Ποιες χρεώσεις συναλλαγών μειώνουν οι τράπεζες

Σε μείωση χρεώσεων ή ακόμα και μηδενισμό σε 4-5 κατηγορίες συναλλαγών της επιλογής της προχωρά κάθε τράπεζα, μετά τις σχετικές υποδείξεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για στήριξη των δανειοληπτών μέσω μιας δέσμης μέτρων και παρεμβάσεων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο ΥΠΟΙΚ παρουσίασε στους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών 12 χρεώσεις που χρίζουν επανεξέτασης. Σε αυτές περιλαμβάνονται απλές καθημερινές συναλλαγές, όπως εμβάσματα, αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, έκδοση πιστωτικής ή επανέκδοση χρεωστικής κάρτας, έξοδα αξιολόγησης αιτήματος χορήγησης δανείου, αγορά χρεογράφων Δημοσίου κ.α.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου επιβεβαιώνουν στο Capital.gr ότι όλες οι συστημικές και μη τράπεζες σχεδιάζουν παρεμβάσεις στο τιμολόγιο τραπεζικών εργασιών στις μισές τουλάχιστον από τις παραπάνω κατηγορίες συναλλαγών.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ήδη η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία από τις 23 Δεκεμβρίου θα παρέχει δωρεάν μια σειρά από υπηρεσίες, όπως η άμεση μεταφορά έως 500 ευρώ μεταξύ φίλων μέσω της εφαρμογής IRIS, η οποία παρέχεται πλέον δωρεάν από όλες τις τράπεζες.

Σε μηδενισμό των χρεώσεων προχώρησε η Πειραιώς και για την αξιολόγηση αιτημάτων στεγαστικών δανείων αλλά και για την αγορά χρεογράφων. Επίσης, προχωρά σε μείωση 25-50% των χρεώσεων για συναλλαγές όπως η πληρωμή λογαριασμών, η συνδρομή πιστωτικής κάρτας, οι πάγιες εντολές εξόφλησης λογαριασμών και η προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος εκτός Ευρωζώνης σε κατάστημα.

Η δεύτερη τράπεζα που ανακοίνωσε σχετικές παρεμβάσεις, πριν από λίγες ημέρες, είναι η Παγκρήτια, η οποία μηδενίζει την προμήθεια επανέκδοσης χρεωστικής κάρτας και εξισώνει τη χρέωση των αμέσων εμβασμάτων με τα εμβάσματα κανονικής προτεραιότητας. Επιπλέον, μειώνει στο μισό τις προμήθειες για πληρωμή λογαριασμών και για εξερχόμενα εμβάσματα έως 12.500 ευρώ, μεταξύ άλλων.

Ανάλογες παρεμβάσεις προετοιμάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η Eurobank, με μηδενισμό της συνδρομής πιστωτικών καρτών και της χρέωσης για έκδοση statement κατόπιν αιτήματος πελάτη, καθώς και σε μείωση κατά 50% της επιβάρυνσης στις αγορές χρεογράφων. Ταυτόχρονα, η τράπεζα προχώρησε σε διπλασιασμό της επιστροφής σε σουπερμάρκετ και άλλους συνεργαζόμενους εμπόρους μέσω του προγράμματος επιβράβευσης “Επιστροφή”.

Σε μειώσεις προμηθειών σε μια σειρά από συναλλαγές αναμένεται να προχωρήσει και η Alpha Bank το αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, εξετάζονται μειωμένες χρεώσεις στα εμβάσματα, ενώ ήδη η τράπεζα εφαρμόζει χαμηλότερες προμήθειες από τον ανταγωνισμό σε κατηγορίες συναλλαγών όπως η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Σε σχετικές ανακοινώσεις θα προβεί σύντομα και η Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τις παρεμβάσεις τους με σκοπό τη μικρότερη επιβάρυνση των πελατών τους σε μια σειρά από καθημερινές συναλλαγές αναμένεται να παρουσιάσουν οι επικεφαλής των τραπεζών στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν με τον ΥΠΟΙΚ στις αρχές του έτους.

ΠΗΓΗ : CAPITAL

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το υποθαλάσσιο έργο Utsira High της AkerBP στη Βόρεια Θάλασσα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Μαγγάνιο: Σε ποιες τροφές «κρύβονται» οι μεγαλύτερες ποσότητες

Το μαγγάνιο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό, σε μικρές ποσότητες, το οποίο δεν παράγεται στο σώμα και επομένως πρέπει να ληφθεί μέσω της...

Οι ψηφιακές πληρωμές αναδύονται ως η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής

Οι πληρωμές με κάρτα έχουν καταστεί ιδιαίτερα διαδεδομένες και περισσότερο συστηματικές στην καθημερινότητα των Ελλήνων καταναλωτών. Περισσότεροι από 8 στους 10, παίρνουν μαζί τους κάρτες ή / και...

Πώς να χάσετε 10 κιλά σε έναν μήνα με 8 βήματα

Θέλετε να χάσετε 10 κιλά σε έναν μήνα; Αν και η απώλεια βάρους είναι ένας αξιέπαινος στόχος για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας...

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Σημαντική μείωση κατά 5,2 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο, όπως και οι χορηγήσεις δανείων, καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής...