Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες για τον εορτασμό της 49ης επετείου της εξέγερσης

Άνοιξαν οι πύλες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον κόσμο, προκειμένου να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Σήμερα και αύριο οι πύλες θα παραμένουν ανοικτές από τις 8:30 το πρωί έως τις 21:00, ενώ ανήμερα της επετείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών.

»Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου

Η δικαίωση του αγώνα των φοιτητών 49 χρόνια πριν, έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας σημειώνει το ΕΜΠ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα σε ισχύ έχουν τίθενται από αύριο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5.500 αστυνομικούς επί ποδός.

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, φέτος αναμένεται να εφαρμοστούν μέτρα ανάλογα με εκείνα που είχαν εφαρμοστεί το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που επικαλείται πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από την παραμονή της επετείου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, από αέρα θα επιθεωρούν drones και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες, ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Σε ετοιμότητα θα είναι και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να επέμβουν όπου και όποτε κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Εθνική Λυρική Σκηνή: Συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου Μίκης Θεοδωράκης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συμπαραγωγή με το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης, συνεχίζει τον κύκλο Μίκης Θεοδωράκης με μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στη...

ΟΑΣΘ: σημαιοστολίζει τα λεωφορεία του

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Ανοίγει τον Απρίλιο η πλατφόρμα–Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Δικαιούχοι του προγράμματος...

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ: Ισχυρή παρουσία στη Fοοd Expo 2023

Πιστή στην υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου των τελευταίων ετών και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ συμμετείχε δυναμικά στη φετινή έκθεση τροφίμων και...

Τζόκερ: Η κλήρωση 2574 για 1.400.000 ευρώ

Με το μυαλό στην σημερινή κλήρωση τζόκερ, (Πέμπτη 23/03/2023, αριθμός κλήρωσης 2574). Μετά από τα συνεχόμενα τζακ ποτ και τις μεγάλες κληρώσεις που...