Πώς θα κάνεις sustainable τα ταξίδια σου το 2022

Ο τουρισμός είναι υπεύθυνος περίπου για το 5% των εκπομπών άνθρακα! Γίνε, λοιπόν, sustainable ταξιδιώτης και βοήθησε το περιβάλλον- αλλά και εσένα- να νιώσει καλύτερα.

Το περιβάλλον μας πλήττεται καθημερινά από τη δική μας δραστηριότητα. Η αλόγιστη χρήση πλαστικού, οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο, τα απορρίμματα που καταλήγουν στον δρόμο είναι μόνο μερικά από όσα κάνουν τον πλανήτη να φωνάζει «βοήθεια».

Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ είναι ευκαιρία όλες μας να δείξουμε την οικολογική μας συνείδηση σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Και όταν λέω σε κάθε μία, το εννοώ. Ακόμα και στα ταξίδια μας!

Σκέψου απλά πόσο κακό  κάνεις στο περιβάλλον όταν ταξιδεύεις. Το μέσο μεταφοράς σου, το κατάλυμα, οι αποσκευές και τα πράγματα που παίρνεις μαζί σου μπορούν να αποδειχθούν… καταστροφικά για το οικοσύστημα.

Ποια είναι η «λύση»; Να αρχίσεις να βλέπεις τα ταξίδια σου το 2022 με μια πιο οικολογική ματιά.

Ο sustainable τουρισμός είναι το μέλλον

Να αρχίσεις, δηλαδή, να λες «ναι» στον βιώσιμο τουρισμό που στόχο έχει να αφήσει θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα, την οικονομία και το περιβάλλον μακροπρόθεσμα.

Στην ουσία, ο sustainable τουρισμός αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κλάδο (ψυχαγωγία, ξενοδοχεία), αλλά περιλαμβάνει και τη διασφάλιση ότι οι ατομικές μας ενέργειες ως ταξιδιώτες συμβαδίζουν με τις «επιταγές» του μέρους που επισκεπτόμαστε.

Αν, λοιπόν, λάβεις υπόψη σου ότι ο τουρισμός ευθύνεται για το 5% περίπου των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, για τη ρύπανση και για την εκμετάλλευση ανθρώπων και άγριας ζωής, θα καταλάβεις γιατί είναι must το 2022 να ξεκινήσεις να είσαι sustainable traveller.

Πώς θα γίνεις βιώσιμη ταξιδιώτης

#1 Να είσαι… slow traveller

Slow traveler σημαίνει να μη θέλεις να φτάσεις ASAP στον προορισμό σου. Ναι, καλό και βολικό το αεροπλάνο, αλλά κάνει μεγάλο κακό στο περιβάλλον. Επίλεξε, λοιπόν, ως μέσο μετακίνησης το τρένο– αν πρόκειται για πιο μακρινά ταξίδια- και απόλαυσε τη διαδρομή.

#2 Φρόντισε τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου να μην περιέχουν πλαστικό

Ώρα για ετοιμασία της βαλίτσας! Επίλεξε τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου από μια οικολογική ματιά. Πάρε οδοντόβουρτσα από μπαμπού αντί για μια πλαστική οδοντόβουρτσα, φρόντισε να έχεις μαζί σου μεταλλικό μπουκάλι για νερό ή καφέ και καθόλου πλαστικές σακούλες.

#3 Επισκέψου έναν οικολογικό προορισμό

Αυτό μπορεί να είναι ένας υγροβιότοπος, ένα μέρος στο οποίο μπορείς να κάνεις ορειβασία, πεζοπορία και να έρθεις γενικότερα κοντά στη φύση.

 #4 Μείνε σε ένα οικολογικό κατάλυμα

Άσε τα μεγάλα resorts και ξενοδοχεία και επίλεξε ένα οικολογικό κατάλυμα. Δηλαδή, ένα σπίτι ή ξενοδοχείο το οποίο έχει κατασκευαστεί με οικολογικά υλικά, αλλά και που δεν βλάπτει το περιβάλλον. Για αυτό ίσως χρειαστεί να ψάξεις λίγο παραπάνω!

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι τράπεζες να στηρίξουν τους πολίτες ζήτησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Να συμβάλει ενεργά το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην στήριξη των πολιτών που πιέζονται τα εισοδήματά τους, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους...

Νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Ορεινών – Μειονεκτικών Περιοχών βόρειας Εύβοιας και Σπερχειού

Νέες σημαντικές παρεμβάσεις για συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε δια...

Ο Σταϊκούρας «τρελάθηκε» – Μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία

Νέα κλήρωση της φορολοταρίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα αναδείξει 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ ο καθένας. Συνολικά, θα μοιραστεί το...

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ – Ποιους αφορά

Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης, με σκοπό να έχουν όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY σε ειδική εκδήλωση...

Η ιστορία της κόκκινης κορδέλας που έγινε σύμβολο κατά του Aids

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS σήμερα και η διπλωμένη κόκκινη κορδέλα, σύμβολό της, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, στα πέτα και στους δρόμους. Μία από...