Σούπερ Μάρκετ: Αντικλεπτικά στις μπριζόλες, ψεύτικα βαζάκια καφέ

Με αντικλεπτικά σε μπριζόλες και τυριά, άδεια βαζάκια καφέ και λιγότερα προϊόντα στα ράφια προσπαθούν τα βρετανικά σούπερ μάρκετ να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κλοπών, οι οποίες έχουν επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα, καθώς το κόστος ζωής εκτινάσσεται. Τα καταστήματα αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα κρούσματα κλοπών.

Τον Μάρτιο, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιστατικά κλοπής σε καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε το BBC. Πρόκειται για σημαντική αύξηση 30,9% στις κλοπές σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν το φάσμα των μέτρων που αναγκάζονται να πάρουν τα σούπερ μάρκετ για να περιορίσουν τις κλοπές. Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει μια συσκευασία με μπριζόλες ασφαλισμένη με αντικλεπτικές ετικέτες σε ένα κατάστημα Co-op. Συσκευάζουν τις μπριζόλες σαν να είναι ράβδοι χρυσού, έγραψε.

Σε καταστήματα M&S, φωτογραφίες δείχνουν άδεια ψυγεία, που έχουν μέσα μόνο τρεις μπριζόλες. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε ότι σοκαρίστηκε βλέποντας τα σχεδόν άδεια ράφια. Όπως του είπε εργαζόμενος του καταστήματος, πρόκειται για σκόπιμη κίνηση, καθώς διαφορετικά οι κλέφτες αδειάζουν τα ράφια με μια κίνηση και αρχίζουν να τρέχουν.

Και σε αυτή την περίπτωση, εκπρόσωπος της M&S είπε στο BBC ότι δεν πρόκειται για γενική πολιτική της εταιρείας, αλλά για μέτρα που αποφασίζει το κάθε κατάστημα, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εν τω μεταξύ, άλλες φωτογραφίες στο Twitter δείχνουν τυριά με αντικλεπτικά σε ένα κατάστημα Aldi.

Πρόσφατα, η Sainsbury’s προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς έβαλε μπάρες σε ορισμένα από τα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης, οι οποίες αναγκάζουν τους πελάτες να σκανάρουν τις αποδείξεις τους πριν τους επιτραπεί να φύγουν. Το σούπερ μάρκετ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψει τους κλέφτες.

Η αύξηση στα κρούσματα κλοπών έρχεται καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν 45 χρόνια στη Βρετανία. Οι τιμές των ειδών σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 19,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, και παρότι σημείωσαν ελαφρά πτώση σε σχέση με τον Μάρτιο, παραμένουν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ. Βασικά προϊόντα, όπως η ζάχαρη, το γάλα και τα ζυμαρικά ανατιμήθηκαν κατακόρυφα.

Ο Tom Ironside, διευθυντής επιχειρήσεων και κανονισμών στο British Retail Consortium, δήλωσε: Η κλοπή κόστισε στις εταιρείες λιανεμπορίου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες το 2021/22, χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των τιμών και την επένδυση σε μια καλύτερη εμπειρία πελάτη. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι εταιρείες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε προσωπικό ασφαλείας, κυκλώματα κλειστής τηλεόρασης, ετικέτες ασφαλείας και άλλα μέτρα κατά του εγκλήματος.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...