Ξέφυγε από τα συνηθισμένα πασχαλινά γλυκά και φτιάξε τα πεντανόστιμα μπισκότα που θυμίζουν φωλιά πουλιού και είναιφτιαγμένα με ένα απλό μπισκότο ζάχαρης με βουτυρόκρεμα βανίλιας, φρυγανισμένη καρύδα και σοκολατένια αυγά. Τα μπισκότα αυτά είναι η τέλεια απόλαυση για το Πάσχα ή για οποιαδήποτε ανοιξιάτικη συγκέντρωση.

Δημιούργησε αυτή την συνταγή με τα παιδιά σου ή με τα ανίψια σου καθώς θα διασκεδάσουν πολύ ειδικά την ώρα που θα τα διακοσμήσετε παρέα. Ο preppykitchen.com μας λέει πως πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο: «Είναι σημαντικό να παγώσετε τη ζύμη των μπισκότων για να έχετε ομοιόμορφα και τέλεια σχήματα μπισκότα. Αν δεν κρυώσετε τη ζύμη, τα μπισκότα θα λιώσουν εύκολα στο φούρνο με αποτέλεσμα τα μπισκότα να έχουν ένα περίεργο σχήμα».

Υλικά
Για τις νιφάδες καρύδας:
- 145ml νιφάδες καρύδας ζαχαρούχα
Για τα cookies:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
- 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανιλίνη
Για τη βουτυρόκρεμα:
- 200γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ σακουλάκι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής 350 γρ
- 1 βανιλίνη
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
Για τα σοκολατένια Speckles:
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη καλής ποιότητας
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 σακούλα σοκολατένια αυγά
Οδηγίες
Για τις νιφάδες καρύδας:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165° C. Απλώνουμε την καρύδα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 5-10 λεπτά.
Για τα cookies:
Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190° C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το καλαμποκάλευρο σε ένα μέτριο μπολ. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανιλίνη. Αφού αναμειχθούν μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πιέζουμε με έναν πλάστη και την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. Χρησιμοποίησε έναν κυκλικό κόφτη με διάμετρο περίπου 3εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με μια λαμαρίνα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα:
Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής μαζί. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη. Αφού χτυπηθούν τα μεταφέρουμε σε ένα κορνέ.
Για τα σοκολατένια Speckles:
Ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, πιτσιλάμε τα σοκολατένια αυγά με το μείγμα για να δημιουργήσουμε στίγματα.
Για το ντεκόρ:
Απλώνουμε βουτυρόκρεμα σε κάθε μπισκότο, πιέζουμε την ψημένη καρύδα για να δημιουργήσουμε μια όψη φωλιάς και από πάνω προσθέτουμε τα σοκολατένια αυγουλάκια.
Πηγή: stereanews.gr