Περιφέρεια Στερεάς και Δήμοι στο πλευρών των σεισμόπληκτων Τουρκίας & Συρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς σε συνεργασία με τα πέντε εμπορικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του Περιφερειάρχη με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Συρίας, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλία Μπουρμά και τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός: «Αντιμετωπίζουμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, ιδιαίτερα για την Εύβοια και τη Βοιωτία που δέχονται για τρίτη μέρα πολύ μεγάλο όγκο χιονιού.

Η σκέψη μας, όμως, είναι και κοντά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βίωσαν μια συγκλονιστική καταστροφή. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα στελέχη της ΕΜΑΚ και οι τοπικές δυνάμεις διάσωσης, να συμβάλλουν στον περιορισμό των απωλειών.

Επικοινώνησα ήδη με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, αλλά και με την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και εξέφρασα τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στο εθνικό πένθος των γειτονικών μας λαών.

Συμπαριστάμενοι και εμπράκτως, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με τα πέντε εμπορικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς του τόπου για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με την ελπίδα να απαλύνουμε στο μέτρο του δυνατού τον ανθρώπινο πόνο…

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε για μία ακόμη φορά αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας.»

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων, με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, καλεί τους πολίτες που το επιθυμούν να συνεισφέρουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας, που βιώνουν αυτές τις μέρες τις επιπτώσεις των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τις χώρες τους.

Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, ισόγειο, γραφείο Τ.Κ.Λαμίας):

Τετάρτη 08/02/2023, 17:30 -19:30

Πέμπτη 09/02/2023, 10:00-12:30 – 17:30-19:30

Παρασκευή 10/02/2023, 10:00-12:30

Συγκεκριμένα:

·         Ιατροφαρμακευτικό Υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί, αποστειρωμένες γάζες, επίδεσμοι κ.α.)

·         Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

·         Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους

·         Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, παιδικές τροφές κ.α.)

·         Είδη ατομικής υγιεινής & καθαριότητας

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Σε συγκέντρωση ειδών προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας καλεί ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας.

H ανακοίνωση του Δήμου:

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην γείτονα Τουρκία και τη Συρία μας έχει συγκλονίσει όλους. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε μία πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφή και τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά. Ένα σκηνικό απόλυτου τρόμου, στο οποίο δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μείνουμε απλοί θεατές. Είναι από τις στιγμές, που οφείλουμε όλοι μας ανεξαιρέτως να επιδείξουμε ανθρωπιά και να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους συνανθρώπους μας, αδιακρίτως καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Οι δοκιμαζόμενοι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας δεν έχουν ανάγκη από ευχολόγια, αλλά από ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια.

Ο Δήμος μας έχει αποδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη του, το ίδιο θα πράξει και τώρα με τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά, όπως έχετε πράξει και στο παρελθόν, ενισχύοντας την πρωτοβουλία μας με τη συλλογή των εξής:

 • Ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης (φάρμακα, γάζες, αντισηπτικά, σερβιέτες, χαρτί υγείας)
 • Κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές
 • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, γάλα, δημητριακά, μακαρόνια κτλ)
 • Βρεφικές τροφές, βρεφικά γάλατα, είδη βρεφικής φροντίδας
 • Χειμωνιάτικα ρούχα/παπούτσια για παιδιά και ενήλικες (μπουφάν, πουλόβερ, μπότες, κάλτσες κ.α.). Τα ρούχα θα πρέπει να είναι ταξινομημένα ανά φύλο και ηλικία και τοποθετημένα σε κούτες, όπου θα αναγράφεται αν είναι για ενήλικα (άνδρα ή γυναίκα) ή παιδί (αγόρι ή κορίτσι και ποιας ηλικίας).

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται από σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 8:00 έως 15:00, στο ισόγειο των Δημοτικών Καταστημάτων Αμφίκλειας, Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας.

Για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινίσεις καλείτε τις παραπάνω ώρες στο Κέντρο Κοινότητας, στο τηλέφωνο: 22340 31884.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας.  Σε έκκληση προς τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης προχώρησε ο Δήμος Λεβαδέων, ώστε να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας και να επιδείξουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο, όπως έχουν πράξει και στο παρελθόν.

Ο Δήμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως :

 • κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές,
 • ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.),
 • Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά, κ.λ.π.

Με την ολοκλήρωση της συλλογής ο Δήμος Λεβαδέων θα μεριμνήσει για την άμεση αποστολή του συνόλου της βοήθειας στους πληγέντες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2/2023 και Πέμπτη 9/2/2023 και ώρες 08:00 – 14:00, στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο τηλ.: 22610 – 24984.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας: «Με οδύνη παρακολουθούμε την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί στο δρόμο έχοντας χάσει τα πάντα μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού των δύο χωρών παρέχοντας τη βοήθεια μας.»

Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση  ειδών πρώτης ανάγκης, που θα αποσταλούν στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

 • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.).
 • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες.
 • Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
 • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)
 • Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
 • Είδη ατομικής υγιεινής
 • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.

Τα Σημεία συγκέντρωσης είναι :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 22673 50130
ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΑΧΟΒΑΣ 22673 50204 – 6
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 22670 41474

Δήμος Δωρίδος

Οι πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που έπληξαν τις περιοχές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δωρίδος ανέλαβε να συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια συμπαράστασης και αποστολής κάθε δυνατής βοήθειας.

Όσοι πολίτες επιθυμούν αλλά και φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι,  μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Τα συλλεγόμενα είδη είναι τα εξής:

 • Κουβέρτες, παπλώματα
 • Ζεστός ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες
 • Σκηνές
 • Ιατροφαρμακευτικό υλικό
 • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες κλπ)

Η παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών μπορεί να γίνει κατά τις ημέρες Πέμπτη 9/2, Παρασκευή 10/2 και Δευτέρα 13/2, από ώρα 9:00 έως 13:00, στα Δημαρχεία Ευπαλίου, Ερατεινής και Λιδωρικίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2634350022/2634350033/2634350040 (κα Σπυριδούλα Πανουργιά).

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κ. Καραχάλιος Δημήτριος καλεί όλους τους δημότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, δηλώνοντας τα εξής: «Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Χιλιάδες οι νεκροί και τραυματίες. Αυτές τις δύσκολες ώρες οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς. Καλώ τους Δημότες της Δωρίδας να αγκαλιάσουν  αυτή την προσπάθεια και να δείξουν  έμπρακτα την συμπαράσταση και την  αλληλεγγύη τους στους δύο λαούς».

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.

Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και κάθε Δήμο της Ελλάδας ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Στο Δήμο μας όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, στην έδρα του δήμου στο Αλιβέρι (Δημαρχείο) και στις έδρες των πρώην δημοτικών ενοτήτων στην Κύμη (έδρα δημοτικής Ενότητας), στις Κονίστρες (πρώην δημαρχείο), στο Αυλωνάρι (υπηρεσίες δημοτικής ενότητας και εργοτάξιο) και στα Κριεζά (πρώην δημαρχείο) τις επόμενες δυο ημέρες (Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου )σε εργάσιμες ώρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες με ηγέτη Καρλίτος η Λαμία!

Η Λαμία προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Καρλίτος, ο Παναιτωλικός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι Φθιωτοί να επιστρέψουν στις...

Χρ. Σταικούρας: Οι τρεις εβδομάδες άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική μας στόχευση

“Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς...

Αυγενάκης: Προτεραιότητα η κλιματική κρίση – Να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την πρόληψη καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Φωτοβολταϊκά: Στην αναμονή το net metering για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Καθυστερήσεις γράφει ακόμη η ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος για την αυτοκατανάλωση «πράσινης» ενέργειας σε επιχειρήσεις, αλλά και πολυκατοικίες. Κι αυτό διότι για να εφαρμοστούν...

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr