Παρουσιάστηκαν τα επετειακά γραμματόσημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μορφές, τοποθεσίες και στιγμές της Εθνεγερσίας αποτυπώνονται στη σειρά επετειακών συλλεκτικών γραμματοσήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021 στην ιστορική συνοικία της Χάρμαινας, στην Άμφισσα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, προλόγισε την εναρκτήρια επετειακή εκδήλωση, από τις δράσεις, τις οποίες προέκρινε η αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Την εκδήλωση προλόγισαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, και ο Διευθυντής Φιλοτελισμού & Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης.

Ακολούθησε η παρουσίαση των γραμματοσήμων, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης μίλησαν:

– Ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής, ιστορικός και επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το ιστορικό πλαίσιο της Επανάστασης του 1821.

– Ο Γεώργιος Κουτσοκλένης, Αξιωματικός ε.α., επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Φωκικών Μελετών, συγγραφέας, για την προσφορά της Φωκίδας στην Επανάσταση.

– Η Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη ΕΦΑ Φωκίδας, για την αρχαιολογία του Αγώνα ως φορέα διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Στην ατμοσφαιρική γειτονιά της Χάρμαινας, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από πιάνο και βιολί του δημοτικού ωδείου Δήμου Άμφισσας. Στο βιολί, ο καθηγητής του δημοτικού ωδείου Κωνσταντίνος Τσάνος και στο πιάνο ο Μιλτιάδης Ζιακόπουλος, μαθητής της τάξης της κυρίας Μαρίας Πανίκου.

Προκειμένου να εφαρμοστούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, την επετειακή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν δια ζώσης εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων της Π.Ε. Φωκίδας, σωμάτων ασφαλείας, στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινήσαμε από  την Άμφισσα, από τα ιστορικά Σάλωνα, τις επετειακές μας δράσεις για το 2021. Δράσεις, τις οποίες επιλέξαμε με βαριά συναίσθηση της ευθύνης που γεννά η ιστορικότητα της Ρούμελης, όλης της Στερεάς Ελλάδας, αυτού του τόπου των ηρώων και των μαχών. Ειδικά εδώ, στη Φωκίδα, γνωρίζουμε όλοι ότι η ιστορία εκείνης της περιόδου δεν γράφτηκε με… μελάνι. Γράφτηκε με αίμα και χαράχτηκε στη γη μας με καλέμι!

Στόχος των εκδηλώσεων, τις οποίες προέκρινε η αρμόδια διαπαραταξιακή μας επιτροπή, είναι να τιμήσουμε την Ιστορία μας, να διδαχθούμε από αυτήν στο σήμερα και να μεταλαμπαδεύσουμε το φωτεινό της μήνυμα στις επόμενες γενιές. Τα επετειακά γραμματόσημα που σήμερα είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε, αναδεικνύουν κορυφαίες μορφές και τοπόσημα του Αγώνα. Θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, για να μεταφέρουν ηχηρά το μήνυμα των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Παρουσιάσαμε σήμερα, στην Άμφισσα, τα επετειακά και συλλεκτικά γραμματόσημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήταν μια ιδέα και μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, την οποία στήριξε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το επισημαίνω, για να τονίσω ότι οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πολλές φορές μας στηρίζουν για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η παρουσίαση έγινε στη Χάρμαινα, σε έναν τόπο ιδιαίτερο από ιστορικής και πολιτιστικής άποψης. Τα κτήρια αυτής της συνοικίας κρύβουν πολλές ιστορίες και η ανάπλασή τους ξεκίνησε από τον Νίκο Φουσέκη. Συνεχίζουμε εμείς και ο Περιφερειάρχης, με τον ίδιο ζήλο, ώστε να ολοκληρώσουμε την ανάπλαση και να τα παραδώσουμε σε λίγα χρόνια στο λαό της Φωκίδας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Συντάξεις-επιδόματα: Πότε πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ

Στις 26 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται...

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς: Διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες

Δύο διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής...

Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίου της συγγραφέως & ερευνήτριας Ναυτικής Ιστορίας κας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου «Η...

Cenergy Holdings: Έγκριση των στόχων μείωσης αερίων θερμοκηπίου της Hellenic Cables SBTi

Η Cenergy Holdings με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του κλάδου καλωδίων της, Hellenic Cables, έχουν...

Στηρίξτε την υποψηφιότητα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στα Bravo Awards

Στηρίξτε την υποψηφιότητα του «Μαζί για το Παιδί» στα φετινά  Bravo Awards για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».  Με ένα κλικ εδώ δείχνετε την...