
Στην Αλβανία θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να βρεθεί στα συγκεκριμένα σημεία στις 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλβανία, ωστόσο η κακοκαιρία ανάγκασε σε αλλαγή προγράμματος, καθώς η πτήση από τα Τίρανα προς τη Χειμάρρα με ελικόπτερο Σινούκ δεν ήταν εφικτή, λογω της βροχής και της ομίχλης.
Ωστόσο, το ταξίδι είχε ειδική σημασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να το προγραμματίσει εκ νέου για παραμονές Χριστουγέννων. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της επίσκεψης, με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο, σε περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα.
Πηγή: stereanews.gr