Στέλιος Πέτσας: Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι πολύτιμο εργαλείο

Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί σήμερα, 15 Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στόχος της επίσκεψής του κ. Πέτσα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι να παρουσιαστούν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι πολύτιμο εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και σκοπός είναι να δώσουμε φτερά στους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες των δήμων και των περιφερειών», τόνισε από τα Ιωάννινα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, είπε ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα αποδοθεί στους δήμους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Για τον Δήμο Ιωαννιτών αντιστοιχεί στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, περίπου.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που θα γίνει εντός της εβδομάδας, θα ενταχθούν δύο προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου με συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκατ. ευρώ και η δεύτερη σε «Γωνιές ανακύκλωσης» στον Δήμο Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Εντός του Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί η πρόταση του δήμου για το κτιριακό απόθεμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σχολικής στέγης.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει ενταχθεί ήδη το έργο του προσεισμικού ελέγχου, όπως και της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από την συνεργασία με την περιφέρεια και τον δήμο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα έργα αστικής αναζωογόνησης, που δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας που βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στην συνολική πορεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είπε ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν ενταχθεί έργα άνω του 1 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, και υπογράμμισε:

«Δεσμευτήκαμε ότι το πρόγραμμα θα διευρυνθεί κατά 1 δισ. ενώ εξετάζουμε την μεταφορά έργων στο ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτά της ύδρευσης, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα “Τρίτσης” είναι πολύτιμο εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και σκοπός είναι να δώσουμε φτερά στους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες των δήμων και των περιφερειών».

Επίσης, δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ενίσχυσης του δήμου τόσο με πόρους όσο και με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την συμβολή του δήμου στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την συνεργασία που είχαν και στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» και η οικονομική ενίσχυση των δήμων, αποτελούν δύο πολύ σημαντικά θέματα στα οποία το Υπουργείο ανταποκρίνεται.

«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα θέματα της αυτοδιοίκησης και κυρίως αυτά που αφορούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” που είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους δήμους, καθώς και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης των έργων. Ακόμη μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε οι δήμοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά αυτό το διάστημα που ακόμη βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία», ανέφερε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του.

Αργότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με θέμα: «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α’ βαθμού», στο ξενοδοχείο Du Lac.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Η Φαίδρα Νταϊόγλου σκηνοθετεί τον Κώστα Μακεδόνα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Επιμελητήριο Βοιωτίας: Eκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα και τις μεταναστεύσεις

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...

Το ελληνικό μάρμαρο αποκτά ταυτότητα

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.) με την υποστήριξη της Ελληνικής...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμένα Βούρλα και Άγιος Κωνσταντίνος οι 2 πρώτοι σταθμοί του Πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την...