Σε λευκό κλοιό όλη η Στερεά-Απεγκλωβισμοί σε χωριά Β. Εύβοιας και Δερβενοχώρια Βοιωτίας

Δύσκολες ώρες για την πολύπαθη βόρεια Εύβοια από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που επί 4 ημέρες την κάλυψε μέσα σε τεράστιες ποσότητες χιονιού.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, η κακοκαιρία σιγά σιγά υποχωρεί και οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν φτάσει κοντά σε όλα τα εγκλωβισμένα χωριά και τους οικισμούς.

«Η κακοκαιρία ολοκληρώνει τον κύκλο της φέρνοντας στο τέλος της ισχυρό παγετό! Ο Δήμος μας έχει φτάσει σε όλα τα χωριά και σε όλα τα σπίτια!! Σήμερα με την συνδρομή της Περιφέρειας γίνεται προσπάθεια, ώστε να γίνει αποχιονισμός σε ποιμνιοστάσια που βρίσκονται μακριά από τους οικισμούς! Για αύριο Παρασκευή τα σχολεία μας θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας!! Θα ακολουθήσει σχετική απόφαση», επισημαίνει στην δήλωση του ο Δήμαρχος.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Δήμο Λοκρών, με τον Δήμαρχο, Θανάση Ζεκεντέ, να ζητά τηνκήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ζήτησε χθες Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, από την Πολιτική Προστασία, την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, από τις χιονοπτώσεις που συνεχίζονται για 6η ημέρα, με προβλήματα στις μετακινήσεις και στον ηλεκτροφωτισμό.

Ο κ. Ζεκέντες ανέφερε: «Η κακοκαιρία και ο εκχιονισμός συνεχίζονται στο Δήμο Λοκρών για 5η συνεχόμενη ημέρα με προβλήματα στις μετακινήσεις και τον ηλεκτροφωτισμό. Χθες ως Δήμαρχος Λοκρών ζήτησα την κήρυξη του Δήμου Λοκρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία.»

Φαινόμενα πρωτόγνωρα, όμως, έζησαν και οι κάτοικοι της Γλύφας, με το χιόνι να φτάνει έως την άκρη της θάλασσας!

Η ΠΕ Φθιώτιδας επιχειρεί, από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου ο χιονιάς συνεχίζει αμείωτος για τέταρτη μέρα. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας: “Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον πρόεδρο της Γλύφας, Στέργιο Παπακωνσταντίνου κ τους Αντιδημάρχους, Πρεμέτη Γιάννη κ Ψάρρη Δημήτριο.”

Στο κέντρο της Λαμίας, τώρα, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη! Η χιονόπτωση αυτή την ώρα έχει σταματήσει και τα πάντα είναι υπό έλεγχο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, από το πρωί ήταν στη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοικτοί, καθώς και το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τις Ράχες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον δρόμο για το Νοσοκομείο Λαμίας, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των πολιτών. Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος: “Όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί και τα πάντα είναι υπό έλεγχο!”

Προσπάθειες καταβάλλονται να κρατηθεί όρθιο και το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, από τη Λαμία προς το Δομοκό και από τη Λαμία προς την Άμφισσα όπως και το επαρχιακό δίκτυο.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ τα σχολεία στο Δήμο Λαμίας να υπενθυμίσουμε ότι είναι κλειστά.

Βοιωτία

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους των Δερβενεχωρίων, σε αντίθεση με τη Φθιώτιδα, όπου υπάρχουν πέντε χωριά χωρίς νερό (!) και ρεύμα.

Το χιόνι έφτασε τα 3 μέτρα και χρειάστηκε η 7η ΕΜΑΚ να επέμβει με ερπυστριοφόρο, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Σπεύσατε οι φοιτητές! – Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις του στεγαστικού επιδόματος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Αιγίνα: Είχε θερμοκήπιο με κάνναβη στην αυλή του σπιτιού του

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Lamia Art Festival: Μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή κοινού και καλλιτεχνών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Έρχονται τα καταστήματα του μέλλοντος

Με τη χρήση των ψηφιακών μέσων και την ψηφιοποίηση των λειτουργιών, επιτυγχάνεται ο δραστικός περιορισμός των αναγκαίων εντύπων, με αποτέλεσμα τόσο τον περαιτέρω περιορισμό...

Ελληνικό: Νέα στέγη αποκτούν 4 σωματεία ΑμεΑ

Νέο «σπίτι», στο νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα στο Ελληνικό, αποκτούν τέσσερα σωματεία φροντίδας ΑμεΑ, που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970. Το νέο...