Παπαστράτος: Κερδίζει το στοίχημα του μετασχηματισμού

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 425 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Philip Morris International Inc, την τελευταία 5ετία έχει μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει νέες, καινοτόμες, εναλλακτικές πλατφόρμες για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο με όχημα την επιστήμη.

Σήμερα 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού HEETS για το IQOS παράγονται, εδώ, στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, και φτάνουν κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, οι χρήστες του IQOS – αδειοδοτημένου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου – υπερβαίνουν στην Ελλάδα τις 360.000.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στο ΟΤ Forum, τους επόμενους μήνες θα έρθει στην Ελλάδα μέσω της Παπαστράτος η νέα γενιά των συσκευών IQOS, που έχει ήδη λανσαριστεί στην Ιαπωνία με εντυπωσιακή αποδοχή από τους καπνιστές που θέλουν να αφήσουν πίσω τους το τσιγάρο. Διευρύνεται έτσι η γκάμα των εναλλακτικών προϊόντων του τσιγάρου. Άλλωστε, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από αυτά.

Επένδυση στους νέους

Ο μετασχηματισμός της εταιρείας όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο προϊόν.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, μίλησε στο ΟΤ Forum, αποκαλύπτοντας πως τα τελευταία 5 χρόνια το 50% των υπαλλήλων είναι νέοι, «γιατί έχουμε αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε».

Το όραμα της εταιρείας μας να τελειώνουμε με το τσιγάρο, σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, σήμανε τον μετασχηματισμό της κουλτούρας της εταιρείας μας. Η πίστη στο όραμά μας ήταν η κινητήριος δύναμη να αλλάξουμε το μοντέλο μας και βλέπουμε νέους ανθρώπους να πλαισιώνουν την εταιρεία μας.

Η εταιρεία Παπαστράτος επιμένει στο να απασχολεί νέους ανθρώπους, και έχει στόχο να προσεγγίσει τους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό ώστε να επιστρέψουν, αλλά και να επενδύσουμε στην εκπαίδευση για διαρκή απόκτηση δεξιοτήτων.

«Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία Παπαστράτος θεωρεί κρίσιμο να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Το έχουμε ήδη κάνει με τη στήριξη startups στη χώρα μας».

Απόφαση σταθμός

Υπενθυμίζεται πως το 2017 η «Παπαστράτος» ανακοίνωσε πως παύει οριστικά να παράγει τσιγάρα και στρέφεται στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.

Η ελληνική καπνοβιομηχανία, η οποία συμπληρώνει εφέτος 91 χρόνια από την ίδρυσή της, τον Μάιο του 1931, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου. Η επένδυση εκείνη δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας και έφερε ενίσχυση των εξαγωγών.

Επιπλέον, η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ενισχύθηκε το 2021 με νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ακόμη 115 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ : ΟΤ

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Business Banking Τουρισμός από την Eurobank για 13η χρονιά

Η Eurobank υλοποιεί το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός («Πρόγραμμα») για 13η διαδοχική χρονιά, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του...

Η Lidl Official Partner του UEFA EURO 2024

Η συνεργασία ξεκινά φέτος, με την έναρξη των Προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό καθιστά τη Lidl παγκόσμιο συνεργάτη της UEFA τόσο για τα Ευρωπαϊκά...

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (βίντεο)

Η ημέρα της εαρινής ισημερίας Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας...

Τελετή υπογραφής σύμβασης μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων Ναυπηγείου της ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, τελετή για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ναυπηγείου της...