Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό: Η ελληνική ιδέα που ξεκλειδώνει τις μετακινήσεις και τον τουρισμό

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την υλοποίηση του «Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πώς αυτό καθορίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας αποτέλεσαν το αντικείμενο ψηφιακής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ με την ομάδα των Ευρωβουλευτών του κόμματος.

Ήταν η 2η συνάντηση στο πλαίσιο αντίστοιχων εκδηλώσεων με τίτλο «Από τις Βρυξέλλες απευθείας στην Πειραιώς 62: Μαζί με τους ευρωβουλευτές μας κάνουμε zoom στην ατζέντα της Ευρώπης» που διεξάγονται με πρωτοβουλία του Γραμματέα του κόμματος Γιώργου Στεργίου.

Κεντρική ομιλήτρια αυτή τη φορά ήταν η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο τέως Πρόεδρος του Κόμματος, επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Γιώργος Στεργίου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι «Με τη σωστή διαχείριση της πανδημίας από την έναρξή της, η Ελλάδα κατάφερε το 2020 να κερδίσει έδαφος στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Η  σημαντική αυτή παρακαταθήκη αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού φέτος. Τόνισε, επίσης, ότι «η πατρίδα μας, στη διαδικασία άρσης των περιορισμών, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στην υιοθέτηση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού μετά από πρόταση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεγονός πολύ σημαντικό για χώρες, όπως η δική μας, όπου όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες εξαρτώνται από τον τουρισμό».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του τουρισμού στην Ευρώπη που αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα, μετά το εμπόριο και τις κατασκευές, και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και το 12% του εργατικού της δυναμικού. Ανέλυσε, επίσης, την πρωτοφανή πίεση που ασκεί η πανδημία στο τουριστικό οικοσύστημα της Ευρώπης καθώς και τα μέτρα στήριξης από την ΕΕ για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό, υπογράμμισε ότι «ως ευρωομάδα της ΝΔ είμαστε περήφανοι για την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρότασης του Έλληνα Πρωθυπουργού, παρότι κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας και συγκεκριμένα από την αξιωματική αντιπολίτευση, προσπάθησαν να την απαξιώσουν».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη διευκρινίζοντας όμως ότι σημαντικοί τομείς όπως η υγεία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση παραμένουν ακόμη στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων. Τόνισε, επίσης, ότι «παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, η Ευρώπη τελικά κινήθηκε με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς και μόνον η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Αν δεν ήμασταν στην Ευρώπη δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μια τέτοια κρίση ούτε θα είχαμε στη διάθεσή μας τα πολύ σημαντικά εργαλεία οικονομικής στήριξης, ενώ επίσης η πρόσβασή μας στα εμβόλια θα ήταν περιορισμένη».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού ΝΔ Ανδρέας Φιορεντίνος και ο πρώην Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας.

Συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, οι επικεφαλής και στελέχη των Γραμματειών του κόμματος, τα μέλη του τομέα Τουρισμού καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων και τουριστικών συνδέσμων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Άκης Μπάφας.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Σοκ στην Καβάλα: Σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και αυτοκτόνησε

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής, στο χωριό Λεκάνη, στην Καβάλα. Ανδρας φέρεται να πυροβόλησε και να...

Στερεά: 54 συλλήψεις κατά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ χθες

54 συλλήψεις σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, χθες (29-09-2022), σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας,...

Έρχεται βαρύς χειμώνας: Τι έτρωγαν, τι έπιναν, πώς ζεσταίνονταν το 1942

Τα μηνύματα των καιρών είναι ζοφερά. Κάποιος υπουργός πριν από την καλοκαιρινή ραστώνη έριξε μια «χιονόμπαλα»: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο...

Πέθανε o Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ  και...

Διακόπτονται οι διοργανώσεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΦ

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary...