Στερεοελλαδίτικες συνταγές από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Περιφέρειας μας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μας.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η νέα διαδικτυακή μας πρωτοβουλία καταγραφής, παρουσίασης και προώθησης των αυθεντικών Στερεοελλαδίτικων συνταγών μας: www.tastecentralgreece.gr

Άλλωστε η αυθεντική ελληνική γαστρονομία χτυπάει δυνατά στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Η κουζίνα της γης των βουνών και της θάλασσας είναι στα καλύτερά της, τα προϊόντα αστέρια και οι άνθρωποι σε κοιτούν στα μάτια. Είναι περήφανοι για τον τόπο τους, την ιστορία, τις παραδόσεις, αγαπούν τη γη τους και γνωρίζουν την τέχνη της φιλοξενίας.

Οι γευστικές δημιουργίες που σας παρουσιάζουμε μιλάνε στην καρδιά… Στόχος μας ένα διαχρονικό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων. Τα πιάτα φωτογραφήθηκαν στη φύση, για να σας προσφέρουμε ένα αυθεντικό ταξίδι, στη Στερεά Ελλάδα.

Την επιμέλεια είχε η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, συγγραφέας του βιβλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Αναστάσιος Βελισσαρίου δήλωσε: “Επιλέξαμε τη Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία έναντι άλλων, εναλλακτικών προϊόντων κυρίως, γιατί οι αυθεντικές γευστικές δημιουργίες σε συνδυασμό με τα εκλεκτά κρασιά μας, μαρτυρούν την πολιτισμικότητα, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων με πλούσιο παρελθόν. Με τη χρήση απλών υλικών, αλλά και την παράδοση αιώνων οι αυθεντικές συνταγές αυτές (Μικρά Ασία, Καππαδοκία, Πόντος, Σαρακατσάνοι, Βενετσιάνοι, κλπ.), ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετάσχουν σε μια γευστική μυσταγωγία, που συνδέεται άμεσα με τη ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός αποτελεί  μέρος αυτής της ταυτότητάς  που οφείλουμε να προβάλλουμε σε κάθε επισκέπτη.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στην προώθηση της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, ώστε να παρουσιάσει η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, στην τουριστική αγορά, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα. Αυτό το αυθεντικό ταξίδι στην Στερεά Ελλάδα… έναν τόπο εμπειριών, έναν τόπο των τεσσάρων εποχών… σας καλούμε μέσα από τις γευστικές δημιουργίες να το απολαύσετε…”.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

4 Οκτωβρίου πέφτει στο νερό η πρώτη ελληνική Belharra

Στις 4 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να λάβει χώρα η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI Belharra κλάσης ΚΙΜΩΝ. Στο ναυπηγείο της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 23 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 1821.… Η Άλωση της Τριπολιτσάς. Έλληνικές δυνάμεις, υπό την αρχηγία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ύστερα από τρίμηνη πολιορκία καταλαμβάνουν την Τρίπολη, όπου είχαν...

Τα «χαμένα μέταλλα» πλήττουν την πράσινη μετάβαση

Οι εγκληματίες στρέφουν το βλέμμα τους στην πράσινη μετάβαση. Αυτό είναι ένα μάθημα από τα προβλήματα στη γερμανική εταιρεία παραγωγής χαλκού Aurubis, της...

Ακίνητα: Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις

Πέρα από την καθιέρωση της υποχρεωτικής αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω τραπεζών που θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με στόχο να κλείσει μια «μαύρη τρύπα»...

Θεσσαλία: Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές στους πληγέντες

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...