Περιφέρεια Στερεάς: 28 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την ένταξη τεσσάρων σημαντικών έργων στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα στη Δράση: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εντάσσονται ανέρχεται σε 294.999.439,40 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων βελτίωσης οδικής ασφάλειας με δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται σε 28.000.000 ευρώ, από τα οποία 24.000.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Τυχόν χρηματοδοτική ανάγκη που ενδεχομένως προκύψει πέραν του ως άνω ποσού και μετά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα εντάσσονται τα ακόλουθα έργα:

  1. «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ», προϋπολογισμού 7.000.000  ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της Επαρχιακής Οδού στην περιοχή της Πλατάνας. Περιλαμβάνονται εργασίες προστασίας της οδού από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας (με κυματοθραύστες) και τα φαινόμενα διάβρωσης.
  2. «ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ – ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ», προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού.
  3. «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Αράχωβα – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
  4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΣΟΣ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Καρπενήσι – Προυσσός – Ασπρόπυργος.
  5. «ΕΡΓΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 200.000 ευρώ. Αφορά στις απαραίτητες δαπάνες μεταφοράς Ο.Κ.Ω. για τα παραπάνω έργα.

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από τον Ιούλιο στις σχετικές προσκλήσεις και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ένταξη έργων οδικής ασφάλειας. Ευχαριστώ τις Τεχνικές μας υπηρεσίες και τους συνεργάτες μου. Η ετοιμότητά και η μεθοδικότητα με την οποία δουλεύουμε, είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ. Μπαίνουμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, ώστε να δώσουμε οριστικές και στρατηγικές λύσεις σε κρίσιμα ζητούμενα για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο τις Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Μητσοτάκης: Οι πρώτες 100 μέρες μου φάνηκαν σαν 1.000

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη αυτή τη στιγμή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ. Αναφερόμενος στους...

Dentist Pass: Μέχρι 22 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2023, ισχύει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Dentist Pass. Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν...

Από τις σκηνές στα κοντέινερ: Οι πρώτοι κλιματικοί πρόσφυγες

Στη χωματερή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, φορτηγά –το ένα πίσω από το άλλο– ξεφορτώνουν τόνους από έπιπλα, συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Οι περιουσίες τόσων οικογενειών έχουν...

Βασίλης Σπανούλης: Προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr