Ράλλυ Ακρόπολις: «Ευχόμαστε η τελική επιλογή να είναι η πόλη της Λαμίας», λέει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Στερεά Ελλάδα και η Λαμία θα πρέπει να επιλεγούν για τη διοργάνωση του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις.

Στην επιστολή του, ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά: «Συγχαρητήρια για την επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι! Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας μας και είναι απαραίτητο να διοργανώνεται κάθε χρόνο στο κορυφαίο επίπεδο! Η Στερεά Ελλάδα ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς της διοργάνωσης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της, διότι με την φύση της και της ειδικές της διαδρομές, κάνει τον αγώνα ξεχωριστό για τον οδηγό, αλλά και τον θεατή. Παύλιανη, Ελευθεροχώρι, Ταρζάν, Καρούτες, Ρεγκίνι, Ελάτεια, Μενδενίτσα και πολλές ακόμα ειδικές διαδρομές έχουν κάνει τον αγώνα αυτό, τον πιο ξεχωριστό, απαιτητικό, και πιο όμορφο αγώνα του Πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Φθιώτιδα με κέντρο την Λαμία και service park την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία πετυχημένα Ράλι Ακρόπολις με αποκορύφωμα αυτό του 2005 που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Από την επόμενη χρόνια που το κέντρο του αγώνα κατηφόρισε νοτιότερα και τα βουνά της Φθιώτιδας δεν περιλαμβάνονταν στον χάρτη του αγώνα, ήταν σαν να είχε χαθεί η ‘’ταυτότητά’’ του και η αίγλη του. Η επιστροφή του από το 2016 έως το 2018, ακόμη και στο επίπεδο του ERC, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία καθώς η διοργάνωση ήταν άρτια και τα βουνά μας  κατακλύστηκαν από κόσμο.

Η σχέση της Στερεάς Ελλάδας και της περιοχής της Φθιώτιδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, διότι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με αυτόν, αλλά ταυτόχρονα έχουν υπάρξει από αυτήν σημαντικοί αθλητές και προσωπικότητες του χώρου, όπως είναι ο Σωτήρης και ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης, ο Τάσος Γεμενής, ο Γιώργος Πολυζώης, ο Χρήστος και ο Γιάννης Πανουργιάς, ο αείμνηστος Γιάννης Ανδρικόπουλος κ.α.

Τα Καμένα Βούρλα από την μεριά τους έχουν υπάρξει ιστορικό μέρος για το Ράλι Ακρόπολις, καθώς υπήρξαν με επιτυχία κέντρο του αγώνα, ειδικά τις δεκαετίες του ‘80, ‘90 και μέχρι το 2005, ενώ επίσης και το 2011 φιλοξένησαν ακόμα ένα service. Κάθε χρόνο φιλοξενούσαν οδηγούς και θεατές κατά τις ημέρες διεξαγωγής τους. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και φέτος, καθώς σε περίπτωση διεξαγωγής της διοργάνωσης στην πόλη της Λαμίας, η δυναμική φιλοξενίας της Λουτρόπολής με 5.000 κλίνες, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς επίσης και οι 500 κλίνες στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Γαλήνη» που δεσπόζει στο κέντρο των Καμένων Βούρλων, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες φιλοξενίας των ομάδων αλλά και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα, ως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών των Καμένων Βούρλων σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από 40 καταστήματα εστίασης στην πόλη μας, όπου με επαγγελματισμό και συνέπεια εξυπηρετούν κάθε επισκέπτη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου!

Η περιοχή μας είναι σε κομβικό σημείο για την χώρα μας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της και είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους τους Έλληνες, ακόμα και από τους πολυπληθείς φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Βόρεια Ελλάδα, ενώ η απόσταση από την Αθήνα είναι κοντινή και το εθνικό οδικό μας δίκτυο μας συνδέει πολύ σύντομα. Επίσης, η περιοχή μας διαθέτει και μεγάλη πολιτιστική ιστορία, καθώς σε αυτήν βρίσκονται οι Θερμοπύλες, το Κάστρο της Λαμίας, το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και το Χάνι της Γραβιάς, όπου είναι στοιχεία του πολιτισμού μας και μπορεί να τα επισκεφθεί όποιος μας τιμήσει με την παρουσία του.

Για την ιστορικότητα του αγώνα, την αίγλη του, τις πανέμορφες ειδικές μας, την περιοχή μας που χρειάζεται μία τέτοια ¨ένεση¨ ώστε να ενισχυθεί ξανά με τον τουρισμό, για τους φιλάθλους του και την επιθυμία τους να δουν τον αγώνα στον φυσικό του χώρο αλλά και την πιο εύκολα προσβάσιμη περιοχή από όλη την Ελλάδα, την Φθιώτιδα, που στήριξε τον αγώνα όταν είχε υποβαθμιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και γενικά για όλους τους Έλληνες που είναι αποδεδειγμένο ότι υπερψηφίζουν την δική μας πρόταση, ευχόμαστε η τελική επιλογή να είναι η πόλη της Λαμίας, διότι η Φθιώτιδα είναι έτοιμη και ¨διψάει¨ να τον φιλοξενήσει!

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση του αγώνα, σας ευχαριστούμε και πάλι για την επιστροφή του στην χώρα μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα γίνει μία άρτια διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη για τους οδηγούς, τις ομάδες αλλά και όλους τους Έλληνες!»

Φωτογραφία: caranddriver

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 38.710 παιδιά και τις οικογένειές τους το Α’ εξάμηνο του ’22

Το έργο του κατά το Α’ Εξάμηνο του 2022 στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της Φτώχειας παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου...

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

Α. Ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων (Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022) Αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε 900.000...

Eπιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.7.2022 στο κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού...

Viral-Απίστευτη πρόταση λύσης στην ακρίβεια: «Να γίνουν οι μήνες 24 και από 15 μέρες» (βίντεο)

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει το σύνολο της κοινωνίας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις περισσότερες οικογένειες που δυσκολεύονται ακόμα και να πάρουν κάποια βασικά αγαθά της...

Καραμανλής: Πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ελέγχεται για τις άγονες γραμμές

Το πλαίσιο της νέας σύμβασης  μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train, στο μέλλον) για τις άγονες γραμμές, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...