Παπαστράτος: Κερδίζει το στοίχημα του μετασχηματισμού

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 425 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Philip Morris International Inc, την τελευταία 5ετία έχει μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει νέες, καινοτόμες, εναλλακτικές πλατφόρμες για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο με όχημα την επιστήμη.

Σήμερα 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού HEETS για το IQOS παράγονται, εδώ, στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, και φτάνουν κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, οι χρήστες του IQOS – αδειοδοτημένου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου – υπερβαίνουν στην Ελλάδα τις 360.000.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στο ΟΤ Forum, τους επόμενους μήνες θα έρθει στην Ελλάδα μέσω της Παπαστράτος η νέα γενιά των συσκευών IQOS, που έχει ήδη λανσαριστεί στην Ιαπωνία με εντυπωσιακή αποδοχή από τους καπνιστές που θέλουν να αφήσουν πίσω τους το τσιγάρο. Διευρύνεται έτσι η γκάμα των εναλλακτικών προϊόντων του τσιγάρου. Άλλωστε, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από αυτά.

Επένδυση στους νέους

Ο μετασχηματισμός της εταιρείας όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο προϊόν.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, μίλησε στο ΟΤ Forum, αποκαλύπτοντας πως τα τελευταία 5 χρόνια το 50% των υπαλλήλων είναι νέοι, «γιατί έχουμε αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε».

Το όραμα της εταιρείας μας να τελειώνουμε με το τσιγάρο, σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, σήμανε τον μετασχηματισμό της κουλτούρας της εταιρείας μας. Η πίστη στο όραμά μας ήταν η κινητήριος δύναμη να αλλάξουμε το μοντέλο μας και βλέπουμε νέους ανθρώπους να πλαισιώνουν την εταιρεία μας.

Η εταιρεία Παπαστράτος επιμένει στο να απασχολεί νέους ανθρώπους, και έχει στόχο να προσεγγίσει τους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό ώστε να επιστρέψουν, αλλά και να επενδύσουμε στην εκπαίδευση για διαρκή απόκτηση δεξιοτήτων.

«Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία Παπαστράτος θεωρεί κρίσιμο να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Το έχουμε ήδη κάνει με τη στήριξη startups στη χώρα μας».

Απόφαση σταθμός

Υπενθυμίζεται πως το 2017 η «Παπαστράτος» ανακοίνωσε πως παύει οριστικά να παράγει τσιγάρα και στρέφεται στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.

Η ελληνική καπνοβιομηχανία, η οποία συμπληρώνει εφέτος 91 χρόνια από την ίδρυσή της, τον Μάιο του 1931, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου. Η επένδυση εκείνη δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας και έφερε ενίσχυση των εξαγωγών.

Επιπλέον, η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ενισχύθηκε το 2021 με νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ακόμη 115 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ : ΟΤ

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΑΑΔΕ: Δωρεά επιχειρησιακού διωκτικού εξοπλισμού από την εταιρεία Παπαστράτος

Λεζάντα για φωτό: Από αριστερά: o διευθυντής εταιρικών υποθέσεων Παπαστράτος (Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου ΝΑ Ευρώπης) Γιάννης Μαστροκώστας, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης,...

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Την ενόχλησή του για τη στάση των τραπεζών μετά την αύξηση των επιτοκίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό...

“Το μενού” από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας (trailer)

Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού με...

Βουλή: Μαθήτρια προσπάθησε να μπει με μαχαίρι

Μια μαθήτρια προσπάθησε να μπει στην Βουλή με μαχαίρι, σημαίνοντας συναγερμό στους αστυνομικούς. Η 17χρονη είναι από την Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα από την Πολίχνη, πήγε...

Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ΄ Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ» από τη ΔΕΔΑ

Η ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε δωρεά 10 απινιδωτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δ΄ Σώματος Στρατού (ΣΣ)...