Qatargate: Η ώρα της απόφασης για Καϊλή-Παράταση της κράτησης ή “βραχιολάκι”

Οι Βελγικές αρχές αποφασίζουν αυτήν την ώρα για την παράταση της κράτησης της Εύας Καϊλή ή την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους και “βραχιολάκι” εν μέσω συνεχών αποκαλύψεων για το Quatargate. Η νέα ακρόαση αναμένετο να ξεκινήσει στις 11:40 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη να το αποδείξει τόνισε o δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στους ανταποκριτές των Βρυξελλών. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το γεγονός ότι είναι μητέρα και το ότι και οι δύο γονείς του παιδιού είναι στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Soir κάνει λόγο για ταξίδια της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία δήλωσε με καθυστέρηση.

Από την άλλη, ενδιαφέρον και ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είπε ότι έδινε στον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα μίζες των 20.000 ευρώ ανά φορά μέσα σε χάρτινες σακούλες. Ο Ταραμπέλα από την πλευρά του είπε στο RTL είπε ότι περιμένει τις αρχές να τον καλέσουν και δεν θα κάνει σχόλια προς το παρόν, ενώ καταγγέλλει την ομολογία ενός βασικού υπόπτου προς υπεράσπιση ιδίου συμφέροντος, με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλα όσα γνωρίζει”, δηλώνει -με αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του Μarc Uyttendaele-, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές.

Σχετικά με την ακρόαση της Εύας Καϊλή και εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αλλά και τις σχέσεις του Αντόνιο Παντσέρι τόσο με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή όσο και με την Μαρί Αρενά και τον Φραvτσέσκο Τζόρτζι, ο Marc Uyttendaele δήλωσε: «Δεν εναπόκειται σε μένα να πω (εάν θα αφεθεί ελεύθερη), εναπόκειται στους δικηγόρους της να την υπερασπιστούν και το συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι μία συζήτηση που δεν αφορά τον κ. Παντσέρι».

Ο συνήγορος του Α. Παντσέρι τόνισε ακόμη πως: «Δεν έχω να πω τίποτα για τους πρωταγωνιστές του φακέλου. Όσον αφορά στην Αρένα, αυτό που είναι σαφές, ότι δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο, είναι ότι δεν έχει ερευνηθεί δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ασυλίας».

Τέλος, σχετικά με τη διάρκεια της διαδικασίας, ο συνήγορος του Αντόνιο Παντσέρι τόνισε ότι «η δικαιοσύνη, είτε η βελγική είτε η ευρωπαϊκή, πηγαίνει με τον αργό βηματισμό ηλικιωμένης γυναίκας και όχι με την ταχύτητα που θα ελπίζαμε».

Για «ανθρώπινη βόμβα στις υπηρεσίες της δικαιοσύνης και της αλήθειας» κάνει λόγο η αρχισυντάκτρια της Soir μιλώντας για τον νόμο που οδήγησε στην υπογραφή του μνημονίου από το Παντσέρι. Παράλληλα, ακόμη ένα άτομο που είχε σχέση με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή συνελήφθη στην Ιταλία και πρόκειται για τη λογίστριά του. Τώρα αναμένονται πολλές ακροάσεις για τον Παντσέρι μέχρι να υπάρξει κάποια απόφαση από τη δικαιοσύνη.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ιστορική ταινία για τον Αθανάσιο Διάκο δημιούργησαν 450 εθελοντές

Η ζωή του Αθανασίου Διάκου από την ημέρα της βάπτισής του στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το …βάπτισμα του μαρτυρίου στις 24 Απριλίου 1821...

Πρόταση Μητσοτάκη για λεωφόρους μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Η ενέργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί ύψιστη προτεταιότητα των 27 κρατών – μελών. Στο πλαίσιο...

Γραμμένη Οξυά: Off roading στο νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη

Απαραίτητη η σύντομη στάση για ξεκούραση, την ώρα που ο Χρήστος ετοιμάζει τα φωτογραφικά σύνεργά του ενώ εγώ με τη βοήθεια του Google Maps...

ΙΣΑ: άμεση διευθέτηση ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης δαπανών των ιατρών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πασχαλινές αποδράσεις: Ποιες βαλίτσες θα σε βολέψουν

Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και αν έχετε ήδη κάνει σχέδια να δραπετεύσετε το Πάσχα και όχι απαραίτητα...