Σταύρος οραματίστηκε την παραγωγή ενός premium και αυθεντικού προϊόντος και το κατάφερε με την βοήθεια του ‘νέου αίματος’. Ο Φώτης (υιός του Σταύρου) και η σύζυγος του Αγγελική, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να αφοσιωθούν στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο συνδυασμός της ‘σοφίας’ της παλαιάς γενιάς με την ‘φρεσκάδα’ της νέας γενιάς, οδήγησε στην πρώτη απόσταξη στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και στην εμφιάλωση του πρώτου εκλεπτυσμένου Ευβοιώτικου τσίπουρου το 2014. Η συλλογή τώρα απαριθμεί τέσσερα διαφορετικά τσίπουρα, δύο ‘λευκά’ και δύο παλαιωμένα.

Η οικογένεια Σπυρόπουλου αξιοποιεί την γη, την φωτιά, το νερό και τον αέρα, πάντα με σεβασμό προς την φύση. Συνδυάζει την καινοτομία με τις παραδοσιακές τεχνικές, το πάθος με την λογική και όλα αυτά για να φτάσει στην αυθεντικότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα.

Το αποστακτήριο βρίσκεται στον κάμπο των Κριεζών, νοτιοανατολικά από το Αλιβέρι, ακριβώς δίπλα στην λίμνη του Δύστου. Μεγάλο μέρος της λίμνης, που αποτελεί υδροβιότοπο έχει αποξηραθεί, ενώ συχνά φιλοξενεί σπάνια πουλιά όπως τα φλαμίνγκο. Το αποστακτήριο στεγάζεται σε ένα παλιό οινοποιείο, που έχει ανακαινιστεί πλήρως. Είναι εξοπλισμένο με συστήματα ψύξης, ανοξείδωτες δεξαμενές, και δύο αποστακτικές συσκευές ασυνεχούς λειτουργίας. Τα αποστάγματα μεταφέρονται για παλαίωση και ωρίμαση στο ποτοποιείο της οικογένειας, στην περιοχή του Αλιβερίου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το αποστακτήριο, όπου γίνεται και η εμφιάλωση.

Hastags – Social media:

#pentefinetsipouro #pentespyropoulos  —  FB: @SpyropoulosFamily Instagram: tsipourospyropoulos

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] ή καλέστε στο +30 6941 559941 (Φώτης Σπυρόπουλος)

Επίσημος αντιπρόσωπος Ελλάδας:

Ευ Παν: Εμπόριο Ποτών

Σαλαμίνος 10, 546 25 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

+30 2310 552285 // +30 6979 722150

www.efpan.gr

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του...

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το αδιαχώρητο στην Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...