Πέτσας: Εκλογές το 2023, σχέδια για ανασχηματισμό δεν προαναγγέλλονται (βίντεο)

Για τις εκλογές, τα σενάρια περί ανασχηματισμού, την ενεργειακή κρίση αλλά και για τις προβλέψεις για τον τουρισμό μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του.

Αρχικά, μέσω της ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023.

Αναφορικά με το ενεργειακό κόστος που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είπε:

«Για το ενεργειακό κόστος είπε ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για ικανό χρονικό διάστημα και ο πρωθυπουργός έχει πει θα στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί».

Όσον αφορά την αντιπυρική περίοδο ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση που δίνει το ΥΠΕΣ και είναι 16,9 εκατ. ευρώ στους δήμους και 1,5 εκατ. ευρώ για τους συνδέσμους δήμων έρχονται δύο βασικές παρεμβάσεις.

Η μία είναι το πρόγραμμα Αδριάδες και η άλλη είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμού δασών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα δύο προγράμματα αθροίζουν περίπου στα 60 εκατ ευρώ, αφορούν όλη την επικράτεια κατανέμονται από τα κατά τόπους δασαρχεία μέσα από ένα συντονισμό. Αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται αυτό το διάστημα».

Για τον ανασχηματισμό

Για τα σενάρια ανασχηματισμού, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι αγαπημένο θέμα για τα ΜΜΕ και το πολιτικό περιβάλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και μόνο εκείνος ξέρει αν είναι ικανοποιημένος κι αν θέλει να κάνει διορθωτικές κινήσεις επομένως αυτά τα θέματα δεν προαναγγέλλονται.

Όσο για το αν εκείνος θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι «η σύνθεση της ομάδας στο γήπεδο εξαρτάται από τον πρωθυπουργό». Στην ερώτηση αν έχει ολοκληρώσει το έργο του είπε:

«Η αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά χρόνια εξαιτίας της κρίσης είχε μείνει αρκετά πίσω. Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι για παράδειγμα ένα μεγάλο εργαλείο, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα άλλο, η αναμόρφωση των ΚΑΠ μαζί με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δρομολογείται για το 2023 άρα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Εμείς απευθυνόμαστε τους πολίτες και στην κοινωνία, ζητούμε την εμπιστοσύνη τους κι πριν από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε σενάρια».

Για το θέμα της χρονικής παράτασης της θητείας των δημάρχων και τοπικών αρχών, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια προετοιμασία καμία τέτοια σκέψη και πρόθεση στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις 8/10/2023 έχουν οριστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

Για τον τουρισμό

Για τον τουρισμό ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος θα είναι χρονιά ρεκόρ όχι συγκρινόμενη με το 2019 αλλά με πολύ παλιότερα χρόνια όσον αφορά στις εισπράξεις και τις αφίξεις,

«Ενδεικτικό είναι ότι και το αεροδρόμιο μας έχει πολύ μεγάλες αφίξεις αλλά και τα νησιά που θεωρούνται ναυαρχίδες», τόνισε.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Με πολύ κέφι και χορό η εκδήλωση του Δήμου Χαλκιδέων για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Βόλος: Καθηγήτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι

Μία εκπαιδευτικός τραυματίστηκε στον Βόλο, όταν έπεσε πάνω της η μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα του 2ου ΕΠΑΛ. Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, όταν η υποδιευθύντρια του...

Ορνιθοπαρατηρητές από όλον τον κόσμο στη Λέσβο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ανακύκλωση συσκευών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και για αυτό οφείλουμε να το προφυλάσσουμε και να το διατηρούμε. Εάν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στον...

Έπεσε η θερμοκρασία στη Φλώρινα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr