Ρεύμα: Σταθερό το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Απρίλιο

Με διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια του Απριλίου θα κινηθεί ο τρέχον μήνας στην αγορά της λιανικής, διατηρώντας αμετάβλητες τις τιμές από τον κυρίαρχο παίχτη της αγοράς, την ΔΕΗ αλλά και αυξημένες από άλλους παρόχους.

Οι εταιρείες παρά την πτώση της τιμής της χονδρεμπορικής που υποχώρησε τον Μάρτιο στα 67,5 ευρώ η μεγαβατώρα έναντι 73,61 ευρώ τον Φεβρουάριο,  εμφανίζονται αποφασισμένες να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους και να μην περάσουν στους καταναλωτές την σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών.

Έτσι η τιμή της κιλοβατώρας για τον Απρίλιο από την ΔΕΗ διαμορφώνεται στα επίπεδα του Μαρτίου που ήταν στα 10,8 λεπτά για κατανάλωση έως τις 500 kWh, αυξάνοντας την έκπτωση στα 15% από 10% τον προηγούμενο μήνα. Η χρέωση ανεβαίνει στα 11,8 λεπτά για καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες ενώ για το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 8,2 λεπτά.

Την χαμηλότερη χρέωση ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα η Ελίν, προσφέροντας το ειδικό τιμολόγιο στα 9 λεπτά (από 8,1 λεπτά τον Μάρτιο).

Η Protergia ακολουθεί με τιμή στα 11,62 λεπτά (από 10,7 λεπτά τον Μάρτιο) ενώ η Elpedison προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες (από 9,9 λεπτά τον προηγούμενο μήνα) και στα 11,7 λεπτά για τις υπόλοιπες (από 10,7 λεπτά) .

Η ΗΡΩΝ στο ειδικό τιμολόγιο για τον Απρίλιο έχει τιμή 11,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 12% (από τα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα) ενώ η Φυσικό Αέριο κατέβασε τον πήχη στα 10,6 λεπτά την κιλοβατώρα από 11,1 λεπτά τον προηγούμενο μήνα με έκπτωση συνέπειας.

Κοντά είναι και η NRG, η οποία για τον Απρίλιο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα ενώ στα 11,4 λεπτά διαμορφώνει την τιμή της πράσινης κιλοβατώρας η Ζενίθ (από 10,4 λεπτά).

Για την Volterra η τιμή του Απριλίου διαμορφώνεται στα 9,9 λεπτά (από 11,5 λεπτά λόγω αύξησης της έκπτωσης) και της Volton στα 10,5 λεπτά/κιλοβατώρα (από 10,3 λεπτά που ήταν το Μάρτιο).

Σημαντικά φθηνότερο είναι το νέο σταθερό 12μηνο τιμολόγιο που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ στα 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο στα 5 ευρώ το μήνα έναντι προηγούμενης χρέωσης 17,9 λεπτά.

Πρόκειται για το ΔΕΗ myHomeEnter το οποίο αποτελεί το «μπλε» τιμολόγιο της επιχείρησης για τους οικιακούς πελάτες ανεξάρτητα από το μετρητή που διαθέτουν.

Η νέα χρέωση αφορά τόσο στην ημερήσια κατανάλωση όσο και στη νυχτερινή σε αντίθεση με την προγενέστερη «φόρμουλα» του σταθερού τιμολογίου που έκανε διάκριση σε ημερήσιο και νυχτερινό.

Για την προώθηση του προϊόντος, το πακέτο συνοδεύεται με έκπτωση 50 ευρώ στο πρώτο λογαριασμό, καθώς επίσης, με την ενεργοποίηση του προϊόντος ΔΕΗ myHomeEnter, παρέχεται δωρεάν η υπηρεσία ΔΕΗ GreenPass για 3 μήνες.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...

Μ. Βλασταράκης: τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό

Τις πρωτοβουλίες της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ανέπτυξε, επιγραμματικά, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετέχοντας σε...

Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ αποχαιρετά τον Θύμιο Τσούκαλο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην απεργία 17/4 συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: “Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο συνεχίζουμε. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε στη συνεδρίασή του...