Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

«Ο Μπάιντεν επαινεί την Ελλάδα για τον ηγετικό της ρόλο μετά την ρωσική εισβολή στη Ουκρανία», όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Washington Post».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τη Δευτέρα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «ηθική ηγεσία» της χώρας του στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τους δύο πολιτικούς άνδρες να έχουν συνομιλίες στον Λευκό Οίκο για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία».

«Ο Μητσοτάκης μετέβη στην Ουάσιγκτον για να τιμήσει τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα απευθύνει σήμερα ομιλία στο Κογκρέσο».

Αλλά το εορταστικό κλίμα επισκιάστηκε από τις πιο σφοδρές μάχες στη γηραιά ήπειρο από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ ο Μπάιντεν προσπαθεί να κρατήσει τη Δύση ενωμένη ασκώντας πιέσεις στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο«, σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Ο Μπάιντεν επαίνεσε την Ελλάδα για την επίδειξη «ηθικής διαύγειας» επιβάλλοντας γρήγορα κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και φιλοξενώντας Ουκρανούς πρόσφυγες.

Καθώς η Ευρώπη θέλει να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια, ο Μητσοτάκης προώθησε την ιδέα να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος που μπορεί να φέρει αέριο, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που παράγονται στη νοτιοδυτική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Ανατολική Ευρώπη», προσθέτει.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να παίξει σημαντικό ρόλο ως πύλη για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φθηνές, ανανεώσιμες πηγές», τόνισε , μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο.

Assosiated Press

Αναφερόμενο στη συνάντηση Μπάιντεν- Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, το πρακτορείο Associated Press γράφει χαρακτηριστικά ότι, τη στιγμή που η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως ενεργειακός κόμβος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, εξήρε τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

The Hill

Στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του φιλοξενούμενού του αναφέρθηκε η αμερικανική ιστοσελίδα «Τhe Hill».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, γράφει μεταξύ άλλων.

Εκτός από τον αμερικανικό Τύπο, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επίσκεψη Μπάιντεν – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επισημαίνει ότι «o Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ».

Γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt»

«O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», γράφει η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt προσθέτοντας ότι «θα κάνει τα πάντα για να διακριθεί ως έμπιστος εταίρος της συμμαχίας».

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη γίνεται στον απόηχο της επικύρωσης από τη Βουλή της αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία δεν αντανακλά μόνο την αυξανόμενη στρατηγική σημασία της Ελλάδας. Πολιτικοί παρατηρητές την αντιμετωπίζουν και ως ένδειξη των διογκούμενων αμφιβολιών γύρω από την αξιοπιστία της Τουρκίας ως νατοϊκού εταίρου», επισημαίνει, το επίμαχο δημοσίευμα.

«Πρόκειται για μία ιστορική ομιλία», όπως είπε εκ των προτέρων η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον. Η πρόσκληση στο Κογκρέσο είναι «η υψηλότερη τιμή που μπορεί να απονείμει το νομοθετικό μας σώμα σε έναν ξένο πολιτικό», τόνισε.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Oλοκληρώθηκε το 3ο Παμφθιωτικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λαμία

Ένα «τεράστιο χαμόγελο» στα πρόσωπα όλων των παιδιών, ένα «τεράστιο χαμόγελο» και σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, «άφησε» το 3ο Παμφθιωτικό Παιδικό – Αθλητικό Ποδοσφαιρικό...

«Δεν τελειώσαμε»: Ένα συγκινητικό δρώμενο για τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο, φωτό)

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Η MYTILINEOS εισέρχεται στην αγορά του Καναδά

Η MYTILINEOS Energy&Metals ανακοινώνει ότι έχει συνάψει οριστικές συμφωνίες (έκαστη «Σύμβαση Αγοράς Μετοχών) σχετικά με την αγορά από την MYTILINEOS M Renewables χαρτοφυλακίου 5...

Evrytania Trail Races και Γιορτή Μανιταριού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στον Δήμο Καρπενησίου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

O Σταύρος Ξαρχάκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ερμηνεύουν: Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξης Παρχαρίδης, Ηρώ Σαΐα «Το παρελθόν μας είναι η βάση για το μέλλον μας» και αυτό ο Σταύρος Ξαρχάκος το γνωρίζει πολύ καλά, ως ένας συνθέτης που ακουμπάει στην παράδοση...