
Κάποτε τα πασχαλινά αυγά ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένα με τους νονούς και τα βαφτιστήρια. Αυτό όμως μοιάζει να έχει αλλάξει εντελώς τα τελευταία χρόνια. Πλέον, τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας πειραματίζονται και αφήνουν τη φαντασία τους να οργιάσει.
Έτσι, βλέπουμε ταλαντούχους ζαχαροπλάστες να φτιάχνουν πασχαλινά αυγά για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. Μερικά από αυτά μάλιστα μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης που σχεδόν λυπάσαι να τα φας.
Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια πασχαλινά αυγά που μπορείς να βρεις στην Αθήνα.
Σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα καρύδας και ένα πατέ μπανάνας και φρούτων του πάθους, συνδυάζονται σε μια μοναδική συνταγή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα από τα πιο νόστιμα, αλλά όμορφα πασχαλινά αυγά της πόλης.
Ο Δημήτρης Οικονομίδης μας έχει συνηθίσει στις καλύτερες πρώτες ύλες και στα πιο ιδιαίτερα γευστικά αποτελέσματα. Έτσι, δε θα μπορούσε να διαφέρει και το “Cubist Egg”, το αυγό που έχει φτιάξει για το φετινό Πάσχα και έχει ήδη κλέψει όλες τις εντυπώσεις.
Θα μπορούσε να είναι κάποιο μοντέρνο γλυπτό, είναι όμως το σοκολατένιο αυγό ενός εκ των αγαπημένων ζαχαροπλαστείων της πόλης.
«Τα πρώτα πασχαλινά αυγά είναι έτοιμα στο Ourse, ανοίγοντας τον δρόμο για την Άνοιξη», λέει το δελτίου τύπου του μαγαζιού. «Η φετινή δημιουργία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη είναι ένα αυγό από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση – που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Το χειροποίητο αυτό αυγό είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας 65% σε σχήμα ενός μεγαλύτερου αυγού που το περιβάλλει εξωτερικά. Ο φίνος σχεδιασμός του και ο συνδυασμός των υφών και των γεύσεων που προσφέρει, το κάνουν ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό δώρο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει».
Εμείς πάντως ανυπομονούμε να το δούμε από κοντά και να το δοκιμάσουμε.
Πηγή: stereanews.gr